האוזן שהתחפשה
השנה, במקום למלא את משלוחי המנות שלנו בחטיפים מלאים בסוכר ומלח, נוכל להינות מאותם מאכלים טעימים, בגרסא בריאה וקלה להכנה. מתכונים מיוחדים לחג פורים
ניתן לאפות בבית מאפים בריאים ומשופרים מבחינת ערכם התזונתי, כדוגמת עוגות מקמח כוסמין המכילות כמות סוכר מופחתת או תחליפי סוכר, עוגיות ללא קמח המבוססות על טחינה, אגוזים ושקדים. אוזני המן שווים וטעימים, קרקרים, צנצנות של ממרחים טעימים כמו נוטלה ביתית או ממרח אגוזי לוז.כמובן שאי אפשר בלי שוקולדים מפנקים, אז תמיד אפשר ללכת על אופציות בריאות יותר של שוקולד מריר איכותי של 70% .
נוטלה ביתית
החומרים:
כוס וחצי אגוזי לוז קלופים
2 כפות קקאו
2 כפות שמו קוקוס מומס
⅓ כוס דבש או מייפל
½ כפית מלח
¼-⅓ כוס מים
הוראות הכנה:
במעבד מזון חזק (בלנטק או ויטמיקס) הוסיפו את אגוזי הלוז עד שהם מתחילים לקבל מרקם של חמאת אגוזים, הוסיפו מעט מים במידת הצורך.
הוסיפו את השמן קוקוס, קקאו ואת הדבש וערבבו שתי דקות נוספות.
הוסיפו את המים לתערובת וערבבו שוב.
העבירו לצנצנת אטומה ושמרו במקרר.
ערכים תזונתיים: 15מנות הגשה (כף לכל מנה) 70 קלוריות / 7 גרם פחמימה / 4.2 גרם שומן / 5.7 גרם סוכר / 1.5 חלבון
אוזני המן
החומרים:לבצק:
1 כוס קמח כוסמין
קורט מלח
¼ כפית אבקת אפייה
3 כפות מייפל סירופ
3 כפות שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס
¼ כוס חלב שקדים
למלית שוקולד ותמרים:
5 תמרים קצוצים דק
100 גרם חבילת שוקולד מריר 70%
15 פקאנים קצוצים
רבע כוס חלב שוקולד שקדים
כץ ליקר שוקולד / קפה ( אופציונאלי)
הוראות הכנה:
ערבבו את כל החומרים היבשים ביחד במעבד מזון או בקערה גדולה
הוסיפו את כל החומרים הרטובים וערבבו היטב עד ליצירה של בצק אחיד.
יוצרים עיגול גדול, עוטפים בנייר נצמד, ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המלית:
קצצו את הפקאנים והתמרים,
הכניסו לסיר את השוקולד וחלב השקדים, המיסו על אש נמוכה לכמה דקות,
הוסיפו אגוזים, תמרים וליקר שוקולד.
כבו את האש והניחו למלית להתקרר עד שהיא נהיית צמיגית.
רדדו את הבצק לעובי של 3 מ״מ וצרו עיגולים שווים כ-12 עיגולים,
שימו ככף מהמלית במרכז העיגול, קפלו את הבצק לצורת משולש.
הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה,
חממו את התנור לחום של 350
ואפו בתנור למשך 20 דקות.
אוזני המן ללא גלוטן
החומרים:1/2 כוס קמח קוקוס
1/4 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קוקוס שבבים טחון
1/2 כוס חמאת קוקוס
2 כפות מייפל
2 ביצים בינוניות
קורט מלח
הוראות הכנה:
במעבד מזון מערבבים קמח קוקוס, קמח שקדים ושבבי קוקוס.
טוחנים דקה, מוסיפים חמאת קוקוס וטוחנים עוד דקה
מוסיפים מייפל וביצים (הבצק יראה רטוב מידי, אך לאחר מנוחה יהפוך להיות נוח לעבודה(הנוזלים נספגים).
מחממים תנור ל 350 מעלות
מכינים אזני המן מרדדים את הבצק בן 2 עיגולי נייר קורצים עיגולים בקוטר 5-7 סמ
מניחים במרכז מלית מקפלים לאוזני המן, מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה.
אופים כ-12-15 דקות או שאוזני המן מזהיבים
אפשר להכין את הבצק בידיים במידה ויש שבבי קוקוס טחון (לא קמח) בידיים
לבצק קקאו
מוסיפים לבצק עוד 2 כפות קקאו
*יש להכין את הבצק ולתת לו לנוח ובמידה נראה רטוב בהתחלה אחרי שינוח מעט יהפוך לבצק נוח