שתף קטע נבחר

 

עקב התפרצות הקורונה: רופאים פלסטינים הגיעו ללמוד מתל השומר

לאחר שהוטל סגר על בית לחם שבה אובחנו עד כה 19 חולי קורונה, צוותי רפואה פלסטיניים הגיעו לישראל כדי ללמוד על ההתמודדות עם הנגיף. המשנה למנכ"ל שיבא: "הסברנו להם על האתגרים כדי שיבנו לעצמם מודל התמודדות מתאים". המנהל האזרחי: "אם יידרש, נספק סיוע מצד רופאים שלנו"

השתלמות לרופאים פלסטינים (צילום: המרכז הרפואי שיבא)
הרופאים הפלסטינים בתל השומר(צילום: המרכז הרפואי שיבא)

בכדי להתמודד עם התפרצות נגיף הקורונה, בתיאום יחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים ומשרד הבריאות, רופאים ואחיות פלסטינים הגיעו ביום שישי האחרון להשתלמות במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. לפי שעה יש 19 חולים ברשות הפלסטינית, כולם בבית לחם.

 

שר הבריאות מתייחס למצב הקורונה בפתח ישיבת הממשלה    (צילום: גיל יוחנן )

שר הבריאות מתייחס למצב הקורונה בפתח ישיבת הממשלה    (צילום: גיל יוחנן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ביום חמישי הורה שר הביטחון נפתלי בנט להטיל סגר על העיר בית לחם בתיאום עם הרשות הפלסטינית, לאחר שהתגלו בה כמה מקרי הידבקות. גם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן הכריז על מצב חירום ברשות, מה שהוביל לסגירת כל בתי הספר והאוניברסיטאות ברשות. בעקבות ההנחיה של בנט נאסרה תנועה של ישראלים ופלסטינים אל העיר וממנה.  

 

עדכוני קורונה – דקה אחר דקה

 

פרופ' ארנון אפק, המשנה למנהל המרכז הרפואי שיבא סיפר: "דנו איתם באתגרים ובצורות המענה לקורונה ששיבא בנה על מנת שיבנו לעצמם מודל שיתאים גם לרשות הפלסטינית". פרופ' גילי רגב, מנהלת היחידה למניעת זיהומים במרכז הרפואי שיבא, הסבירה על הקשיים בהתמודדות מערכת הבריאות בישראל לעומת הרשות הפלסטינית: "הם נמצאים במצוקה כלכלית מאוד קשה וגם לא היה להם את כל הידע הנדרש. נכון להיום יש שם 19 חולים וצפוי שזה יעלה, השאלה באיזה קצב. הם נקטו צעדים מאוד חריפים, סגרו מוסדות חינוך בבית לחם ועוד מוקדים מרכזיים, אני מקווה שזה יעזור".

 

דליה בסה, מתאמת הבריאות במנהל האזרחי יו"ש, סיפרה כי מאז החולה הראשון שאובחן בבית לחם מתקיים תיאום עם הרשות הפלסטינית בנושא: "אנחנו מתמודדים עם הבעיה הנקודתית בבית לחם, כל החולים נמצאים בין מצב קל לבינוני. כרגע כל החולים מטופלים בבית לחם ויריחו אנחנו עושים הערכות מצב יומיות וערוכים לכל תרחיש, גם אם יידרש לתת סיוע של רופאים שלנו".

 

מומחי מערכת הבריאות מתייחסים להתפשטות הנגיף    (צילום: אלי סגל)

מומחי מערכת הבריאות מתייחסים להתפשטות הנגיף    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היא הוסיפה: "חיידקים ונגיפים לא עוצרים בגבול - והתפשטות הנגיף בשטחי יהודה ושומרון עלולה לסכן גם את בריאותם של תושבי מדינת ישראל. היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים ומשרד הבריאות ימשיכו במאמצים לסייע לרשויות הפלסטיניות למגר את התפשטות הנגיף בשטחים, זאת מתוך אינטרס ישראלי ומתוך חשיבה הומניטרית במעלה הראשונה. ככל שנידרש, נרחיב את ההדרכות הרפואיות לצוותים הפלסטינים וכן את העברת הציוד הרפואי למערכת הבריאות הפלסטינית".

 

 

שר הבריאות יעקב ליצמן התייחס הבוקר לפני כניסתו לישיבת הממשלה למהלכים לבלימת התפשטות נגיף הקורונה בארץ, ואמר כי ישנה אפשרות שיוכרזו בהמשך הנחיות נוספות. "יכול להיות שיהיו צעדים גדולים במשך היום", אמר. הוא נשאל אם היו לו מחלוקות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנוגע להגבלות על החוזרים ממדינות בארה"ב והשיב שהנושא טרם הוכרע: "אנחנו הולכים לשבת על זה ולהחליט".

 

בישיבה עצמה עדכן ליצמן כי נכון להיום דיווחו על בידוד בית כ-20 אלף ישראלים. ההערכה היא שהמספר האמיתי של הישראלים הנדרשים לבידוד גבוה יותר. במשרד החינוך ציינו הבוקר כי 3,628 תלמידים ו-250 עובדי הוראה נמצאים כעת בבידוד. ליצמן טען כי הצעדים הנוקשים שבהם נקטה ישראל עובדים, והשווה כדוגמה את ישראל, שבה ידוע על 25 שנדבקו בקורונה, לשווייץ - שבה יש 270 חולים. "זה פי 10. זה בגלל שהחמרנו ועשינו את הצעדים הנכונים ולא מסתכלים אם צוחקים או משמיצים אותנו. הציבור צריך להקשיב לנו כי אנחנו אחראים, אף אחד לא יודע את המצב מבחוץ", אמר ליצמן.

 

נתניהו טען גם הוא בישיבת הממשלה שישראל נמצאת במצב טוב הרבה יותר ממדינות אחרות מבחינת התפשטות הנגיף. "אנחנו פועלים באחריות ובקור רוח. אני מקיים דיון בנושא כמה פעמים ביום. בזכות הצעדים שהובלנו אני יכול להגיד שהמצב בישראל בשליטה והוא בין הטובים ביותר בעולם אם לא הטוב ביותר", טען נתניהו.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המרכז הרפואי שיבא
הרופאים הפלסטינים בשיבא
צילום: המרכז הרפואי שיבא
מומלצים