שתף קטע נבחר

 

"רק אני אנצח את טראמפ". ביידן וסנדרס, ראש בראש

בשלישי יגיעו הפריימריז הדמוקרטיים לשש מדינות - הצבעות ראשונות מאז שהמירוץ הפך לקרב בין שניים: ג'ו ביידן וברני סנדרס. המחנה המתון תומך בביידן, סנדרס מחזר אחרי אליזבת וורן ומקווה להגדיל את מספר המצביעים השחורים. כל אחד מנסה לשכנע למה דווקא לו יש סיכוי לנצח את טראמפ

 

סופר טיוזדיי: ביידן וסנדרס בנאומי ניצחון    (צילום: רויטרס)

סופר טיוזדיי: ביידן וסנדרס בנאומי ניצחון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ג'ו ביידן וברני סנדרס החלו בסוף השבוע שלב חדש בפריימריז הדמוקרטיים – שלב של מירוץ דו-ראשי על מועמדות המפלגה. מחרתיים יתחרו שני המועמדים הוותיקים על קולות המצביעים בשש מדינות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

מספר המועמדים בפריימריז הדמוקרטיים כבר הגיע ליותר מ-20, אבל כעת נשארו במירוץ שלושה בלבד: ביידן, סנדרס וטולסי גבארד, חברת קונגרס מהוואי שסיכוייה לנצח אינם ריאליים. מועמדים בולטים מהמחנה המתון שהחליטו לפרוש התייצבו מאחורי ביידן – פיט בוטיג'ג', איימי קלובושר ומייקל בלומברג.

ג'ו ביידן וברני סנדרס (צילום: AFP ,AP)
ג'ו ביידן וברני סנדרס(צילום: AFP ,AP)

ביממה האחרונה קיבל ביידן חיזוק גם מהסנאטורית השחורה קמאלה האריס, שאמרה שתעשה כל שביכולתה כדי להבטיח לו את הניצחון.  האריס הצהירה על תמיכתה בביידן למרות שבמהלך העימותים הדמוקרטיים היא תקפה אותו לא פעם. התמיכה של האריס בביידן, שהיה הסגן של ברק אובמה, מסייעת לו להגדיל את כוחו בקרב המצביעים השחורים.

 

"מחריד": דגל נאצי הונף בעצרת של ברני סנדרס

 

המחנה המתון במפלגה הדמוקרטית מתייצב מאחורי ביידן כדי למנוע "תרחיש אימים" שבו סנדרס הסוציאליסט זוכה במועמדות של המפלגה. סנדרס מחזר אחרי אליזבת וורן, סנאטורית ואשת שמאל שהודיעה על פרישה בשבוע שעבר, אחרי תוצאות מאכזבות ב"סופר טיוזדיי".

ג'ו ביידן מועמד מפלגה דמוקרטית בחירות ארה
(צילום: AP)

ג'ו ביידן מועמד מפלגה דמוקרטית בחירות ארה
(צילום: רויטרס)

היום קיבל סנדרס את תמיכתו של ג'סי ג'קסון, פעיל מוביל בתנועה לזכויות האזרח ודמות פופולארית בקהילה השחורה. סנדרס מקווה שהתמיכה של ג'קסון תסייע לו לזכות בתמיכתם של בוחרים שחורים. "לדעתי, אם ג'סי ג'קסון לא היה קיים מעולם לא היינו מקבלים את ברק אובמה", אמר סנדרס.

 

ביום שלישי יתקיימו פריימריז במדינות הבאות: איידהו, מישיגן, מיסיסיפי, מיזורי, וושינגטון וצפון דקוטה. ביידן בן ה-77 יגיע להצבעות עם מומנטום אדיר: הוא פתח את הפריימריז בצורה מאכזבת, אך עם הזמן רשם קאמבק מזהיר שהגיע לשיאו ב"סופר טיוזדיי" שבו ניצח ברוב המדינות.

 

"איזה הבדל יום אחד יכול לעשות", אמר ביידן לתומכיו בעצרת בסנט לואיס במיזורי. "בזמן הזה בשבוע שעבר אני הייתי בדרום קרוליינה. התקשורת והמומחים הכריזו על מות הקמפיין של ביידן. אבל לדרום קרוליינה היה מה לומר בעניין, ואז הגיע 'סופר טיוזדיי'. היום יש לנו 11 ניצחונות, ואנחנו מובילים גם במספר ההצבעות וגם במספר הצירים".

ג'ו ביידן מועמד מפלגה דמוקרטית בחירות ארה
(צילום: AP)

ג'ו ביידן מועמד מפלגה דמוקרטית בחירות ארה
(צילום: AP)
 

ביידן משתדל שלא לציין בנאומיו את שמו של ברני סנדרס. הוא מצהיר על עצמו כבעל הסיכויים הטובים ביותר "לאחד את המפלגה", והבטיח "לא להפוך את הפריימריז לקמפיין של מתקפות שליליות". הוא הוסיף: "אם נלך בדרך הזאת טראמפ ייבחר פעם נוספת". ביידן אמר לקהל: "אם אתם רוצים מועמד שיאחד את המפלגה ובעל חזון חיובי ופרוגרסיבי – תצטרפו אלינו".

 

בשישי בערב אמר ביידן לקהל במרילנד שהוא חושש שההתמודדות מול סנדרס תהפוך למכוערת. "אנחנו לא יכולים לאפשר שהפריימריז יהפכו למרחץ דמים שלילי. אנחנו לא יכולים לחצות את המפלגה הזאת ושטראמפ ייבחר שוב".

 

גם סנדרס בן ה-78 משתדל כרגע שלא לתקוף את ביידן. "ג'ו ביידן הוא חבר", אמר סנדרס לקהל בשיקגו. "אני מכיר אותו כבר הרבה שנים. אבל יש לנו עבר, ויש לנו חזון שונה. העם האמריקאי ישמע על כך". סנדרס אמר שכעת, כשמדובר בקרב "ראש בראש" בין איש השמאל למועמד המתון, "חשוב שהעם האמריקאי יבין את ההבדלים בינינו".

ברני סנדרס  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ברני סנדרס  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ברני סנדרס  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

עמדותיו של סנדרס בלתי מתפשרות: הוא תומך בביטוח בריאות לכולם, בהעלאת מסים לעשירים ובלימודים חינם באוניברסיטה. ביידן המתון מתגאה ביכולות שלו לשתף פעולה עם רפובליקנים וכשמדובר בנושאים כמו ביטוח בריאות והעלאת מסים אין לו עמדות נחרצות.

 

בעצרת בחירות נוספת, בפלינט שבמישיגן, התמקד סנדרס ב"הבדלים האמיתיים" בינו לביידן. הוא הזכיר את תמיכתו של ביידן בהסכמי סחר "רעים" שעלו לארה"ב "ביותר מ-4 מיליון מקומות עבודה טובים". הוא הוסיף: "עמדתי לצד האיגודים והמשפחות העובדות במדינה הזאת" והצבעתי נגד ההסכמים האלה. הסנאטור מוורמונט ציין שבניגוד לביידן, הוא "הוביל את ההתנגדות למלחמה בעיראק".

 

בעצרת בשבת בדירבורן, בפרברי דטרויט, אמר סנדרס: "בכל המדינה אנשים שואלים את עצמם מי המועמד עם הסיכוי הטוב ביותר לנצח את טראמפ. אין לי ספק שלקמפיין שלנו יש את הסיכוי לנצח את טראמפ".

  ()

סנדרס הבטיח להגדיל את שיעור ההצבעה של הדמוקרטים ולהוציא לקלפיות צעירים, בני מיעוטים ואנשים ממעמד הפועלים. בניגוד לביידן שנהנה כרגע מקולות השחורים זוכה סנדרס בתמיכה גדולה של המיעוט ההיספאני. כל אחד מהמועמדים טוען שהוא מסוגל להוציא את הבוחרים "הרדומים" מהבתים בנובמבר ולנצח את הנשיא המכהן. "אנחנו הקמפיין שמסוגל לעשות את זה", אמר ביידן.

 

מנגד אומר סנדרס שהדרך היחידה של הדמוקרטים לנצח בבחירות היא לזנוח את "הפוליטיקה הישנה". סנדרס אמר שכבר עשרות שנים הוא נאבק בממסד – הדמוקרטי והרפובליקני – וכעת בשלו התנאים לבסס מהפכה פוליטית "מלמטה למעלה". ב-15 במרץ יתקיים עימות טלוויזיוני בין השניים.

 

חלק מחברי המפלגה מאוכזבים מכך שהמאבק על המועמדות הפך לקרב בין שני גברים לבנים, שמתקרבים לגיל 80. בעצרת בדירבורן סנדרס היהודי אמר שהוא מעודד מכמות הערבים-האמריקנים שתומכים בו. "אני רואה אנשים מתאחדים מהמון רקעים שונים. זה יפהפה", אמר סנדרס בדירבורן שבפרברי דטרויט – שבה ריכוז הערבים-האמריקנים הוא מהגבוהים בארה"ב.

 

ביידן מוביל כרגע במירוץ עם 667 צירים. סנדרס עם 573 צירים. כדי לנצח בפיימריז צריך לפחות 1,991 צירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים