שתף קטע נבחר

 

564 נדבקים: בארה"ב כבר לא שוללים סגר

נגיף הקורונה הגיע ל-34 מדינות בארה"ב, 21 מתו. קליפורניה נערכת לפינוי אלפים מספינת התענוגות: "מבצע חסר תקדים". טראמפ דוחה את הביקורת על הטיפול בנגיף: "תגובה מושלמת, גורמים לי להיראות רע"

 

טראמפ על הקורונה בהצהרה מ-27 בפברואר    (צילום: רויטרס)

טראמפ על הקורונה בהצהרה מ-27 בפברואר    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מניין הנדבקים בנגיף הקורונה בארה"ב הגיע אתמול ליותר מ-500 בני אדם, ועוד שניים מתו מהנגיף ביממה האחרונה. בקליפורניה נערכים להגעת הנוסעים שעל ספינת התענוגות שעוגנת סמוך לחופי סן פרנסיסקו, שיועברו לבידוד בבסיסים צבאיים כדי לשלול אפשרות שנדבקו בנגיף. בכיר במערכת הבריאות לא פסל אפשרות של הטלת סגר על אזורים מסוימים, ואמר שלאור קצב ההתפשטות "הכול אפשרי".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיב לביקורת על הטיפול של הממשל האמריקני בהתפשטות הנגיף, ואמר שתגובת הממשל "מתואמת בצורה מושלמת". הביקורת טענו שקיצוצים בתקציב הבריאות וטעויות אסטרטגיות פגעו קשות ביכולת של ארה"ב לבלום את ההתפשטות. לפי CNN נגיף הקורונה הגיע עד כה ל-34 מדינות בארה"ב, כשאורגון הייתה המדינה האחרונה שמכריזה על מצב חירום. כ-60 מיליון איש במדינות ניו יורק וקליפורניה נמצאים תחת מצב חירום.

שדה התעופה JFK ריק בגלל הקורונה (צילום: AFP)
שדה התעופה JFK ריק בגלל הקורונה(צילום: AFP)

שדה התעופה JFK ריק בגלל הקורונה (צילום: Getty Images)
(צילום: Getty Images)
 

מניין קורבנות הקורונה בארה"ב עומד על 21 לפחות. אתמול דווח על מותם של עוד שני אנשים – שגם הם קשורים לנדבקים במוסד הסיעודי באזור סיאטל שבמדינת וושינגטון. נכון לראשון בערב מספר הנדבקים עד כה עומד על 564 בני אדם. הנדבקים האחרונים היו בפנסילבניה, אילינוי, מסצ'וסטס, קונטיקט וניו ג'רזי.

 

בקליפורניה עושים צוותים רפואיים את דרכם לספינת התענוגות "גרנד פרינסס", שבה התגלו 21 נדבקים (מתוך 3,500 איש). הספינה אמורה לעגון היום באוקלנד. הצוותים הרפואיים יערכו בדיקות לנוסעים לקראת פינוי שמוגדר "קשה וחסר תקדים". מושל קליפורניה, גווין ניוסם, אמר שפינוי הנוסעים לחוף ייקח בין יומיים לשלושה ימים. קרולין רייט, נוסעת בספינה, אמרה ל-AFP שנוסעים שלא סובלים מתסמינים קיבלו אישור לצאת מהחדרים לראשונה מאז יום חמישי.

גראנד פרינסס גרנד פרינסס ספינת תענוגות ספינה ליד קליפורניה ארה
ספינת התענוגות "גרנד פרינסס"(צילום: רויטרס)

קארי קולסטו נוסעת חולת סרטן על ה גראנד גרנד פרינסס ב קליפורניה ספינה קורונה נגיף ארה
3,500 איש בספינה(צילום: רויטרס)
 

כשהנוסעים יגיעו לחוף הנדבקים יועברו לבתי חולים, ואמריקנים שלא פיתחו תסמינים יועברו לבידוד בבסיסים צבאיים בקליפורניה, טקסס וג'ורג'יה. נוסעים ממדינות זרות יעזבו את ארה"ב, ואנשי הצוות יישארו בבידוד על סיפון הספינה. במקביל המליץ הממשל לאנשים מבוגרים לא לשוט בספינות תענוגות.

 

כדי לנסות לבלום את התפשטות הקורונה בוטלו כמה אירועים בארה"ב. אתמול בוטל טורניר הטניס "אינדיאן וולס", שאמור היה להיפתח היום בקליפורניה. הטורניר בוטל אחרי שמחלקת הבריאות במחוז ריברסייד בקליפורניה הכריזה על מצב חירום בעקבות הידבקות. מדי שנה מגיעים יותר מ-400 אלף איש לצפות במשחקים בטורניר.

ארה
יותר מ-500 נדבקים ברחבי ארה"ב(צילום: gettyimages)

ארה
(צילום: AFP)
 

בארה"ב האשימו את טראמפ בהפצת נתונים מוטעים על נגיף הקורונה. טראמפ בתגובה האשים את התקשורת שמנסה לגרום לממשל שלו "להיראות רע". אתמול צייץ הנשיא האמריקני בטוויטר: "יש לנו בבית הלבן תוכנית מתוכננת ומתואמת לחלוטין למתקפה שלנו נגד נגיף הקורונה".

 

טראמפ הוסיף שבאזורים מסוימים מיהרה ארה"ב לסגור את הגבולות. הוא החמיא לסגנו מייק פנס, שאחרי על הטיפול בקורונה: "הוא עושה עבודה נהדרת. תקשורת הפייק ניוז עושה כל מה שביכולתה כדי לגרום לנו להיראות רע. עצוב!".

נשיא ארה
טראמפ. דוחה את הביקורת(צילום: AFP)

נשיא ארה
(צילום: EPA)
 

לארי הוגן, המושל הרפובליקני של מרילנד, מתח ביקורת על טראמפ. הוא אמר לרשת NBC שהתקשורת עם הנשיא לקויה, ושטראמפ לא נמצא בקשר "כפי שאני הייתי עושה, או כפי שהייתי מצפה ממנו להיות".

 

הלילה חשף הסנאטור הרפובליקני טד קרוז שהוא נמצא בבידוד ביתי, אחרי שהשתתף בוועידת CPAC סמוך לוושינגטון בחודש שעבר, ולחץ יד לאדם שבהמשך התברר שנדבק בנגיף. גם טראמפ ופנס היו בוועידה.

הסנאטור האמריקני טד קרוז (צילום: רויטרס)
הסנאטור האמריקני טד קרוז(צילום: רויטרס)
  

טראמפ ספג ביקורת קשה על כך שהתנגד שוב ושוב לעצות של המומחים בממשל שלו, בהצהרותיו הפומביות שנוגעות לנגיף. הוא המעיט בסכנת הנגיף, שמאז שהתפרץ בסין גבה את חייהם של יותר מ-3,500 בני אדם, וציין שמספר הנדבקים "יורד בצורה משמעותית, ולא עולה". מושל ניו יורק אנדרו קומו אמר שרשויות הבריאות הפדראליות נתפסו "עם המכנסיים למטה" ומנעו את היכולת של כל מדינה להגיב להתפשטות.

 

אנטוני פוסי, ראש המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות מדבקות, אמר לפוקס ניוז שאין סיבה לשלול צעדים דרסטיים – כמו הסגר הגדול שהוטל על מחוזות באיטליה. "אנחנו לא רוצים להבהיל אנשים, אבל בהתחשב בהתפשטות שאנחנו רואים הכול אפשרי", הוא אמר. פוסי המליץ לאמריקנים מבוגרים, במיוחד למי שסובלים ממחלות רקע, להימנע מהתקהלויות וטיסות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty Images
בשדה התעופה JFK בניו יורק
צילום: Getty Images
מומלצים