שתף קטע נבחר

 

בכיר ברשימה המשותפת: "חיבור איתנו יכול להרגיע את המישור הפלסטיני"

יו"ר רע"מ, ח"כ מנסור עבאס, התייחס באולפן ynet להשלכות התמיכה החיצונית של הרשימה המשותפת בממשלה בראשות גנץ: "זה ייתן הזדמנות ותקווה לפיוס בין שני העמים". הוא ביקש להרגיע את הציבור בישראל: "מבין את החשש, אבל העצמה לחברה הערבית היא העצמה למדינת ישראל"

 

הריאיון עם ח"כ עבאס    (צילום: חגי דקל)

הריאיון עם ח"כ עבאס    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ח"כ מנסור עבאס, יו"ר מפלגת רע"מ ומספר 4 ברשימה המשותפת, סבור כי לתמיכה מבחוץ של מפלגתו בהקמת ממשלת מיעוט בראשות יו"ר כחול לבן ח"כ בני גנץ עשויות להיות השלכות על המצב הביטחוני באזור. "אנחנו מקווים שברגע שנהיה שותפים, כמובן לא בתוך הממשלה, אלא מחוצה לה, כל המצב באזור יירגע. במיוחד במישור הפלסטיני", אמר הבוקר (יום ג') ח"כ עבאס בריאיון באולפן ynet.

 

יום לאחר שח"כ גנץ שוחח עמו ועם בכירים נוספים ברשימה המשותפת וחזר על כוונתו "להקים ממשלה שתשרת את כל אזרחי ישראל", ציין ח"כ עבאס כי "הכיוון הוא כיוון נכון, אבל הטלפון מבני גנץ בא אחרי שבוע מהבחירות, זה אומר לך כמה הם מתקשים בנושא הזה".

ד
ח"כ עבאס

על ההתנגדות בתוך כחול לבן מצדם של חברי הכנסת צבי האוזר ויועז הנדל להקמת ממשלת מיעוט בתמיכה חיצונית של חלק מ-15 חברי הכנסת מהרשימה המשותפת, אמר יו"ר רע"מ: "עכשיו הם נתקלים בעניין הזה של לקחת אנשים מהימין ולהציב אותם בכחול לבן, ואז הם מתקשים לנהל מהלך פוליטי שהוא בא לקראת הרשימה המשותפת".

 

- אולי אתם יכולים להתגמש.

"האמת, שאנחנו לא יכולים להתגמש עוד. להבדיל ממה שאומרים בליכוד, כאילו עכשיו יש במדינת ישראל הפיכה, בסך הכול העמדנו דרישות אזרחיות במהותן. פשיעה ואלימות, הפסקת הריסת הבתים, מתן פתרון לחינוך".

 

- אתה יכול להרגיע את הציבור הישראלי?

"בוודאי שאני יכול להרגיע את הציבור הישראלי. כל העצמה לחברה הערבית, כלכלית, חברתית, חינוכית, אקדמית, זו העצמה למדינת ישראל. אנחנו לא יוצאים בדרישות שנוגעות לאופוי ולמהות של מדינת ישראל ולכן יש הגזמה בימין כדי לשבש".

 

- ההגזמה כל כך מופרכת? אנחנו מדברים על תמיכה של בל"ד, של היבא יזבק, שחברי הכנסת של הרשימה המשותפת יצטרכו להצביע כל הזמן עם החלטות הממשלה.

"זה אמור לשמח את כולם. הרשימה המשותפת זכתה ב-87% מקולות המצביעים של 20% מאזרחי המדינה. תארי לעצמך איזו לגיטימיות פוליטית דמוקרטית זאת, ואומרים שאנחנו רוצים להיות שותפים. אפילו כשעוברים לצד המדיני אין כל כך הרבה דרישות".

בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
גנץ. "העמדנו דרישות אזרחיות במהותן"(צילום: מוטי קמחי)

- אבל אנחנו כל הזמן שומעים מה יהיה אם נצטרך לצאת למבצע בעזה.

"אנחנו מקווים שברגע שאנחנו נהיה שותפים, כל המצב באזור יירגע, במיוחד במישור הפלסטיני. זה ייתן תקווה שאפשר להתקדם".

 

- חמאס יירה פחות רקטות כשתתמכו בממשלה?

"אני חושב שמהלך כזה יביא לרגיעה, וכולם יתחילו לחשוב כיוון אחר שייתן הזדמנות ותקווה לפיוס בין שני העמים".

 

- אז למה מבחוץ? למה לא להיכנס לממשלה?

"תשאל את כחול לבן".

 

- אתם הייתם רוצים?

"אנחנו מציאותיים. גם אנחנו וגם הם. בינתיים הנוסחה שמתגבשת או הולכת להתגבש זאת תמיכה מבחוץ עם הסכם קואליציוני, אבל לא נהיה בתוך ישיבת הממשלה, לא שרים ולא סגני שרים.

 

- אתה פוליטיקאי חביב ודעותיך אינן קיצוניות, אבל יש ברשימה המשותפת אנשים שלא מדברים באותו טון וזה מה שמדאיג את הציבור הישראלי.

"אנחנו מדברים על זה בתוך הרשימה המשותפת ואני תמיד מפציר בחברים לא להתגרות באף אחד, בואו נרגיע את המצב, בואו גם נדבר לחברה היהודית באופן כללי וניקח את החלק שלנו בהרגעת המצב כדי שהתהליך יצליח".

 

- אתה מבין את החשש?

"אני מבין אותו. אני אומר בצורה חד משמעית, אני מרגיש שיש איומים ויש הסתות ויש שיח של שנאה ולכן אני אומר בצורה מאוד מפורשת - אנחנו לא רוצים וללא מעוניינים שתהיה מלחמת אחים בין יהודים או בין אזרחים ערבים ליהודים. אנחנו מעוניינים לגשר ולפשר ולהיכנס למין מערכת יחסים יותר טובה וחדשה שתוביל אותנו למקומות אחרים".

בנימין נתניהו  (צילום: עמית שאבי)
נתניהו. "גם אחרי פיזור הכנסת ישבנו עם בכירים במשרד רה"מ"(צילום: עמית שאבי)

- כבר קיבלתם הצעות מהליכוד?

"הייתי אצלכם באולפן לפני בערך משהו כמו שנה, ומי שניהל אז מול הליכוד משא ומתן על הקמת ממשלה של 60 מנדטים עם הימנעות שלנו זה אני. מה שמגיע לליכוד לעשות לא מגיע לכחול לבן? אבל המהלך הזה נכשל בגלל ראש הממשלה. גם אחרי שפיזרנו את הכנסת בשנה שעברה, חזרנו וישבנו פעמיים עם אנשים בכירים במשרד ראש הממשלה וחשבתי אז שאולי נצא לדרך חדשה גם עם הימין".

 

- אתה אומר שהיו מגעים דומים עם הליכוד כמו כאלה שיש לכם עכשיו עם כחול לבן?

"כן, היו היו. והם לא יכולים להתכחש לזה. זה נכשל כי לראש הממשלה יש דוקטרינה שהוא חייב להסית בכל מערכת בחירות. הוא לא מבין ולא רוצה להכיר שיש לגיטימיות לכל הציבור הערבי, לא רק להיות אזרחים נאמנים אלא גם להיות אזרחים משפיעים דרך הכוח הפוליטי שמייצג אותם".

 

- בימים האחרונים לא קיבלת פנייה מלשכת ראש הממשלה?

"אני לא יכול להגיד שיש לי פניות, אבל נראה לי שיש כל מיני אנשים שבאים ומדברים ומציעים הצעות. זה לא רשמי מהליכוד. דחינו את זה כי אני חושב שכבר עבר זמנם. ראש הממשלה ממשיך להסתית ומאשים אותנו, ולכן אנחנו לא מוצאים שם דרך. אנחנו פונים כרגע אולי למצות את ההזדמנות עם כחול לבן, אבל אני מזכיר שבמערכת הבחירות האחרונה בני גנץ יצא נגד תמיכה, מבחוץ או מבפנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים