שתף קטע נבחר

איך קשור בקבוק הבירה שבחרנו לעתיד כדור הארץ?

אם לא ידעתם, עכשיו אתם יודעים - בקבוק זכוכית לשימוש חוזר (500 מ"ל) ידידותי הרבה יותר לסביבה מבקבוקי הזכוכית הקטנים (330 מ"ל), שעוברים למיחזור. מה גורם להבדל העצום בין בקבוקי הזכוכית? ואיך תוכלו לשנות הרגלים בבית, כדי לדאוג לעולם טוב יותר עבור הדורות הבאים?

כולנו דואגים לבני המשפחה שלנו ומנסים ליצור עבורם הווה טוב יותר ועתיד נקי יותר. על רקע התחזיות העגומות בנוגע לשינוי האקלים, ברחבי העולם נרשמת מגמה מהותית ואמיתית של שינויים בהרגלי היום-יום, מתוך מטרה לשמור יותר על הסביבה, ונראה שמגמה זאת רק הולכת וגוברת מאז שהגיעה הקורונה לעולם אשר מחזקת אצל רבים את התחושה שהאדם לא יוכל לגבור על כלל תופעות הטבע.

 

חלק עצום מהשינוי הנדרש אצל כולנו, הוא מעבר לכלים רב-פעמיים. עוד טרום הקורונה, החל תהליך במסגרתו במשרדים רבים נגמלים מחד"פ או תולים תמונה מאיימת של גרטה טונברג מעל הכוסות החד-פעמיות. בתי קפה החלו לזנוח את קשי הפלסטיק וגני ילדים ברחבי הארץ עוברים לכלים לשימוש חוזר, אשר דורשים אמנם שטיפה יומיומית, אך שומרים הרבה יותר על הסביבה.

 

בקבוק חצי ליטר לשימוש חוזר - הרבה יותר ידידותי לסביבה

גם במשקי הבית הפרטיים, נראה שההרגלים משתנים ככל שהזמן עובר. אחד המוצרים שאנחנו מקפידים למחזר, באופן יחסי, הוא בקבוקי משקה - הרבה מאיתנו מביאים את הבקבוקים הגדולים לכלובי המחזור ומשאירים את הבקבוקים עם הפיקדון ליד הפחים לאיסוף נוח של המומחים בתחום.

 

אך ישראלים רבים מידי לא יודעים על ההבדל העצום בין בקבוק זכוכית קטן של 330 מ"ל, המועבר למיחזור, לרוב בחו"ל, לבין בקבוק זכוכית של 500 מ"ל, המיועד לשימוש חוזר כאן בישראל. בקבוקי הזכוכית הקטנים נשלחים לתהליך יקר של מיחזור (אם הם מצליחים להגיע לשלב זה). למרבה הצער, בקבוקים קטנים רבים מוצאים את עצמם בפח ומשם עוברים להטמנה בקרקע.

 

לעומת זאת, בקבוק חצי ליטר לשימוש חוזר הוא בקבוק רב פעמי. בעת החזרתו למכולת או לסופרמרקט לאחר השימוש, מקבלים בחזרה פיקדון של 1.2 ₪, מה שנותן תמריץ גדול יותר עבור הצרכן. הבקבוק עובר שטיפה יסודית, ממולא מחדש ויוצא שוב לשוק. בקבוקים שנפסלים בעקבות בעיות איכות נשלחים למיחזור, בדיוק כמו הבקבוקים הקטנים.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

התוצאה ברורה ופשוטה: שימוש חוזר בבקבוק זכוכית מפחית את הצורך בחומרי גלם, צריכת אנרגיה, ייצור פסולת והתחממות גלובלית.

 

מיחזור או שימוש חוזר, מה כבר יכול להיות ההבדל?

תופתעו לשמוע שההבדל עצום. טביעת הרגל הפחמנית של שימוש בבקבוק חוזר (או במילים פשוטות, התרומה שלו להתחממות הגלובלית) קטנה פי 2 מבקבוק זכוכית חד-פעמי.

 

תהליך האיסוף והשטיפה של בקבוק חוזר פולט גזי חממה בכמות קטנה פי 10 מהפליטה בייצור של בקבוק חדש, וקטנה פי 5 מגזי החממה הנפלטים בתהליך מיחזור זכוכית.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

עדיין לא השתכנעתם? גם אם נחשב רק את ההשפעה של אריזת הבירה (המהווה חצי מטביעת הרגל הפחמנית של המוצר), אריזה של בקבוק זכוכית חד פעמי פולטת פי 3-4 גזי חממה בהשוואה לאריזת בקבוק לשימוש חוזר. 

 

אז מהן הדרכים שכולנו יכולים להנהיג החל ממחר, כדי להגדיל את השימוש בבקבוק חוזר, אשר שומר יותר על הסביבה ודואג לעתיד הילדים שלנו?

  

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

להטמיע את השינוי כבר ברשימת הקניות - אם עד עכשיו כתבתם ברשימה רק את סוג הבירה, זה הזמן להתחיל לכתוב גם את גודל הבקבוק. בשורה התחתונה, שינוי הרגלים הוא פסיכולוגי - אם נצא מהבית עם רשימה עליה כתוב 'בקבוק 500 מ"ל', לא נצטרך לעמוד באף דילמה מול המדף בסופר - פשוט בוחרים בבקבוק חוזר ושומרים על הסביבה.

 

לחלוק - אם אתם לא נוהגים לשתות כמות גדולה בכל פתיחת בקבוק, תמיד אפשר לחלוק אותו עם בני המשפחה הבוגרים כמובן. זוכרים שהמליצו לישראלים להתקלח ביחד כדי לחסוך במים? לא צריך להגיע לשם, אבל זהו הזמן להשתתף בבקבוק בירה של חצי ליטר וליהנות יחד- בשביל להפוך את העתיד של כולנו ליותר טוב.

 

כמו שאתם יכולים כבר לראות, הפעולות שאתם יכולים לעשות כדי לעזור למשפחה שלכם לשמור על הסביבה הן פשוטות למדי, ותלויות באיזה בקבוק זכוכית תבחרו בקנייה הבאה (וזו שאחריה וזו שאחריה).

 

רוצים לדעת עוד על שימוש חוזר ועל הקונספט של 'כלכלה מעגלית'? היכנסו>>

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים