חשש בחברה הערבית: תושבים מפירים את חובת הבידוד
בטירה השביתו את הלימודים, במזרח ירושלים חששו הורים לשלוח את ילדיהם לבתי הספר ובטייבה קוראים להוציא את התלמידים לחופשה. גורמים שונים בחברה הערבית טוענים כי תושבים שחזרו מחו"ל לא מיישמים את הנחיית הבידוד: "אלה שלא מצייתים להוראות יכולים לייצר בהלה"
בחברה הערבית מביעים דאגה לנוכח התפשטות נגיף קורונה. עיקר הדאגה של רבים מתושבי היישובים הערביים נוגעת לבתי הספר ולאי ציות של חובת הבידוד הביתי של השבים מחו"ל. "אלה שלא מצייתים להוראות יכולים לייצר בהלה", הזהיר תושב טירה אמג'ד שביטה.
התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים
הערכות במשרד החינוך: הלימודים יושבתו עד פסח
סלובקיה הודיעה על סגירת בתי ספר לשבועיים
ספרד: מניין המתים כמעט הכפיל את עצמו תוך יממה
דובר ארגון הבריאות העולמי ל-ynet: "מצב הקורונה יחמיר לפני שישתפר"
האוניברסיטה העברית: סמסטר ב' נדחה בשבוע, הלימודים יתקיימו באופן מקוון
יותר מ-10,000 נדבקו באיראן, 75 בני אדם נוספים מתו
רופא במיון בבית החולים שיבא אובחן כחולה קורונה
עיריית טירה הכריזה על הפסקת הלימודים היום על מנת לטהר את בתי הספר מחשש שעשרות מתושבי העיר לא צייתו להוראות להוראות של משרד הבריאות ונמנעו מבידוד עצמיח לאחר חזרתם מחו"ל. ראש העיר, עו"ד מאמון עבד אלחי, כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "כראש עיר אני מחויב להוראות משרדי הממשלה בכל מה שקשור בבריאות האדם. כאזרח החלטתי לא לשלוח את בני לבית הספר עד שתתברר התמונה".
בישיבה שנערכה בעירייה נאמר כי לפחות 100 תושבים לא כיבדו את הנחיות משרד הבריאות. "נדרוש מהמשטרה לפעול באופן מיידי כדי שכולם יהיו בבידוד", אמרו בעירייה. התושבים התבקשו לא לבקר בתקופה הקרובה בשטחים ולהימנע עד כמה שניתן מנסיעה לחו"ל עד שיימצא פתרון להתפשטות הנגיף.
אמג'ד שביטה, תושב העיר שמכהן גם כמנכ"ל שותף בעמותת סיכוי, הביע תרעומת על אי הציות להנחיות משרד הבריאות. שביטה, ששב לארץ מחו"ל בסוף השבוע, אמר: "הגעתי מלונדון, עיר שכרגע לא נחשבת מסוכנת, ולא ידעתי אם ההחלטה על הבידוד חלה עליי. התקשרתי למד"א והדגישו שאני חייב להיות בבידוד".
הוא הוסיף: "יש מודעות גבוהה, אבל אחדים לא מצייתים להוראות, והבעיה בעיקר היא עם הורים שילדיהם לומדים במסגרות החינוך. אני קורא לכולם לגלות אחריות, לנקוט את הזהירות המתבקשת ולא להתעלם מההנחיות".
ראש העיר טייבה עו"ד שועאע מנסור מסארוה אמר: "טייבה הייתה הראשונה שהכריזה על ביטולי טיולים והתכנסויות ברבים. העברנו לכל מוסדות הציבור חומרי חיטוי וביצענו חיטוי לכל מוסדות החינוך בתחומנו. עשינו מיפוי של תלמידים ששהו בחו"ל וביקשנו מבתי הספר לא לתת להם להיכנס לתחומי בתי הספר.
"העירייה מבצעת הסברה ומיישמת את כל ההנחיות של משרדי הבריאות והחינוך. הגשתי בקשה למשרד החינוך לאפשר להוציא את התלמידים לחופשה מוקדמת ולפצות את התלמידים בקיץ. טייבה ערוכה בכל בתי הספר ללמידה מרחוק".
גם במרבית בתי ספר במזרח ירושלים הופסקו הלימודים. ועד ההורים המקומי מסר: "המצב הקיים מחייב אותנו לקבל החלטות כאלו. הרבה הורים התקשרו והם מפחדים לשלוח את ילדיהם לבתי הספר. בהמשך יתקבלו החלטות אם להמשיך בהשבתה או לחזור לשגרה".
מרים מסארוה, תושבת ואדי ערה, אמרה: "לצערי, בהרבה מבתי הספר אצלנו אין דברי ניקוי וחיטוי. הרשויות מזלזלות בחיי התלמידים וצוות המורים. במצב כזה אני לא יכולה לשלוח את הילדים שלי למות. במקום שישלחו לנו הודעות - שילכו לבדוק את מצב בתי הספר".
סאבי מחאמיד, תושב אום אל-פחם, אמר: "זה לא פשוט להתמודד עם הקורונה. בכל יום מספר החולים עולה וזה גורם לנו ולילדים פחד. על משרד החינוך לבטל את הלימודים כדי שתישמר בריאות הצוות והתלמידים. שלא יגידו לנו שהנגיף לא יפגע בילדים, זה לא נכון כי יש גם ילדים חולים".
במקביל ישנם קולות בחברה הערבית שמתחו ביקורת על ההחלטה להגביל התכנסויות עד 100 איש. "זה לא יסתדר במסגדים", אמרו היום. אימאם במסגד במשולש אמר: "לתפילת יום שישי באים מאות מתפללים למסגד. אני לא יכול לעמוד בכניסה ולהגיד להם 'תלכו לבתים'. זאת החלטה שנתקשה לכבד אותה". אימאם אחר אמר: "אנחנו לא יודעים כיצד להתמודד עם ההחלטה. אי אפשר לשלוט בכמות המתפללים".
תקציר הידיעה בערבית
تعطيل مدارس بسبب الكورونا وجهات رسمية: هناك اشخاص رفضوا الإلتزام بالحجر الصحي.
من: حسن شعلان
حالة من القلق لدى الجماهير العربية في البلاد بسبب إنتشار فايروس الكورونا، وهنالك مطالبة واسعة بإتخاذ اجراءات صارمة لحماية الطلبة والطواقم التعليمية والأهالي من هذا الوباء، حتى ان هنالك مدارس قررت تعطيل الدراسة نتيجة حالة القلق.
الألاف من طلبة مدينة الطيرة لم يتوجهوا اليوم الى مقاعد الدراسة بعد قرار البلدية برئاسة المحامي مأمون عبد الحي بتعطيل المدارس بسبب انتشار فايروس الكورونا ومن اجل تعقيم المدارس، كذلك عدم التزام العشرات بتعليمات وزارة الصحة للتواجد في العزل الصحي.
يشار الى ان عدد الأشخاص من الطيرة الذين يجب ان يكونوا بالحجر الصحي وصل الى 100 شخص، وبحسب ما ورد من معلومات ان غالبيتهم يضربون بعرض الحائط ولا يلتزمون، مما اثار حالة قلق واستنكار لدى اهالٍ وطلبة ومسؤولين، الذين وجهوا مناشدة بعدم الإستهتار بالتعليمات في ظل ارتفاع عدد المصابين وانتشار الوباء.
الناشط أمجد شبيطة قال: "بلدية الطيرة قررت اليوم تعطيل الدراسة لتعقيم المدارس ليس بسبب الكورونا فقط، انما بعدما تبين بأن هنالك من سكان البلدة من لم يلتزموا الحجر الصحي وفق تعليمات وزارة الصحة. هذه قلة مسؤولية وتهديد لحياة الناس بالخطر. أنا عدت إلى البلاد يوم الاثنين المنصرم من جولة عمل في لندن وفي البداية لم افهم ان كانت التعليمات تسري علي لأنني وصلت بعد دقائق من سريان القرار ولأنني جئت من بلاد لا يعد المكوث فيها خطرا، الأمر لا يحتمل الكثير من التأويل فاتصلت بـ 101 للإستفسار ليبلغوني بأن القرار سار علي.
هذا هو يومي الثالث في الحجر وفقا للتعليمات رغم أنني أشعر بأنني معافى تماما وبأنني خلال السفر اخذت كل تدابير الحذر اللازمة، فتعالوا نتعامل بمسؤولية بلا استهتار ودون تهويل ولنتذكر بأن اجسادنا قد تتحمل الفيروس لكن بيننا كبار ومرضى هم احق بانتباهنا لهم. بالنسبة للكمامة لا اعرف اذا كانت ضرورية ومفيدة، الأهم هو غسل اليدين والإبتعاد عن الاكتظاظات والمرضى او المشتبهين بحملهن للمرض".
كما عُقدت بلدية الطيبة جلسة طارئة موسعة برئاسة رئيس بلدية الطيبة المحامي شعاع مصاروة منصور وادارة البلدية، شملت جميع مديري الأقسام، ذلك بهدف وضع الترتيبات اللازمة لمكافحة ڤيروس "كورونا" الذي بدأ يتفشى وينتشر في البلاد. وقد خلصت الجلسة بالاضافة إلى تبني جميع قرارات وزارة الصحة والمكاتب الحكومية الملزمة إلى مجموعة من القرارات والتوصيات أبرزها:
1- الإلتزام والتقيد بتعليمات وتوجيهات وزارة الصحة والمكاتب الحكومية، وعلى رأسها، وزارة الداخلية ووزارة التربية والتعليم.
2- الإمتناع عن التعاطي مع الأخبار الكاذبة والإشاعات والحصول على المعلومة فقط من المصادر الرسمية المذكورة أعلاه.
3- تعزيز الوقاية والحفاظ على النظافة الصحية على جميع أشكالها في جميع مرافق البلدية والبلد.
4- تحضير وتجهيز جهاز التربية والتعليم لأي طارئ أو تغيرات تطرأ في الشأن المذكور بناء على تعليمات الجهات الرسمية المسؤولة والغاء جميع الجولات والرحلات والفعاليات المنهجية واللامنهجية خلال الاسبوعين المقبلين حتى صدور تعليمات جديدة بالشأن.
5- الاستعداد لامكانية تقديم الخدمات للجمهور من خارج مكاتب البلدية، إذ ستقوم البلدية بتحديد هوية الموظفين الذين يمكنهم تقديم الخدمات للجمهور من خارج البلدية دون التسبب بضرر أو تعطيل مصالح الجمهور إذا لزم الأمر.
6- التواصل مع جميع كبار السن في المدينة والحفاظ على علاقة متواصلة معهم وزيارتهم من قبل الأقسام المسؤولة بشكل متواصل وغيرها من قرارات.