שתף קטע נבחר

 

משרד הבריאות מתכנן להרחיב משמעותית את הבדיקות לקורונה

סגן ראש שירותי בריאות הציבור במשרד אמר כי "נתחיל לבצע 2,000 בדיקות ביום בהשוואה ל-600 כיום". הוא הוסיף שהמעבדות יפעלו במתכונת מוגברת כדי לאבחן חולים נוספים. מאז תחילת ההתפרצות נערכו רק כ-5,800 בדיקות

 

דובר ארגון הבריאות העולמי באולפן ynet    (צילום: משי בן עמי)

דובר ארגון הבריאות העולמי באולפן ynet    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ד"ר אודי קלינר, סגן ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אמר בצהריים (יום ה') כי המשרד מתכוון להרחיב היום את הקריטריונים לבדיקות לשלילת הימצאות נגיף הקורונה. "במעבדות בודקים בערך 600 ביום, אנחנו נתחיל לבצע 2,000 בדיקות ביום ובשאיפה אפילו יותר", אמר קלינר. "במעבדות יעבדו בוקר, ערב וסופי שבוע כדי שנאבחן יותר חולים". עד כה, מאז התפרצות הנגיף בישראל, נערכו כ-5,800 בדיקות לשלילת הנגיף.

 

הקריטריונים ישונו? "90% מהבקשות לבדיקות קורונה נפסלות"

 

מחלקה ייעודית לחולי קורונה נפתחה בבי
יותר אנשים ייבדקו. צוות טיפול בקורונה בבי"ח השרון(צילום: רמי זרנגר)

קלינר התייחס גם לצעדי ההמשך שמתכנן משרד הבריאות כדי למנוע את התפשטות הנגיף. "הצלחנו לעכב את הקצב של הגעת הקורונה לארץ אבל אנחנו רואים כבר מה הולך באירופה ומבינים מה מצפה לנו", הוא ציין. "בשלב מסוים, כשהחולים יגיעו למאות, זה לא יהיה אפקטיבי לפרסם את החקירות האפידימיולוגיות והמקומות שכל אחד מהחולים היה בהם וניאלץ לפעול בצעדים הבאים שעוד ניתן בהם להגביל מגע - בתי ספר, תחבורה ציבורית ועוד התקהלות". 

 

לפי ההנחיות הנוכחיות של משרד הבריאות, בדיקות לגילוי קורונה נערכות רק למי שיש לו סימפטומים וחזר מחו"ל לאחרונה, או בא במגע עם מישהו שחזר מחו"ל, או שיש לו חום ומחלה חמורה בדרכי הנשימה המחייבת אשפוז. גורם במערכת הבריאות אמר אתמול ל-ynet כי בכדי לקבל אישור לביצוע בדיקה לגילוי קורונה צריך לפנות לגורמים רבים עד שמגיעים לרופא המחוזי, שרק בסמכותו לאשר זאת.

נגיף קורונה בדיקות משרד הבריאות אינפו ()
הקריטריונים הנוכחיים לביצוע בדיקה לגילוי קורונה

הוא סיפר כי "עשרות משטחים נזרקים לפח ביום כי לא מאשרים, רק בגלל שהם לא מתיישבים באופן מדויק עם הקריטריונים של משרד הבריאות". לדבריו, 90% מהבקשות לביצוע בדיקות לגילוי קורונה נפסלו.

 

רופא בכיר באחד מבתי החולים סיפר אתמול ל-ynet על התסכול של הצוות הרפואי: "אנשים נכנסים למיון, כשיכול להיות שהם חולי קורונה, הצוותים הרפואים שמקבלים אותם לא ממוגנים, הם לא יכולים לעשות להם בדיקות ואחרי שמתגלה שאותו צוות רפואי היה במגע עם חולה הם צריכים להיכנס לבידוד".

 

הוא הוסיף: "הסיבה היחידה לכך שלא מאשרים לבצע בדיקות לגילוי קורונה היא כסף, אם זו הייתה בדיקה שעולה שקל אז לא היו צריכים לבקש אישור מרופאי מחוז". לדבריו, הקריטריונים של משרד הבריאות אינם רלוונטים בשלב זה: "אין מדינה בעולם שבה כל הנדבקים הם מחו"ל. יש הדבקות בקהילה וכך העניין הזה על השיקול המרכזי 'האם חזר מחו"ל', לא נכון". עוד הוסיף כי יש הרבה יותר חולים ממה שידוע למשרד הבריאות. "אם לא בודקים לא יודעים", הוא אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בדיקות חום לקורונה
צילום: AFP
מומלצים