כיסאות קשורים וקווי הפרדה: האיטלקים שומרים על מרחק מטר
תמונות יוצאות דופן מאיטליה: האזרחים נדרשים לשמור על מרחק של זרוע זה מזה, ובכניסה למרכולים משתרכים תורים מרווחים של איטלקים ממושמעים. בתי קפה ומסעדות מקבעים כיסאות במרחק הנדרש, חוצצים עם שולחנות ריקים – ומציירים טביעות נעליים על המדרכה, שהקונים יידעו היכן לעמוד
ההתפרצות החמורה של נגיף הקורונה באיטליה מאלצת את התושבים לשנות את אורחות חייהם. לא רק שלאיטלקים – שמגע, חום ולבביות משפחתית הם חלקם בלתי נפרד מחייהם – אסור כעת להתחבק ולהתנשק, ביוצאם למרחב הציבורי עליהם לשמור על מרחק של מטר זה מזה.
נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
- למה כל כך הרבה מתים באיטליה?
- רומנים אסורים, כתות סודיות: הקורונה חושפת סודות
- וושינגטון: הנגיף מתפשט במוסדות סיעודיים
- הפוליטיקה המזרח-תיכונית של הקורונה
באיטליה, נזכיר, מתו מהנגיף כבר 827 בני אדם, ויותר מ-12,000 נדבקו בו. בתחילת השבוע פרסמו הרשויות צו המורה לאנשים לשמור לכל הפחות על מרחק של זרוע האחד מהשני, ואם בימים כתיקונם הייתה הנחיה כזו מעלה גיחוך בקרב האיטלקים, כעת היא זוכה להתייחסות רצינית מאוד. ביומיים האחרונים מגיעות מאיטליה תמונות יוצאות דופן של איטלקים צייתנים, הממחישות איזו אחריות נדרש לגלות האזרח הפשוט.
בחנויות רבות ברומא, מילאנו, פירנצה וערים גדולות אחרות נתלו בכניסה שלטים שבהם מתבקשים הלקוחות לשמור על מרחק של מטר מכל אדם אחר בסביבתם, ואם החנות מלאה ואין להם מקום בה – להמתין בחוץ, גם כן בתור שבו הם שומרים על המרחק הנדרש זה מזה.
חלק מהחנויות הרחיקו לכת והציבו קווי הפרדה וסימונים המורים ללקוחות היכן לעמוד, ודוכני מזון ברחוב צבעו את המדרכות בציורים של טביעות נעליים – כמובן במרחק המתחייב מהחוק – כדי לעזור ללקוחותיהם להקפיד על התקנות.
בבתי קפה ובמסעדות נראו העובדים קושרים ומקבעים כיסאות למקומם כך שיובטח שיישארו במרחק הרצוי מכיסאות אחרים, ובכמה מקומות הוצבו בין שולחנות-הסועדים שולחנות שאינם מיועדים לאיוש, כדי שיחצצו בין הלקוחות.
"הלוואי שהייתה לי בעיה להשאיר אנשים במרחק הרצוי זה מזה, אבל זאת הדאגה האחרונה שלי", מעיד פרנדו ג'ובינאצו, מנהל בית הקפה "ספציו קפה" ברומא. "הבעיה האמיתית היא שאף אחד לא בא".
בצד השני של הרחוב, הבעלים של New Age Cafe לוקה פורטה ביקש מהעובדים שלו לוודא שהמרחק הנדרש נשמר. הוא יודע היטב שאם לא יקפיד על כך, עלולה המשטרה להורות לו לסגור את העסק. "יש כל כך מעט לקוחות שלא באמת הייתה לנו בעיה", העיד.
גם הקונים צריכים להתרגל למצב. "נכנסנו לבית הקפה יחד אבל הורו לנו לעמוד לחוד", מספרת אילריה פרצה, סטודנטית בת 21, ליד בית קפה נטוש ברומא. "זה היה ממש מוזר כי אנחנו חברים, אבל המוכר אמר שאם לא נעשה את זה יסגרו לו את העסק".