החל מיום ראשון: אל על עוצרת את מרבית הטיסות לרחבי העולם
בעקבות התפשטות הקורונה והצמצום הדרמטי במספר הנוסעים, חברת התעופה הישראלית משהה את מרבית הקווים. הטיסות לניו יורק, ניו ג'רזי, טורונטו, לונדון, פריז ויוהנסבורג ימשיכו לפעול
חברת התעופה אל על תשהה את מרבית טיסותיה לרחבי העולם החל מיום ראשון בעקבות משבר הקורונה. ההחלטה התקבלה במסגרת הצמצום הדרמטי במספר הנוסעים בשבועות האחרונים וההנחיות החדשות של משרד הבריאות. החברה תמשיך בהפעלת הקווים לארצות הברית, קנדה, בריטניה, צרפת ודרום אפריקה.
מנכ"ל החברה, גונן אוסישקין, אמר לאחר פרסום לוח הטיסות החדש של החברה כי "בימים ובשעות האחרונות גוברים הדיווחים על עצירה מלאה של פעילות החברות הזרות בנתב"ג נוכח ההנחיות השונות והירידה בביקוש. לאחר ביצוע הערכת מצב, אל על נאלצת להשהות באופן הדרגתי את פעילותה למרבית יעדיה מיום ראשון הקרוב". אוסישקין הוסיף כי "אנו עוקבים אחרי המצב ומתוך אחריות לאומית נמשיך לשמר קשר אווירי הסדיר לניו יורק, ניוארק (ניו ג'רזי), טורונטו, לונדון, פריז ויוהנסבורג לצורך הובלת נוסעים ומטען".
פעילות הטיסות לאירופה, מלבד לונדון ופריז, תופסק בהדרגה עד 15 במרץ יחד עם הטיסות האחרונות לבוסטון ולמומביי באותו היום. הטיסות האחרונות לסן פרנסיסקו, מוסקבה ובריסל יצאו ב-16 במרץ, והטיסות האחרונות למיאמי ולוס אנג'לס יצאו ב-18 במרץ.
בהודעת אל על נכתב כי "החברה עוקבת בדריכות אחר הביקושים והנחיות משרד הבריאות והיא מצויה במוכנות מלאה לחידוש הפעילות ליעדים השונים בעולם על פי צריכם מבצעיים ומסחריים תחת התארגנות מהירה".
העובדים הכריזו על סכסוך עבודה
לאחר שאמש התפוצץ המו"מ בין הנהלת החברה לוועד עובדי חברת התעופה, ההסתדרות אישרה היום הכרזת סכסוך עבודה בחברה. משמעות הסכסוך בעת הנוכחית היא שעובדי החברה יכולים לצאת לצעדים ארגוניים בתוך שבועיים, שעשויים לכלול את הפסקת הטיסות שעוד מתקיימות.
כ-2,000 עובדי אל על הפגינו היום נגד מתווה ההנהלה לצמצום בכוח האדם בחברה. העובדים הבעירו צמיגים בכניסה למתחם החברה בנתב"ג. במהלך ההפגנה נשמעו קריאות "תתפטר" שכוונו למנכ"ל החברה, גונן אוסישקין. העובדים אף חסמו את הכניסה לבניין החברה.
יו"ר נציגות עובדי אל על, שרון בן יצחק, אמר מוקדם יותר כי "נפגשנו אתמול עם ההנהלה כאשר כבר היו סיכומים על המתווה, ומה שהם עשו - הם נכנסו לחדר וביקשו לעשות שינויים, כדוגמת הורדת בלוק הקביעויות שכולל 1,350 עובדים קבועים ב-300 עובדים. בנוסף, הם רצו לגעת במגזר תחזוקה, במגזר מנהלי, לגעת בכל מיני דברים שקשורים להסכמי עבודה ולא קשורים למשבר בכלל. בהנהלה עוצרים כל דבר שקשור בעבודה מאורגנת ומסכנים את העבודה המאורגנת באל על".
עוד אמר בן יצחק כי לא יסכימו להוצאת אלפי עובדים, כ-80% מכלל עובדי החברה, לחל"ת באופן מיידי. "הם יצאו בהודעה שבפורים כולם יצאו לחופשה מאולצת אבל אסור להם לעשות את זה", אמר. "בהתחלה אמרנו זו תקופה קשה, ניתן להם קצת זמן, אבל החזירות שלהם. כל מי שהגיע היום להפגנה, מדפיס כרטיס, זה יום עבודה לכל דבר שאתם זכאים לו. לגבי החל"תים - אין חל"תים. שההנהלה תלך לבנקים, שייקחו הלוואות, לכולנו יש הלוואות. שייקחו הלוואות כדי שיוכלו לצאת מהמשבר הזה".
בן יצחק פנה לממשלה בדרישה להתערב במשבר באופן מיידי: "צריך להציל את אל על ולהביא כסף כדי להציל את המשפחות. אנחנו בימים גורליים וכל יום שעובר אחדותנו חשובה יותר מתמיד. אל תזגזגו. מבחינתכם כל יום זה אל על, כל יום אתם באים לפה לעבודה. אין פה ועד של פריירים".