שתף קטע נבחר

הכדורגל חולה: האם יורו 2020 יתקיים?

התפרצות נגיף הקורונה והפסקת הליגות והמפעלים האירופיים העמידו בספק את קיום טורניר הדגל של הנבחרות ביבשת. אילו הצעות לפתרון עומדות על הפרק לקראת הישיבה המכרעת של אופ"א, האם המשחקים יידחו והאם יתקיימו בנוכחות קהל? תמונת מצב קודרת

הכדורגל האירופי במשבר עמוק בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, שגרם לדחיית משחקי הליגות, כמו גם של משחקים בשלבי הנוקאאוט של ליגת האלופות והליגה האירופית.

 

ביום שלישי הקרוב, ה-17 במרץ, תתקיים ישיבת חירום של אופ"א, בה יתייעצו חברי ההתאחדות האירופית בנוגע לבעיות שנוצרו וינסו למצוא פתרונות. הישיבה תתקיים בווידאו על מנת למנוע את סכנת ההידבקות גם בין נציגי 55 ההתאחדויות. נכון לעכשיו קשה לראות כיצד יתקיימו משחקים בשבועות הקרובים אחרי שקבוצות שלמות בסדר הגודל של ריאל מדריד, צ'לסי וארסנל נאלצו להיכנס לבידוד של שבועיים.

  

הבהלה שנוצרה עלולה לגרום לדחייתו של המפעל האירופי החשוב ביותר השנה לנבחרות - יורו 2020. אחת ההצעות שתעלה בדיון היא לדחות את הטורניר בשנה ולקיים אותו בקיץ 2021, דבר שיוביל במקביל לדחייתו של היורו עד גיל 21 שאמור להתקיים בקיץ 2021.

 

במקור אמור הטורניר לצאת לדרך ב-12 ביוני ולהתקיים ב-12 ערים ברחבי אירופה, כאשר משחק הפתיחה יפגיש את איטליה וטורקיה באולימפיקו ברומא. חצאי הגמר והגמר אמורים להתקיים באצטדיון וומבלי בלונדון.

 

אצטדיון הסן סירו ריק מאוהדים, אינטר נגד לודוגורץ (צילום: AP)
באירופה התרגלו לראות אצטדיונים ריקים(צילום: AP)

 

לא ברור עדיין אם המגפה תדעך עד לפתיחת הטורניר, או אם לפחות הבהלה תסתיים עד אז, ועולות שאלות רבות. האם אפשר יהיה לקיים את המשחקים בנוכחות קהל בכל המקומות שיועדו לכך, האם ייתכן שהמצב באיטליה יתייצב ואיך ייראו משחקים במקומות כמו בודפשט, באקו, גלזגו, קופנהאגן או דבלין ללא נוכחות אוהדים? האם יש טעם בכלל לקיים את משחקי הטורניר היוקרתי מול יציעים ריקים?

 

על כל השאלות האלו יצטרכו הנציגים בישיבה לתת מענה בטרם יקבלו החלטות. הסיכויים שהמצב יאפשר את קיום המשחקים במתכונתם הרגילה לא נראים גבוהים נכון להיום, אבל גם אם כן, ניצבים בדרך שורה ארוכה של מכשולים. אחת הבעיות היא העובדה שדחיית משחקי הליגות והמפעלים האירופים לקבוצות יאריכו את העונה וימנעו מנוחה מהשחקנים.

 

אוהדי יובנטוס עם מסכות (צילום: EPA)
אוהדים עם מסכות ביציע. יוכלו להגיע למשחקים?(צילום: EPA)

 

אבל עוד קודם, מעבר לכך, לא כל המשתתפות נקבעו מכיוון שמשחקי הפלייאוף על העלייה, ביניהם זה של ישראל מול סקוטלנד, טרם נערכו. באופ"א שוקלים לבטל את משחקי הידידות שנועדו להכנה עבור הנבחרות לפני פתיחת הטורניר ולהשתמש באותם תאריכים לצורך קיום משחקי הפלייאוף. אם זה אכן מה שיקרה, נבחרות יבטיחו את ההעפלה זמן קצר לפני טורניר הגמר, מבלי שייערכו אליו זמן ממושך מספיק.

 

אחת האפשרויות שאופ"א תדון בהן היא צמצום הטורניר מבלי לאפשר לנבחרות שעלו לפלייאוף להשתתף. אופציה נוספת היא לצמצם את המשחקים במפעלים לקבוצות ולקיים משחק אחד בכל שלב נוקאאוט במגרש נייטרלי במקום שני משחקי בית וחוץ.

 

אנדי הרצוג  (צילום: ראובן שוורץ)
אנדי הרצוג. עננת אי הוודאות לא תתפזר כל כך מהר(צילום: ראובן שוורץ)

 

אם היורו יידחה הדבר יגרום גם לבעיות לוגיסטיות בהכנות למונדיאל הקבוצות, שאמור להתקיים בסין ב-2021, וגם ליורו הנשים שאמור להתקיים באותה שנה. בשל כך נשקלת אפשרות לדחות את יורו הנשים ל-2022. לפחות חלק מההחלטות יתקבלו כבר ביום שלישי הקרוב, אבל ספק רב אם העננה סביב עתיד הענף תתפזר.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים