שתף קטע נבחר

 
צילום: EPA

הקשישים וחולי הסרטן שמתבודדים מרצון

כמי שנמצאים בסיכון גבוה לחלות בקורונה, קשישים, נכים וחולי סרטן רבים לא מחכים להוראות משרד הבריאות כדי להסתגר. הם נמנעים ממגע מיותר ואוגרים מזון ותרופות. אסתר רוסק, ניצולת שואה: "אני לא מהפחדניות, אבל עכשיו אני דואגת. קשה לי לבד, עוד יום-יומיים כאלה ולא אוכל לתפקד"

 

אם לילדים אלרגיים: הכנתי "מזווה קורונה"    (צילום: חגי דקל )

אם לילדים אלרגיים: הכנתי "מזווה קורונה"    (צילום: חגי דקל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בזמן שעשרות אלפי ישראלים נאלצו להיכנס לבידוד, בהוראת משרד הבריאות, יש גם מי שמשתייכים לאוכלוסיות פגיעות, כמו קשישים, נכים וחולים, שבוחרים לגזור על עצמם בידוד. הם כמעט שלא יוצאים מהבית, נמנעים מכל מגע אנושי לא הכרחי ואוגרים מזון ותרופות. כל חולה קורונה נוסף שמתווסף לרשימה, מעלה את מפלס החרדה שלהם.

 

אין כניסה לאורחים: בדיור המוגן מנסים לשמור על הקשישים מהקורונה

 

אסתר רוסק, ניצולת שואה בת 90 מתל אביב, לא יוצאת מהבית כבר יותר משבועיים. "הרופא אסר עליי להסתובב ברחוב, כי אני עלולה להידבק בקלות", היא מספרת. "אני שוכבת כל היום במיטה, ישנה, וקוראת עיתון. אני אוהבת אנשים ורוצה להיות עם חברים. אני לא מהפחדניות בדרך כלל, אבל עכשיו אני דואגת, כי המחלה מסוכנת. אני אפילו לא יכולה לצאת למשוך כסף מהכספומט. אני משתדלת שיהיה נקי, שיהיה לי מה לאכול, אבל אין לי כבר כוח, עוד יום-יומיים כאלה וכבר לא אוכל לתפקד".

אסתר רוסק ניצולת שואה בת 90 (צילום: שאול גולן )
"לא מהפחדניות, אבל עכשיו אני דואגת". אסתר רוסק, ניצולת שואה בת 90(צילום: שאול גולן )

אפרת בר אל (34) מקריית אונו מחלימה בימים אלו מסרטן השד. רק לפני שלושה שבועות סיימה את הטיפול האחרון. "אני נמנעת מלהגיע למקומות ציבוריים", היא מספרת. "לא הולכת למכולת ומזמינה אונליין, לא נוסעת באוטובוסים וברכבות, רק במוניות, כי המערכת החיסונית שלי מוחלשת. בעלי מתחסן כל שנה נגד שפעת, כדי לא להדביק אותי, אבל את הקורונה אי-אפשר למנוע. מכיוון שלא יודעים מתי זה יסתיים, זה עוד יותר מפחיד. זה מחזיר אותי לימים של הטיפולים האינטנסיביים".

 

גם עידן ליבוביץ (42) מנס ציונה, שהחלים מלוקמיה, שינה לחלוטין את אורח חייו. "המערכת החיסונית שלי תמיד תהיה שברירית ולא כדאי לבחון אותה. ההתניידות שלי כיום היא בין הבית והעבודה. אבל עברתי את הסרטן, אז הרבה יותר גרוע לא יכול להיות. אני משתדל להיות אופטימי ולקוות שבסוף יימצא פתרון גם למשבר הקורונה".

אפרת בר (צילום: אביגיל עוזי )
נמנעת ממקומות ציבוריים. אפרת בר אל שמחלימה מסרטן השד(צילום: אביגיל עוזי )

קרן ארצי ושני ילדיה (צילום: יאיר שגיא)
"הכנתי 'מזווה קורונה'". קרן ארצי וילדיה(צילום: יאיר שגיא)

לקרן ארצי (39), מנחת הורים ומשפחה במכון אדלר מאבן יהודה, יש שני בנים אלרגיים למזון באופן מסכן חיים: בן 13, אלרגי לחלב ובן 10, אלרגי לאגוזים, בוטנים, שומשום, חומוס וקטניות. "אני יכולה לקנות עבורם רק מזון מסוג מסוים", היא מספרת. "ולכן - הרבה לפני שאנשים פשטו על המרכולים, כבר הכנתי 'מזווה קורונה' עם כמויות מספקות מהדברים שהילדים שלי יכולים לאכול. ביקשנו גם מהרופא להגדיל את המרשם של התרופות כדי להצטייד בסטוקים כבר מעכשיו, כי החשש הגדול שלנו הוא שבתי המרקחת לא יוכלו לתת לנו מענה בזמן התפרצות אלרגית".

 

מנכ"ל ארגון לתת, ערן וינטרוב, סיפר על ההיערכות לסייע לקשישים ולנזקקים. "אנו מתכוונים לחלק חבילות מזון וציוד היגייני, ולנקוט פעולות להקלה על הבידוד ולהפגת הבדידות".

 

מנכ"לית עמותת "מרכז טל" והמיזם "חלאסרטן", שירה סגל קופרמן, מספרת על הקשיים של מחלימי הסרטן. "נותר לנו רק לבקש בבקשה להישמע להוראות משרד הבריאות ולהתחשב במי שהמערכת החיסונית שלהם חלשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
"הרופא אסר עליי להסתובב ברחוב". אסתר רוסק
צילום: שאול גולן
מומלצים