שתף קטע נבחר

הרופאה נשארה בבית: "אין לי סידור לילדים"

בתי הספר מושבתים, גננות רבות לא באו - והורים שנותרו ללא מענה נשארו בבית עם הילדים. שני, רופאת ילדים במרפאה בדרום, כועסת וחוששת שהמצב רק יחמיר: "פחות רופאים צריכים לטפל ביותר אנשים". הילדים שמחים: "חושבים שיצאנו לחופש הגדול"

 

 

שני, אם לשלושה ילדים בגילאי גן ומעון מהדרום, שעובדת במרפאת קהילה כרופאת ילדים, נשארה הבוקר (ו') בבית. למרות ההחרגה של גני הילדים מהשבתת הלימודים שהוכרזה אתמול, גננות רבות לא הגיעו היום לעבודה - ושני נותרה בלי אפשרות אחרת.

 

מגפת הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

"מבחינה אישית, אם אין לי סידור לילדים אני צריכה להישאר בבית", סיפרה ל-ynet. היא ציינה כי "דווקא בגלל הקורונה המרפאה שלנו עמוסה מאד. אנחנו צריכים לטפל באנשים. אני לא מגיעה, ופחות רופאים צריכים לטפל ביותר אנשים, שצריכים להמתין זמן רב יותר לקבלת טיפול. יש גם פחות אחיות ומזכירות".

 

 

היא טוענת כי לפי המחקרים הקיימים הילדים לא רק שפחות נדבקים אלא הם גם פחות מדבקים. היא הביעה תרעומת על כך שגננות רבות החליטו להשבית את הגנים במחאה על החרגתם: "בגנים יש פחות מ-100 אנשים, זה לא המצב בבתי ספר. יש שם מקסימום 35 ילדים. אין באמת סיבה רפואית שהגננות צריכות לפחד. זה משחקי כוח. אם המורות שובתות אז גם הגננות. והן עושות זאת בצורה לא לגיטימית. רופאים אומרים שהן באות למרפאות על מנת להוציא אישורי מחלה. הן פשוט פתחו בשביתה איטלקית. במקום לעזור למשק, לומר שהן מקשיבות להוראות משרד הבריאות, הן פוגעות בציבור העובדים".

 

"העובדה שאין מסגרות מעלה את הסיכוי להידבק. הילדים יהיו עם הסבא והסבתא. ביבי לא מספק שירותי בייביסיטר עם ההנחיות שלו. זה לא רק הצוותים הרפואיים. גם עובדים בסופרים, בעבודות חיוניות אחרות למשק, צריכים לצאת לעבוד! או שהילדים ימצאו עצמם עם סבא וסבתא או בקבוצות של ילדים ומבוגרים. עוד שבועיים נגיע לעלייה חדה במספר הנדבקים. זה בדיוק המצב שניסינו להימנע ממנו".

שני עידן ראובן רופאה משדות נגב ()
"פחות רופאים צריכים לטפל ביותר אנשים". שני עידן-ראובן נותרה הבוקר בבית

שני הוסיפה כי "לנו, הרופאים בקהילה, החזית הראשונית שאליה מגיעים החולים - אין מיגון מספק. אין מסכות על מנת להתגונן על פי הנחיות משרד הבריאות, שלא לדבר על ציוד מגן נוסף (משקפי מגן, חלוק וכו'). זה מפחיד, ומטריד במיוחד כשחושבים על זה שאנחנו הרופאים נהיה ככל הנראה אלה שמפיצים את הווירוס הכי הרבה. אבל עם כל זאת אף אחד מהרופאים לא חושב לשבות כי הוא נמצא בסיכון".

 

יצוין שאתמול אמר ראש המשלה בנימין נתניהו, כשהכריז על סגירת בתי הספר והאוניברסיטאות, כי לגבי עובדי צוותים "חיוניים" יסופקו פתרונות מיוחדים לילדיהם שבכיתות א'-ג'. לדבריו, לילדי אחיות ורופאים יינתנו פתרונות "כמו מחנות קיץ". שר החינוך רפי פרץ הדגיש כי לילדים להורים שהם חלק מצוותים חיוניים יסופקו מסגרות מיוחדות ותואמות לימים שבהם לא יפעלו מוסדות הלימוד.

 

מיכל טוויטו (36) ממושב תקומה, אם לארבעה ילדים בגילאי 3 עד 11, התעוררה היום גם היא לבוקר שבו היא נאלצה למצוא פתרונות. מיכל היא אחות במקצועה ועובדת בבית החולים סורוקה. היא כן הגיעה לעבודתה. "מדובר בילדים שמפסידים המון ימים בשגרה - בגלל רקטות, המצב ביטחוני וההסלמה. אבל דווקא ביום כזה אנו מצפים מהגננות להתגייס. גם כח העזר והמנקות מגיעות לעבודה. כולם מבינים שזה צו חירום".

 

 

טוויטו הוסיפה: "כולם חוששים. יש לנו מתנדבת בת 80 שביקשה להגיע לעבודה למרות שהיא בקבוצת סיכון ואסרנו עליה. אנחנו מצפות מהגננות בעוטף להתגייס ולהראות לילדים שגרה. הם צריכים שגרה. לפחות עכשיו. לנו זה קשה כמובן בתור הורים. אבל מה עם הילדים? הגננות החליטו לפתוח בשביתה איטלקית. יש להן ועד חזק מאחוריהן. קיבלנו את ההודעה בעשר בלילה. אנחנו מגיעים לבית החולים לעבוד. מפחדים אבל מגיעים. זו שעת חירום לכל המדינה וכולם צריכים להתגייס לעבודה שלהם. בכל הארץ צריך להתגייס. ובמיוחד בעוטף".

 

ליזי אשכנזי מכרמיאל סיפרה הבוקר לאולפן ynet כי ילדיה הגדולים יסתדרו בשבוע הבא כשלא יהיו לימודים בבתי ספרם, ו"יעשו חיים". בנה הקטן יותר, אליאב, רצה היום להישאר בבית למרות שהגן שלו פתוח, אך אמו אומרת שבשבוע הבא הוא כנראה כן ילך. אחיו לירוי, תלמיד כיתה ה', סיפר שהוא שמח שהוא לא צריך ללכת לבית הספר. "המורה כתב שאם אנחנו מודאגים נכתוב לו או להתקשר אליו, והוא כתב שנעשה למידה מרחוק במחשב ובטלפון".

 

ליזי, שעובדת בעצמה בגן, סיפרה כי היא חוששת שתידבק אם תלך לעבודה. "אתה לא יכול לדעת מאיפה זה יכול להגיע לך. בלי לדעת אני יכולה ללכת לגן ופתאום יגידו שנדבקתי או שהייתי במקום שמישהו היה שם. אי אפשר לדעת".

 בדיקת חום בכניסה לסניף רמי לוי ברמת החייל ()
בדיקת חום בכניסה לסניף רמי לוי ברמת החייל

לאולפן ynet התראיין הבוקר גם אב שהביא את בנו הקטן, כמעט בן ארבע, לגן בעיר יבנה. הוא סיפר על בלבול רב בקרב ההורים. כשנשאל מה יעשה אם גם הגנים יושבתו, אמר: "אין לי הרבה ברירות, אני איערך. הכינו אותנו לפני שהכריזו, היינו מוכנים לזה נפשית. כמו כולם, קצת קניות". הוא הוסיף: "אני נצמד להוראות, לטוב ולרע. יש לי הרבה דברים והרבה ביקורת ובטן מלאה על הממשלה ועל שרים כאלו ואחרים, אבל צריך ללכת בדרך המקובלת כרגע ומה שיגידו אנחנו עושים".

 

סיוון אנשל, אם לשלושה ילדים מאשקלון, סיפרה כי הם נמצאים בבית - אך לא בגלל הקורונה, אלא בגלל החלטת ראש העיר תומר גלאם להשבית את הלימודים בגלל מזג האוויר הסוער.

 

- זה כנראה יימשך לשבועות הקרובים. איך מתמודדים ומה אומרים לילדים?

"זה ממש ממש לא פשוט. הילדים חושבים שיצאנו לחופש הגדול, אבל מבחינתנו זו היערכות מחדש - כי זה שאנחנו בבית זה לא אומר שאפשר לצאת ולטייל וללכת לקניונים או לא משנה לאן, כדי להעביר בכיף את הזמן. זה פשוט להיות בתוך הבית, כמו בבידוד".

 

 

אנשל אומרת כי תמוה בעיניה שהוחלט לסגור את בתי הספר אך להשאיר את הגנים פתוחים, אם כי הודתה שהדבר מקל עליה. "אי-אפשר להתעלם מזה שזה עוזר. כשיש שלושה ילדים ואחד מהם בגן ומתפקד באיזושהי שגרה מלאה, זה אחרת מאשר ששלושתם בתוך הבית ועוד אחד מצטרף לבידוד. אבל מבחינת הסיכון זה עדיין מעמיד אותו בסיכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים