מזכ"לית הסתדרות המורים: "אין מנוס מסגירת הגנים והחינוך המיוחד"
יפה בן דוד הבהירה בריאיון לאולפן ynet כי בכוונתה להמשיך ולפעול להשבתת מערכות החינוך שהוחרגו בהחלטת רה"מ. "צריך לקבל החלטות קשות, ילדי הגנים והחינוך המיוחד שומרים פחות על היגיינה", הסבירה
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד תקפה היום (שישי) פעם נוספת את ההחלטה להשבית את מערכת החינוך מלבד גני הילדים בגלל הקורונה, הבהירה כי בכוונתה להמשיך לפעול נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו עד שהמסגרות עבור הילדים הצעירים ותלמידי החינוך המיוחד ייסגרו. "דווקא האוכלוסיות האלה, של ילדי הגנים והחינוך המיוחד - אלה האוכלוסיות ששומרות פחות על היגיינה", הסבירה בן דוד.
השבתת מערכת החינוך - כתבות נוספות
מרד הגננות: "לא אסכן את חיי כי לממשלה לא אכפת מאיתנו"
עקב הנחיות הקורונה: הפסיכומטרי הקרוב נדחה
נעמת נגד החרגת המעונות: "חיי המטפלות יקרים לא פחות"
הרופאה נשארה בבית: "אין לי סידור לילדים"
למרות ההחלטה להשבית לימודים: מוסדות חינוך חרדים יפעלו כרגיל
לדבריה, "גננת או מורה בחינוך המיוחד לא יכולה לשמור מטר מהילד, אלה אוכלוסיות שזקוקות לחיבוק. בחינוך המיוחד, גם בחינוך המיוחד הקשה, יש ילדים עם בעיות רגשיות".
בן דוד, שהייתה מהראשונות שקראו להשבתה של מערכת החינוך, אמרה כי "מדובר במצב חירום, זה צו השעה וההחלטה הזאת הייתה צריכה להתקבל. ישנם ראשי רשויות שלאור המצב החליטו להשבית גם את הגנים והחינוך המיוחד. יש גננות שמהחשש לא הגיעו לעבודה ולקחו חופשת מחלה. האנשים עם חרדות שמעולם לא ראיתי".
מזכ"לית הסתדרות המורים הדגישה כי גם כשהיא מכריזה על סכסוכי עבודה בקרב עובדי ההוראה, אנשי החינוך המיוחד לא התקוממו. "מעולם לא שאלו למה משביתים אותם ואתנו לא", אמרה בן דוד. "זו הפעם הראשונה שקמה התקוממות בשטח בקרב אנשי החינוך המיוחד ששואלים 'מה קורה? למה מפקירים אותנו?".
- והן יקבעו את המציאות בשטח? לא יגיעו לעבודה והמערכת תיאלץ להתמודד עם זה?
"חבל מאוד שהגענו למצב הזה", השיבה בן דוד. "אי אפשר לשפוט אדם כשהוא חרד עם חששות שגוברות על כל היגיון בריא. ולכן המצב הוא שאין מנוס מלסגור גם את גני הילדים ואת מסגרות החינוך המיוחד".
בן דוד יינה כי למרות שההורים נאלצים להמשיך לעבוד בזמן שהילדים בבית, צריך "לקבל החלטות קשות". היא ציינה כי "זה מצב שנכפה עלינו, לא הבאנו אותו על עצמנו. תראו מה קורה במדינות אחרות, סגרו הרמטית את מוסדות החינוך. לא השביתו חלק כן וחלק לא. זה לא המצב. ראש ממשלת בריטניה אמר 'חברים, אל תעשו את הטעויות שאנחנו עשינו. תסגרו את הכל'.
"נכון שמי שצריך לקבל את ההחלטות בראש ובראשונה זה ראש הממשלה", הוסיפה. "זו החלטה לא קלה, אבל למען הבריאות ושלומם של הילדים ועובדי ההוראה , שיש להם ילדים והורים בבית, חלקם עם מחלות רקע. זו סכנה מאוד גדולה של הידבקות שעלולה לגרום להתפשטות של הקורונה במשפחות ובציבור. ולכן אין מנוס, זו שעת המנהיגות, צריך לקבל החלטות קשות ואמיצות שישפיעו על כלל המשק, אבל זו המציאות שנכפתה עלינו".
- אתם ערוכים להתמודד עם הסיטואציה הזו במשך כמה שבועות, אולי אפילו חודשים?
"עובדי ההוראה, גם בעוטף עזה והקסאמים, עבדו בלמידה מרחוק והיו בקשר עם הילדים", ענתה בן דוד. "זה לא זר לנו. מי שאמון על המערכות, התכנים והפדגוגיה זה משרד החינוך. כמובן שעובדי ההוראה לא ישבו בבית, נהפוך הוא. הם עובדים יותר קשה, כי הם כל הזמן צריכים להיות בקשר. אלה אנשים שעושים את עבודתם במסירות ורואים בה קוד הקודשים. אני חוזרת ואומרת - זה מצב חירום, וצריכות להתקבל החלטות קשות. אי אפשר חלק ככה וחלק ככה. דווקא את האוכלוסיה הפגיעה צריך להשאיר בבית".