שתף קטע נבחר
 

נשים מובילות

כיצד יכולות נשים ישראליות לקדם את הקריירה שלהן בארה״ב? לכבוד יום האישה הבינלאומי מפגש מיוחד עם הישראליות שכבר עשו את זה, הוביל אותן לתכנית פעולה

יום האישה הבינלאומי מהווה הזדמנות לכל אחת מאיתנו לבחון את היעדים שמציבה לעצמה ואת הדרכים להגיע אליהם. כשאנחנו במדינה זרה, מתמודדות עם הרבה יותר אתגרים מאלו שוודאי היינו נתקלות בהן בחיים בישראל, המסלול בדרך אל היעד עלול להראות מעט מבלבל. כשנעזרים בקהילה מסביב, בנשים שהיו שם ויודעות לייעץ ולספר, הדברים יכולים להיראות אחרת.

 

ביום חמישי נפגשו נשות ברגן קאונטי בניו ג’רזי לפאנל ״נשים מובילות״ לציון יום האישה הבין- לאומי. האירוע מתקיים זו השנה השלישית במסגרת אירועי הקהילה, בהובלתה של אורנה ג׳קסון, אשת נדל"ן ופעילה קהילתית בברגן קאונטי.

 

כ-80 נשים מטנפלי, קרסקיל, דמרסט, קלוסטר, פרמוס ופיירלון הגיעו לבית חב"ד טנפלי לפאנל שנוהל על ידי לימור מושקוביץ- בעלת חברת הייעוץ Career Move LLC המספקת שירותי ייעוץ קריירה, עסקי, אקדמי וגיוס, למנהלים, יזמים, חברות בצמיחה.

אל הפאנל התכנסו נשות הקהילה, ביניהן: קרן חרובי-שניר- Global Head of M&A בחברת Novartis, מומחית לתהליכי מיזוג ורכישה, מאיה זלצברג-נפתלי, סגנית מנכ״ל בחברת Customer Success, ד"ר אלכס שולמן-פלג, עד לא מזמן דירקטורית בכירה באבטחת מידע ב-Citi Bank וקרן פרסל, בעלת Simply Perfect Events, חברת עיצוב והפקת אירועים לעשירון העליון בחוף המזרחי.

 

מה הייתה מטרת הכנס?

"בפאנל רצינו לחבר בין הנשים בקהילה, להביא בפני משתתפות האירוע נשים מתוך הקהילה שהן מודל ומופת לנשים קרייריסטיות שהן אמהות ורעיות״, מספרת ג׳קסון. ״ליצור רשת חברתית-תעסוקתית עבור הנשים בקהילה, לעורר שיח על נושאים מרכזיים המעסיקים אותנו הנשים, כמו תעסוקה במקצועות שנחשבים "גבריים" ולעורר שיח על תעסוקת נשים שהגיעו לאזור בדרך כלל בעקבות רילוקיישן של בן הזוג. משתתפות הפאנל, כל אחת בדרכה, מהוות מודל לנשים אחרות״.

 

קרן חרובי שבחרה להוביל מהלכים מרכזיים בחברות התרופות סיפרה כיצד היא נותנת לעובדיה לקחת פיקוד ולנהל ישיבות ודיונים בזמן שהיא לוקחת צעד אחורה. אלכס שולמן-פלג, שבחרה לעסוק בתחום אבטחת מידע הנחשב מקצוע "גברי", רואה בבחירות שלה כמודל לילדיה להגשמת שאיפות ורצונות. מאיה זלצברג-נפתלי תיארה כיצד תמיד ידעה מה היא רוצה לעשות וכיום, מביאה את הערך האישי שלה לעבודה עם לקוחותיה. קרן פרסל שבחרה לצמוח ולהתפתח ברגעים של קושי לאחר המעבר לניו יורק, כיום מנהלת חברה המורכבת מנשים בלבד. לימור, מנחת הפאנל, סיפרה שבחרה לראות ברילוקיישן דווקא הזדמנות לשינויים בקריירה ובאמהות וכיום מייעצת לנשים ולגברים על תהליכי פיתוח קריירה ברחבי הגלובוס ופעילה ב"ועד ההורים" של קלוסטר- ניו ג'רזי".

 

עשקעקש ()
פאנל נשי."נשים מובילות"

 

הדוברות בפאנל תיארו את המסלול שעברו, האתגרים בדרך והציעו פתרונות שמצאו בכדי להתקדם בסולם הקריירה כאן בארה״ב. ״עברנו במסגרת עבודתי שלושה רילוקיישיינים,״ סיפרה קרן חרובי-שניר, ״ישראל-ניו ג'רזי, ניו ג'רזי-שוויץ ושוויץ- ניו ג'רזי. חזרנו לניו ג'רזי-קלוסטר, כי רצינו להרגיש שוב חברים וקהילה מחבקת. בתחילת הרילוקיישן "עבדתי" בלהקיף אותנו בחברים, שלא נרגיש לבד. בעבודה למדתי תרבויות עבודה שונות ומגוונות שלכל אחת הנורמות שלה. כללי התנהגות שונים, קודי לבוש שונים ונורמות שונות לניהול עובדים לדוגמא. התרבות הישראלית, המעודדת התנסות וקבלת משוב לטובת שיפור ביצועים תחילה התקבלה בהרמת גבה. התמודדתי עם המבטא הישראלי ועם הידיעה שהאנגלית שלי לעולם תהיה פחות טובה משל האמריקאים״.

 

אלכס שולמן -פלג מתארת יתרונות שעלו עם המעבר: ״עברנו לניו ג'רזי-טנפלי בעקבות הרילוקיישן שלי. המעבר איפשר לילדים להכיר תרבויות חדשות ולהרחיב אופקים. הילדים למדו עצמאות, כמו גם תמיכה והתחשבות בין האחים במשפחה. תרבות העבודה האמריקאית מערבת תהליכי בקרה רבים שמאוד חשוב להבין אותם. הראיה האסטרטגית וה״ראש הגדול״ של הישראלים יכולים מאוד לעזור לראות את התמונה הגדולה שחוצה תחומים ומחלקות של הארגון האמריקאי הגדול. במעלה הדרך בחרתי לעשות שינוי בקריירה מתוך אמונה שאני בוחרת מה שטוב עבורי וכיום בחרתי לעבור למתן ייעוץ לחברות בתחום אבטחת מידע בענן״.

 

מאיה זלצברג- נפתלי עברה לאמריקה לשם פיתוח חברה משותפת שלה ושל בן זוגה: ״המעבר יצר עבורי מציאות חדשה שבה בניתי את שמי ואת המוניטין המקצועי שלי בסביבה החדשה. למדתי להבליט את החברה שלי בשפע של חברות אחרות הפועלות בשוק האמריקאי ולהביא את הערך האישי שלי לסביבת העבודה שבה אנו פועלים. את המעבר ניצלתי גם כדי להתפתח מקצועית, לצאת מתחום הנוחות שלי, ולשנות את הגדרות התפקיד שלי בהתאם לתנאים החדשים. כיום הפוקוס הוא יותר בליווי הלקוחות מאשר בניהול הפיתוח״.

 

עשקעקש ()
נשים מובילות.

 

קרן פרסל תיארה סיפור שמשלב הרבה אתגרים שמוכרים לנשים הישראליות באמריקה: ״עברנו לניו יורק בעקבות לימודיו של בעלי, ללא רילוקיישן מסודר ומטעם חברה. מתוך הקושי של היעדר ויזה מתאימה והיעדר פרנסה, בחרתי לעשות מה שאני טובה בו והמשכתי בעולם העיצוב הגרפי ובתכנון אירועים. משם הבנתי שהיכולת שלי לחשיבה רוחבית, לעשות מספר תפקידים במקביל מייחדת אותי מול חברות להפקת ועיצוב אירועים אמריקאיות אחרות. האסרטיביות הישראלית הובילה אותי להגיע לקהל ייחודי ולתת שירות לעשירון העליון בחוף המזרחי״.

 

לימור מושקוביץ ראתה במעבר הזדמנות לצאת מאיזור הנוחות: ״לקלוסטר- ניו ג'רזי הגענו בעקבות עבודתו של בעלי, לאחר שחיינו בלונדון בעקבות העבודה שלי. אחרי שנים של עבודה כשכירה וייעוץ בפרילנס, וכשאני חובקת תינוקת בת חצי שנה, החלטתי לקחת את הרילוקיישן כהזדמנות לשינוי וליציאה מאזור הנוחות - יצאתי לדרך עצמאית והקמתי חברת ייעוץ. תחומי הייעוץ שלי נשענים על הבנה עסקית ומקצועית רחבה, ורצון לקחת חלק בפיתוח האישי, המקצועי והעסקי של לקוחותיי. בחרתי לקחת מה שרבים היו מגדירים כ"גורם מעכב" ולהפוך אותו להזדמנות״.

 

בכל מקום בעולם נשים מתארות את הקושי להגיע ליעדים גבוהים בקריירה והאתגרים הם די זהים. במה שונים הקשיים של נשים ישראליות שרוצות להצליח להתקדם או אפילו להתחיל מסלול קריירה כאן?

 

"הקשיים המאפיינים לרוב הם קשיי שפה, קשיים בהבדלי התרבות הישראלית אל מול האמריקאית וברצון הנשים לאקלם את הילדים ואת המשפחה לאחר הרילוקיישן ופחות עיסוק בעצמן." הנשים בפאנל ציינו שניתן למצוא פתרונות לקשיים, על ידי לקיחת קורסים לאנגלית ולהבדלי תרבות, ללמוד את התרבות האחרת ולעשות טעויות כי ככה לומדים, לבחור לעשות את מה שעושה לך טוב ולקבל בהבנה ויתורים שצריכים לעשות. "לעולם״,אמרו, ״לא תהיי מנהלת מושלמת, אמא מושלמת ורעיה מושלמת במקביל".

 

המסר המשותף שהעבירו כל נשות הפאנל, הוא לבחור במה שעושה לך טוב ולקבל בהבנה ויתורים שצריכים לעשות.

 

במסגרת הפאנל עלו מגוון נושאים בוערים עבור הנשים הישראליות בארה״ב. הן תהו כיצד הגדירו את עצמן נשות הפאנל מחדש עם המעבר, כיצד התאימו עצמן לתרבות העבודה האמריקאית ומה הן עשו, ועדיין עושות בכדי להשתלב באופן אקטיבי בצמרת המקומית.

 

משתתפות הפאנל סיפרו כי השוק האמריקאי היה עבורן מקום להתפתחות אישית ומקצועית. “ההתמודדות עם שפע של חברות שפועלות במרחב והצורך להבליט את החברה שלי כמובילה בתחום"אמרה אחת מהן. "האמונה ביכולת האישית ובערך שאני מביאה לתפקיד או לחברה ולשוק הם אלה שדחפו אותי קדימה" הוסיפה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים