שתף קטע נבחר

 

בעקבות הסגר: צניחה בזיהום האוויר בצפון איטליה

סוכנות החלל האירופית פרסמה תמונות, שבהן זוהתה צניחה בפליטת חנקן דו חמצני. הסיבה: הפסקת הפעילות בשל הסגר שהוטל בעקבות התפרצות הקורונה

תמונות לוויין, שפורסמו על ידי סוכנות החלל האירופית, מעידות כיצד צנח זיהום האוויר בצפון איטליה - בעקבות הסגר שהוטל על התושבים בשל התפשטות נגיף הקורונה. איטליה הטילה בשבוע שעבר סגר כללי על המדינה, ובמסגרתו הורתה לכל התושבים שלא לצאת מהבית, למעט מקרים דחופים, והפסיקה את פעילותם של בתי עסק ומוסדות שאינם נחשבים חיוניים-למדי.

 

הסרטון המורכב מתמונות מ-1 בינואר עד 11 במרץ    (צילום: סוכנות החלל האירופית)

הסרטון המורכב מתמונות מ-1 בינואר עד 11 במרץ    (צילום: סוכנות החלל האירופית)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בסרטון, המורכב מתמונות שצולמו על ידי לוויינים מפרויקט קופרניקוס של סוכנות החלל האירופית מ-1 בינואר עד 11 במרץ, נראה כיצד הצטמצם זיהום האוויר בצפון איטליה, כתוצאה מהצעדים שבוצעו כדי לבלום את התפשטות הנגיף. בתמונות הלוויין האחרונות, שצולמו בימים האחרונים, ניתן לראות כיצד זיהום האוויר צנח באזורים שהיו מזוהים מאוד בחודש ינואר.

 

הקורונה: לצורך זיהוי הצבירים - שאלון שנועד להעריך התפתחות של תסמינים הנגרמים מהנגיף

 

"הירידה בפליטת חנקן דו חמצני מעל עמק הפו בצפון איטליה ניכרת במיוחד", אמר קלאוס זהנר, מנהל המשימה של סוכנות החלל האירופית. "למרות שיכולות להיות השפעות על הנתונים עקב עננות ומזג אוויר משתנה, אנו בטוחים מאוד שהפחתת הפליטות שאנו יכולים לראות, עולה בקנה אחד עם הסגר באיטליה, שמשמעותו פחות פעילויות, תנועה ותעשייה".

 

נגיף קורונה סגר עולמי  דואומו מילאנו איטליה (צילום: AP)
רחובות ריקים בצפון איטליה(צילום: AP)

 

נכון להבוקר (יום א') חלו באיטליה למעלה מ-21 אלף בני אדם בנגיף הקורונה. מדובר במספר החולים הגבוה ביותר באירופה והשני בעולם - אחרי סין. על-פי הנתונים 1,441 בני אדם מתו באיטליה מהנגיף.

 

משבר הקורונה האיטלקי, נזכיר, החל רק ביום שישי לפני שלושה שבועות, בעיירה קודוניו שבחבל לומברדיה. מאז הפך האזור הזה למוקד ההדבקה מספר אחת במגפת הקורונה העולמית. שיעור התמותה הגבוה מהנגיף באיטליה, שעומד כעת על יותר מ-7%, כפול מבשאר העולם, יוּחס אמנם לכך שאוכלוסיית איטליה מבוגרת למדי, שנייה רק ליפן, אבל יש לזכור שכשליש מהמטופלים ביחידות לטיפול נמרץ בלומברדיה הם בני 64-50, ופירוש הדבר שהנגיף אינו פוגע רק במבוגרים ביותר, אלא גם באיטלקים שנמצאים עדיין במלוא אונם.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חיטוי רחובות במילאנו
צילום: רויטרס
מומלצים