שתף קטע נבחר

 

בריטניה תבודד זקנים 4 חודשים: "המבחן של הדור שלנו"

בעולם מחריפים צעדים כדי לעצור את הקורונה, ומחמירים מגבלות על נוסעים מחו"ל. בייג'ינג תכניס לבידוד את מי שנוחת בשדה התעופה. בריטניה נערכת לבידוד ממושך לאזרחים מבוגרים. אחרי הסגר על ספרד: אשתו של ראש הממשלה נדבקה, במרפסות מוחאים כפיים לרופאים. בצרפת: בחירות מקומיות למרות ההשבתה

 

מוחאים כפיים לצוותים במרפסות במדריד

מוחאים כפיים לצוותים במרפסות במדריד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ברחבי העולם החריפו את המגבלות בניסיון לבלום את התפשטות נגיף הקורונה, שגבה את חייהם של יותר מ-5,000 בני אדם. בנוסף להגבלות על אזרחים ועסקים ההנחיות האחרונות מתמקדות גם בנוסעים שמגיעים מחו"ל. בארה"ב ובאירופה גרמה בהלת הקורונה לבהלת קניות, והממשלות ניסו להרגיע את האזרחים ומסרו שאין חשש למחסור במזון.

 

עוד 175 מתים באיטליה, רופאים: "זה לא גל, זה צונאמי"

 

סין, שבה התפרץ הנגיף בסוף 2019, חוזרת בהדרגה לשגרה אחרי ירידה עקבית במספר הנדבקים. במקביל היא מחריפה את הצעדים נגד נוסעים שמגיעים מחו"ל, מחשש שהם יגבירו את קצב ההתפשטות של הקורונה.

 

היום הודיעו הרשויות בבייג'ינג שנוסעים שיגיעו לבירה יישלחו למתקני בידוד של שבועיים - על חשבונם. עד כה נדרשו הנוסעים להיות בבידוד עצמי של שבועיים, אך כעת רק אנשים עם סיבות מיוחדות לא יישלחו למתקני הבידוד. היום דיווחה סין על 20 מקרי הידבקות חדשים – 16 מהם של אנשים שהגיעו מחו"ל.

3082 ()
ברחוב בבייג'ינג. נוסעים זרים לבידוד - על חשבונם

סיוע סיני ומומחים מ סין מגיעים ל נמל התעופה ב רומא איטליה מאבק ב נגיף קורונה (צילום: EPA)
צוות סיוע סיני מגיע לנמל תעופה ברומא(צילום: EPA)
 

בבריטניה אמר היום שר הבריאות הבריטי מט הנקוק שהממלכה מתכננת לבודד אזרחים מעל גיל 70 לתקופה של עד ארבעה חודשים, כדי להגן עליהם מהנגיף. הוא אמר שבריטניה תיישם את הצעד בשבועות הקרובים, כחלק מתוכנית לבלימת התפשטות הקורונה. הוא ציין שהפרטים המלאים ייחשפו בהמשך. "בזמן המתאים נציג עוד פרטים, מכיוון שזה דבר גדול מאוד לדרוש מהאוכלוסייה המבוגרת והחלשה", אמר השר.

 

בניגוד למדינות אחרות, שהטילו סגר וסגרו בתי ספר, הגישה הבריטית שונה – וביקורת גדולה הופנתה נגד הממשלה של בוריס ג'ונסון. הנקוק אמר שהמדענים שמייעצים לממשלה משוכנעים שהמדיניות הזאת צודקת, ושהנתונים יתפרסמו בימים הקרובים. הוא אמר שבריטניה מוכנה לאסור על התקהלויות במידת הצורך.

 

הנקוק קרא לבריטים להתגייס למאבק נגד הקורונה, והזכיר את האחדות הבריטית בתקופת "הבליץ" במלחמת העולם השנייה. "לדור שלנו מעולם לא היה מבחן כזה", כתב הנקוק במאמר בסאנדיי טלגרף. "לסבים שלנו היה, בזמן מלחמת העולם השנייה, כשהערים שלנו הופצצו בזמן הבליץ. למרות הפצצות מדי לילה, הקצבת מזון ואובדן חיי אדם הם השקיעו מאמץ לאומי אדיר. היום הדור שלנו מתמודד עם המבחן שלו, ומתמודד עם מחלה חדשה ומוחשית מאוד. אנחנו חייבים להילחם במחלה כדי להציל חיים".

בוריס ג'ונסון נאום נגיף קורונה ראש ממשלת בריטניה (צילום: gettyimages)
מדיניות אחרת. ראש הממשלה הבריטי ג'ונסון(צילום: gettyimages)
 

אחרי יותר מ-4,500 חולים ו-91 מתים החליטה צרפת לסגור את המסעדות, המוזיאונים ורוב החנויות. ראש הממשלה אדואר פיליפ הודיע שהתושבים מתבקשים להישאר בבית כל האפשר. היום פורסם שגם כל אתרי הסקי ייסגרו לאלתר. בנוסף הודיעה הממשלה שצרפת תצמצם את פעילות התחבורה הציבורית הבינעירונית, הרכבות וטיסות הפנים. "אנחנו חייבים לצמצם את התנועה ככל שניתן", אמרה שרת האקולוגיה אליזבת בורן ואמר שטיסות בינעירוניות יהיו במקרים דחופים בלבד.

 

כמו בבריטניה, גם בצרפת השוו את המאבק בנגיף לימי מלחמת העולם השנייה. בתי קפה ותיקים בפריז, שהמשיכו לשרת לקוחות בזמן המלחמה, יסגרו היום את שעריהם. "לפחות במלחמת העולם השנייה ידענו נגד מי אנחנו נלחמים. עכשיו אין לנו מושג", אמר מלצר בבראסרי ליפ, מקום שנפתח ב-1880.

 

למרות בהלת הקורונה והצעדים הדרסטיים החליטה צרפת לקיים כמתוכנן את הבחירות לרשויות המקומיות. הנשיא עמנואל מקרון החליט לקיים את הבחירות אחרי שנשמעו טענות שדחייתן תהיה צעד לא דמוקרטי. הנגיף צפוי להוריד את שיעור ההצבעה. הממשלה הודיעה על צעדי חיטוי בקלפיות. המצביעים נדרשים לשמור על מרחק של מטר, והנציגים בקלפיות מצביעים ג'ל חיטוי ליד הקלפיות. הבוחרים, שצריכים להירשם בקלפי, התבקשו להביא עטים בעצמם. נכון לשעה 11:00 עמד שיעור ההצבעה על 18%, בהשוואה ל-23% באותה שעה בבחירות המקומיות ב-2014.

נגיף קורונה צרפת בחירות מקומיות פריז (צילום: AP)
שומרים מרחק בקלפי בפריז(צילום: AP)

נגיף קורונה צרפת בחירות מקומיות פריז (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

נגיף קורונה צרפת בחירות מקומיות פריז (צילום: AP)
(צילום: AP)

באוסטריה הודיעה לשכת הקנצלר סבסטיאן קורץ שכל המסעדות במדינה ייסגרו החל מיום שלישי. עד כה התבקשו המסעדות לסגור את שעריהן בשעה 15:00. אוסטריה תאסור על התקהלויות של יותר מחמישה אנשים, ולא תאפשר כניסה של נוסעים מבריטניה, הולנד, רוסיה ואוקראינה. הקנצלר קורץ קרא לאוסטרים "לבודד את עצמם", ולהיות בקשר "רק עם האנשים שאיתם עם חיים". האוסטרים מתבקשים לעזוב את הבתים רק לעבודה שלא סובלת דיחוי, לקניית מצרכים ולסיוע לאזרחים אחרים.

 

אוסטריה כבר סגרה את שעריה לנוסעים מהשכנות שווייץ ואיטליה – שבה מספר קורבנות הקורונה הוא הגבוה בעולם אחרי סין. היא סגרה בתי ספר והשביתה פעילויות של חנויות רבות. עד כה ידוע באוסטריה על 758 נדבקים בנגיף הקורונה, אחד מהם מת מהנגיף. בצ'כיה אמר ראש הממשלה אנדריי באביש שהמדינה עשויה להכריז על סגר כולל בהמשך היום.

 

בארה"ב הוחלט אמש להרחיב את האיסור על כניסת נוסעים מרוב אירופה. הבית הלבן הודיע שהאיסור יחול כעת גם על בריטניה ואירלנד, שבהן חלה עלייה במספר הנדבקים. בשישי בערב הכריז הנשיא דונלד טראמפ על מצב חירום, אחרי יותר מאלפיים חולים ו-50 נדבקים. חברת "אמריקן איירליינס" הגיבה להתפתחויות ואמרה שהיא צפויה לקצץ 75% מהטיסות הבינלאומיות שלה עד 6 במאי.

 

הלילה הודיע הבית הלבן שתוצאות הבדיקה שעבר טראמפ הראו כי הוא לא נושא את נגיף הקורונה. טראמפ עבר את הבדיקה אחרי שכמה גורמים ששהו במחיצתו נדבקו בנגיף. בשבוע שעבר נפגש הנשיא עם משלחת ברזילאית בפלורידה, שבה נכח בין היתר פביו ויינגרטן, קצין התקשורת של נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו. אותו ויינגרטן הצטלם עם טראמפ ועם סגנו מייק פנס, וכעבור כמה ימים אובחן כחולה בנגיף ונשלח לבידוד בביתו.

הנשיא טראמפ לוחץ ידיים (צילום: מתוך טוויטר)
הנשיא טראמפ לוחץ ידיים(צילום: מתוך טוויטר)
 

ספרד הצטרפה אתמול לאיטליה והטילה סגר כמעט מוחלט במדינה כדי לבלום את התפשטות הקורונה. ספרד הכריזה על מצב חירום של 15 יום, ודרשה מאזרחיה להישאר בבתים ולצאת החוצה רק לעבודה או לקניית מזון ותרופות. מלבד בתי המרקחת והמרכולים כל החנויות סגורות.

 

הצעדים הדרסטיים שעליהם הכריז ראש הממשלה פדרו סנצ'ס הגיעו בעקבות זינוק במספר החולים: משישי בערב התגלו יותר מ-1,500 נדבקים. בסך הכול נדבקו במדינה 5,753 בני אדם – המספר הגבוה ביבשת אירופה אחרי איטליה. 183 אזרחי ספרד מתו עד כה מהנגיף. ברשתות החברתיות פורסמו סרטונים של תושבים במדריד, שסגורים בבתיהם, מריעים לצוותים הרפואיים שנאבקים בנגיף הקורונה מסביב לשעון.

נגיף קורונה ספרד מדריד כיכר מאיור (צילום: AP)
(צילום: AP)

נגיף קורונה ספרד מדריד (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בין הנדבקים בספרד נמצאת גם אשתו של ראש הממשלה. ממשלת ספרד הודיעה אמש שמריה בגונה גומס נדבקה בנגיף, ושמצבם של גומס וראש הממשלה טוב. השניים ממלאים אחר ההנחיות של מערכת הבריאות במעונם במדריד. בשבוע שעבר נדבקו בקורונה שני שרים בממשלת ספרד. בסוף השבוע הודיעה קנדה שרעייתו של ראש הממשלה ג'סטין טרודו נדבקה בנגיף, ושהיא וראש הממשלה נמצאים בבידוד.

נגיף קורונה ספרד ראש הממשלה פדרו סנצ'ס ורעייתו (צילום: AP)
ראש ממשלת ספרד ורעייתו(צילום: AP)
  

מדינה נוספת שהחריפה את ההנחיות היא אוסטרליה. ראש הממשלה סקוט מוריסון הודיע שהחל מראשון בחצות נוסעים זרים שמגיעים למדינה יצטרכו להיות בבידוד עצמי של 14 ימים. המגבלות החדשות של אוסטרליה מגיעות אחרי צעדים דרסטיים שנקטה שכנתה ניו זילנד. באוסטרליה ידוע עד כה על 250 נדבקים בקורונה ועל שלושה מתים מהנגיף.

 

ארגנטינה הודיעה שהיא אוסרת על כניסת אזרחים זרים ששהו בשבועיים האחרונים במדינה שבה מספר הנדבקים גבוה. ארגנטינה לא ציינה את שמות המדינות. עד כה הטילה ארגנטינה איסור זמני על כניסת נוסעים מארה"ב, סין, דרום קוריאה, יפן, בריטניה ומדינות רבות באיחוד האירופי. האיסור החדש יהיה בתוקף ל-30 ימים. בארגנטינה יש כרגע 45 חולי קורונה.

 

החל מהיום מחמירה דרום קוריאה את הבדיקות של נוסעים מצרפת, בריטניה, גרמניה, ספרד והולנד. נוסעים מאותן מדינות נדרשים להוריד אפליקציה שבה ידווחו אם הם סובלים מתסמינים כלשהם. דרום קוריאה ערכה עד כה בדיקות למאות אלפי אנשים, וביצעה מעקב טכנולוגי אחר אזרחים שעלולים להיות נשאים של הנגיף.

 

מניין קורבנות הקורונה באיראן המשיך היום לזנק. במשרד הבריאות האיראני אמרו שביממה האחרונה התגלו עוד 1,209 חולים בקורונה, ושמניין הקורבנות עלה ל-724 בני אדם. ברשתות החברתיות, נזכיר, מדווחים גולשים איראנים שמספר הקורבנות גבוה בהרבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון
צילום: gettyimages
מומלצים