שתף קטע נבחר

זינוק דרמטי במתים מקורונה באיטליה: 368 מתו ביממה

3,509 חולים חדשים אובחנו היום באיטליה ומספרם הכולל הגיע ל-25 אלף בני אדם בקירוב. מספר המתים קבע שיא ליממה. אחוז התמותה באיטליה זינק ל-7.3%, יותר מפי 2 מהממוצע העולמי

התפשטות הקורונה נמשכת בממדים מדאיגים באיטליה, שמשלמת מחיר כבד. מספר המתים קבע שיא ליממה והגיע ל-368 בני אדם ביממה. 3,509 חולים חדשים אובחנו היום בארץ המגף ומספרם הכולל הגיע ל-25 אלף בני אדם בקירוב. אחוז התמותה באיטליה זינק ל-7.3%, יותר מפי 2 מהממוצע העולמי.

נגיף קורונה איטליה בית חולים ברשה (צילום: EPA)
בית חולים באיטליה. שיא במניין המתים ביממה(צילום: EPA)

מאז התפרצות הנגיף במדינה מתו 1,809 בני אדם. מניין הנדבקים הכללי בנגיף הקורונה בארץ המגף עומד כעת על 24,747. אמש דיווחה איטליה על 175 בני אדם שמתו מנגיף הקורונה וביום שישי האחרון נרשם השיא האחרון של המתים בארץ המגף - 250 מתים חדשים תוך יממה. העומד בראש מוסד הבריאות הלאומי במדינה, סילביו ברוספרו, הסביר כי איטליה לא יודעת אם הגיעה לשיא בכמות הנדבקים והמתים. לדבריו, לא ברור אם מעתה צפויה ירידה במספר הנדבקים החדשים.

 

 

משבר הקורונה האיטלקי, נזכיר, החל רק ביום שישי לפני כשלושה שבועות, בעיירה קודוניו שבחבל לומברדיה. מאז הפך האזור הזה למוקד ההדבקה מספר אחת במגפת הקורונה העולמית.

 

שיעור התמותה הגבוה מהנגיף באיטליה, שעומד כעת על 7.3%, יותר מפי 2 מבשאר העולם, יוּחס אמנם לכך שאוכלוסיית איטליה מבוגרת למדי, שנייה רק ליפן, אבל יש לזכור שכשליש מהמטופלים ביחידות לטיפול נמרץ בלומברדיה הם בני 64-50, ופירוש הדבר שהנגיף אינו פוגע רק במבוגרים ביותר, אלא גם באיטלקים שנמצאים עדיין במלוא אונם.

נגיף קורונה איטליה רומא (צילום: AP)
ברחובות רומא. ממליצים לשקול יציאה לרחוב(צילום: AP)

בשבוע שעבר הטילה איטליה סגר כללי על המדינה, ובמסגרתו הורתה לכל התושבים שלא לצאת מהבית, למעט מקרים דחופים, והפסיקה את פעילותם של בתי עסק ומוסדות שאינם נחשבים חיוניים-למדי. למרות הסגר, האפיפיור פרנסיסקוס ביקר בשתי כנסיות ברומא והתפלל לסיום המגפה.

 

"קרובים לרגע שבו לא יהיו עוד מיטות אשפוז"

ברשויות באיטליה הביעו היום חשש סביב המשך היכולת של בתי החולים ומערכת הבריאות בצפון המדינה להתמודד עם הזינוק הדרמטי שנמשך במניין הנדבקים. איטליה היא המדינה השנייה ברחבי העולם בכמות הנדבקים ובמניין המתים, רק אחרי סין, שם התפרץ נגיף הקורונה.

 

מערכות הבריאות בלומברדיה ובאזורים אחרים כמו ונטו ואמיליה רומניה, שנחשבים גם הם למוקדי ההתפרצות בארץ המגף, נחשבות לבין מערכות הבריאות הטובות ביותר באירופה, אולם גם שם כבר מתריעים כי הגבולות נחצו.

נגיף קורונה איטליה ברשה בית חולים (צילום: רויטרס)
מנסים לדאוג לעוד מכשירי הנשמה. בבית החולים באיטליה(צילום: רויטרס)

"המספרים ממשיכים לעלות. אנחנו קרובים לרגע שבו לא יהיו לנו עוד מיטות אשפוז", אמר היום מושל מחוז לומברדיה אטיליו פונטנה.

 

רוב מקרי הקורונה במחוז לומברדיה נרשמו בערים קטנות כמו ברגמו וברשיה, אולם בארץ המגף חוששים כי הנגיף התפרץ גם במילאנו, שם בתי החולים כבר מוצפים. "האתגר הגדול הוא לראות כמה נוכל לשמור על מילאנו והמטרופולין שלה הרחק מתופעת התפשטות נרחבת של המחלה", אמר מסימו גאלי, ראש מחלקת המחלות המדבקות בבית חולים במילאנו.

נגיף הקורונה באיטליה, נאפולי  (צילום: רויטרס)
גם בדרום איטליה חוששים. מטיילים בנאפולי(צילום: רויטרס)

באיטליה מנסים להקים מתקן שבו יוכלו לשהות עוד כמה מאות חולים במילאנו, אך במדינה עדיין ממתינים לצוות מיומן ולכמות מספיקה של מכונות הנשמה. ראש ממשלת איטליה אמר כי הממשלה פועלת לרכוש עוד ועוד ציוד הגנה לצוותים הרפואיים. "העדיפות שלנו היא לשמור על בטיחות הרופאים, האחיות וכל הצוות הרפואי שלנו", אמר קונטה.

 

ולצד החשש במחוזות הצפוניים, מוקדי התפרצות הנגיף בארץ המגף, גם בדרום איטליה, שם מערכת הבריאות פחות מפותחת, חוששים מאוד בעקבות זרם תושבים ממחוזות הצפון והמרכז שהגיעו אל הדרום. נלו מוסומצ'י, נשיא מחוז סיציליה, אמר כי לפחות 31,000 בני אדם שמתגוררים במחוזות הצפוניים והמרכזיים של איטליה הגיעו אל הדרום במהלך 10 עד 12 הימים האחרונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בית חולים באיטליה
צילום: רויטרס
מומלצים