ג'ודו בלי מגע: התוכנית המיוחדת של הנבחרת
בענף שבו המגע הוא הספורט עצמו, נבחרת ישראל לנשים מנסה לפתור ביצירתיות את הקושי להתאמן. חלוקה לזוגות, אימוני וידאו וביקורי מאמנים הם רק חלק מהתוכנית המיוחדת
האיסור על אימונים עם מגע בספורט הישראלי אולי התקבלו בהבנה בענפים השונים, בעיקר באלו הקבוצתיים, אבל כשמדובר בג'ודו, מגע הוא כל העניין, ובנבחרת ישראל מנסים להתמודד עם הגזירה, לצד המגבלות הנוספות של משרד הבריאות ושל משרד הספורט.
אנשי הצוות המקצועי הכינו תכנית אימונים מיוחדת לימי הקורונה על מנת לשמור על כושר ועל רמה גבוהה ככל שניתן של אימונים. בנבחרת הנשים קיבלו הספורטאיות תכנית עבודה לאימונים בזוגות. המאמן שני הרשקו חילק את הספורטאיות האולימפיות הבכירות למגורים מבודדים, וכל זוג קיבל ציוד להקמת משטח אימונים - מזרונים, משקולות וציוד לאימונים.
מטרת התוכנית היא להגן ככל הניתן על בריאות הספורטאיות, אך במקביל לשמור אותן בכושר מירבי ליום בו יוכלו לחזור לתפקוד מלא. בהתאם למגבלות, עוברים הרשקו והמאמנות בין הבנות כדי לקיים אימונים אישיים, כל זוג מתאמנות זוכות לביקור של מאמן אחד. נוסף על כך, מועברים גם אימוני וידאו. הפיזיותרפיסט מגיע לטיפולים בבתי הבנות והתזונאי מיקי מדר מעביר הנחיות בקבוצת הווטסאפ של הנבחרת.
הרשקו סיפר על התוכנית: "החלטנו לייצר תכנית אסטרטגית מותאמת וחילקנו את הבנות בצורה כזו שתאפשר אימונים בצורה הטובה ביותר האפשרי. מדובר בהיערכות לוגיסטית לא פשוטה, אבל אנחנו כמאמנים חייבים לייצר את הכי טוב האפשרי בתוך המצב הקיים".
גם בנבחרת הגברים מנסים לערוך את ההתאמות הנדרשות. המאמן אורן סמדג׳ה בנה תכנית יעודית, כשכל ספורטאי קיבל משימות אישיות. סמדג'ה: "אנחנו נשארים אופטימיים גם בימים האלה ועושים את המירב. חשוב לנו לייצר רצף אימונים למרות המצב".
יו"ר איגוד הג'ודו משה פונטי אמר: "למרות המצב, חשוב לנו לא להשבית את האימונים לחלוטין, ולהתאים אותם למגבלות הקיימות. המאמנים יצרו תוכנית יצירתית, שיוצאת מהקופסה, שמחייבת אותם מצד אחד להרבה עבודה בזוגות, ויחד עם זאת מאפשרת לשמור על כושר".