כבר יותר מ-2,000 מתים מקורונה באיטליה
מניין המתים בארץ המגף עלה ב-349 בני אדם ביממה. עד כה נדבקו כמעט 28 אלף איש. ספרד תסגור בחצות את גבולותיה היבשתיים. ראש ממשלת בריטניה לאזרחים: "חדלו מקשר לא חיוני עם אחרים". בפריז תושבים נערכים לסגר ותורים ארוכים נראו מחוץ למרכולים: "עכשיו אני מתחילה לפחד"
הסוכנות להגנה אזרחית באיטליה דיווחה הערב (יום ב') כי 349 בני אדם מתו מנגיף הקורונה במדינה ביממה האחרונה. בכך עלה מניין המתים ל-2,158. המספר הכולל של הנדבקים באיטליה, מוקד ההתפרצות החמור ביותר באירופה, עומד על 27,980 בני אדם.
ראש הסוכנות אמר כי הם עדיין ממתינים לנתונים ממחוז פוליה בדרום ומאזור טרנטו שבצפון. מבין אלה שנדבקו, 2,749 כבר הבריאו.
ספרד הודיעה כי תסגור את גבולותיה היבשתיים החל מהלילה בחצות (שעון מקומי), זאת כדי להאט את קצב התפשטות הנגיף לשטחה. הכניסה למדינה תתאפשר רק לספרדים, תושבי קבע, דיפלומטים, עובדים מעבר לגבול ואנשים עם נסיבות מוצדקות להיכנס לשטח המדינה.
בבריטניה מספר הנדבקים בקורונה עלה ב-171 בני אדם מאתמול ל-1,543. כך הודיע הערב משרד הבריאות בממלכה. עוד נמסר כי מניין המתים עלה ל-53.
ראש הממשלה בוריס ג'ונסון אמר הערב שהבריטים צריכים להימנע מכל קשר לא חיוני זה עם זה, ולהימנע גם מנסיעות מיותרות כדי להאט את התפשטות הנגיף. "הגיע הזמן שכולם יחדלו מקשר לא חיוני עם אחרים ולהפסיק את כל הנסיעות המיותרות", הוא אמר במסיבת עיתונאים. ג'ונסון הוסיף שאנשים צריכים להימנע מלצאת למקומות בילוי כמו פאבים, מועדונים ותיאטראות.
לקראת הסגר האפשרי בצרפת, תורים ארוכים נראו היום מחוץ לסופרמרקטים ברחבי הבירה פריז. "בהתחלה לא דאגתי יותר מדי, אבל עכשיו, אחרי החדשות, אחרי מה שאמר הנשיא מקרון, עכשיו אני מתחילה להיות ממש מפוחדת", אמרה אחת הקונות.
"בהתחלה צחקתי, כי ראיתי אנשים רצים לקנות פסטה והכול, ואמרתי לעצמי, 'מה זה? זה משוגע!', אבל בכנות, עכשיו אני מתחילה לפחד", היא הוסיפה. "יש לי שלושה ילדים. אני כאן כדי לקנות את מה שאנחנו חייבים".
יאניק בלגין, סטודנט, סיפר שהגיע לסופר "כדי לקנות אספקה. אף פעם אי אפשר להיות זהירים מדי. אנחנו לא יודעים מה יקרה בחודשים הקרובים, עדיף להיות בטוחים מאשר להצטער".
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הודיעה על שורה של הגבלות במטרה להאט את קצב התפשטות הנגיף, אך הוסיפה שהממשלה תנסה למזער את ההשפעה על הכלכלה. מרקל אמרה שרוב החנויות שאינן מכולות ייסגרו ומסעדות יצמצמו את שעות הפעילות ויצטרכו להבטיח מרחק מינימלי בין שולחנות. בבתי החולים יוגבלו ביקורי החולים לאחד ביום. מוסדות תרבות ובידור ייסגרו גם כן ונסיעות לחופשה, בין אם בגרמניה או בחו"ל, ייפסקו למשך תקופת החירום. מספר הנדבקים בגרמניה זינק היום ביותר מאלף איש ועומד כעת על 6,012. מניין המתים עומד על 13 בני אדם.
פורטוגל דיווחה הערב על מקרה מוות ראשון מקורונה. שרת הבריאות מרתה טמידו אמרה שהקורבן הוא גבר בן 80. מניין הנדבקים בנגיף במדינה עומד על 331 בני אדם.
גם רוסיה הודיעה הערב על צעדים נגד התפשטות הנגיף, ותאסור על כניסתם של אזרחים זרים למדינה החל מ-18 במרץ ועד 1 במאי. האיסור לא יחול על נציגים דיפלומטיים ואנשי צוות במטוסים. רוסיה דיווחה עד כה על 93 חולי קורונה.
האיחוד האירופי שוקל להטיל מגבלות על הכניסה לשטחו למשך 30 יום. נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, הציגה הערב תוכנית שבמסגרתה תיאסר כניסת זרים למדינות האיחוד למעט "נסיעות חיוניות". איסור הנסיעות לא יחול על אזרחי בריטניה. גם תושבי קבע, בני משפחה של אזרחים אירופאים וצוותים רפואיים יוכלו להיכנס לשטחי האיחוד.
ארגון הבריאות העולמי העביר כ-1.5 מיליון בדיקות לאיתור נגיף הקורונה ל-120 מדינות. בארגון קראו היום לכל המדינות להגדיל את כמות הבדיקות שהן עורכות, ואמר שזו הדרך הטובה ביותר להאט את קצב התפשטות הנגיף. "אי אפשר להילחם בשריפה עם עיניים מכוסות ואנחנו לא יכולים לעצור את המגפה הזו אם אנחנו לא יודעים מי נגוע. יש לנו מסר פשוט לכל המדינות: בדיקה, בדיקה, בדיקה".