שתף קטע נבחר

 

ארה"ב חלוקה: להישאר בבית או להמשיך בשגרה?

טראמפ נתן לעצמו ציון 10 במאבק בקורונה, והאמריקנים חלוקים בעקבות ההנחיות החדשות. הורים לילדים חולים מזועזעים מהתקהלויות ליד מסעדות: "זה לא ייאמן". אחרים טוענים: "רוצים ליהנות מהחופש". ובקונגרס: הדמוקרטים קוראים להישאר בבית, הרפובליקנים – לפרנס את העסקים

 

טראמפ: "הייתי נותן לעצמי ציון 10"

טראמפ: "הייתי נותן לעצמי ציון 10"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ממשחקי צעקות בין המדרכות, דרך ויכוחים פוליטיים ברשת: האזרחים בארצות הברית חלוקים בין פחד לכעס בעקבות הצעדים החדשים במדינה במסגרת המאבק בהתפשטות נגיף הקורונה. המדינה מתפלגת לאלה שחשים מחויבות להישמע להמלצות גורמי הבריאות שקוראים לאזרחים להישאר בבתים כדי להימנע מהפצת הנגיף, בעוד אחרים מנסים לצאת מהבתים ולהמשיך לחיות את חייהם כרגיל. בינתיים, הנשיא דונלד טראמפ - שזכה לביקורת על תגובתו המאוחרת להתפשטות הנגיף ועל מיעוט הבדיקות במדינה - נתן לעצמו ציון 10. "עשינו עבודה נהדרת", אמר. צפו בסרטון.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:

 

"שטחו את העקומה, לכו הביתה!", קרא אדם מתוך חלון של בניין דירות בן ארבע קומות ברובע ברוקלין בניו יורק בזמן שתושבים צעדו ברחוב מתחת. שלושה שכנים הצטרפו למקהלת הנזיפות, שהדהדה את הקריאה לנסות להאט את ההתפשטות המהירה של הנגיף, שהדביק יותר מ-179 אלף בני אדם ברחבי העולם והוביל למותם של יותר מ-7,000, בהם לפחות 74 ברחבי ארה"ב.

 

ג'ואן וסרמן, יועצת תקשורת בת 65, ניסתה לשבור את שגרת השהייה בבית באמצעות יציאה לטיול בשכונה שבה היא מתגוררת בברוקלין. בזמן שהיא נזהרה מפני התקהלויות, היא הופתעה לראות קבוצת אנשים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם עומדים מחוץ למסעדה עמוסה. "הזדעזעתי", היא אמרה. כשליבה פועם במהירות, היא אזרה אומץ ופנתה אליהם בשאלה: "חברים, אתם יודעים מה קורה?". התגובה מיהרה להגיע מצדם. "אנחנו מנסים ליהנות מיום ראשון, אז למה שלא תעופי מכאן?", הם קראו לעברה.

עמוס בבר בניו יורק (צילום: AFP)
"מנסים ליהנות מיום ראשון". מבלים בבר בניו יורק(צילום: AFP)

סופרמרקט בבוסטון בעקבות נגיף הקורונה (צילום: AP)
שכנים דואגים זה לזה גם לחומרי ניקוי. המדפים ריקים בארה"ב(צילום: AP)

לצד המתיחות בין האזרחים נרשמו גם כמה סיפורים של חמלה, כשמורים גייסו כספים עבור ילדים עניים שייתכן וייאלצו לדלג על ארוחות. בין הסיפורים אפשר למנות גם כאלה על שכנים שדואגים האחד לשני, ומגייסים יחד חומרי ניקוי ואמצעי הגנה כמו מסכות פנים. אבל סימני המתיחות צפים שוב ושוב בזמן שהמדינה משנסת מותניים לקראת מלחמה ארוכה בנגיף.

 

נוי אלראי שניצר, ישראלית המתגוררת בניו יורק, סיפרה לאולפן ynet על התחושות בעקבות השינויים האחרונים: "יצאתי לרחובות והרגשתי משהו שלא הרגשתי בניו יורק עדיין. איזשהו שקט ששרר ברחובות, ממש פחות אנשים, פחות תיירים. בדרך כלל יש פה רעש לא משנה באיזו שעה, ואני חושבת שכן לאט לאט אנשים פה מבינים שאי אפשר להתעלם מהמגפה הזאת".

 

נוי אלרואי שניצר בראיון לאולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ)

נוי אלרואי שניצר בראיון לאולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יש ביקורת על העיכוב במתן ההנחיות יחסית לישראל?

"בעיקר יש פה איזשהו לחץ בקהילה הישראלית שרואה מה קורה בארץ כל הזמן ולא מבינה למה ארה"ב מתנהלת בצורה כל כך שונה מהעולם. ארה"ב רק עכשיו נכנסת למוד הזה של הנחיות נוקשות ,ומנהטן או ניו יורק בכלל היא מקום צפוף שהיו בו הרבה תיירים בחודשים האחרונים מאז שפרצה המגפה ואף אחד לא יודע מה המספרים פה. מדברים פה רק על ניסיונות לשלוט על ההתפרצות, מפחדים מהכאוס".

 

"אנשים מצטופפים בברים – בלתי ייאמן"

נראה שבין האזרחים המודאגים ביותר כיום בארה"ב אפשר לראות הורים לילדים צעירים שסובלים ממחלות רקע וממצב בריאותי לא טוב במיוחד. משפחת ראץ מהעיר אוביידו הסמוכה לאורלנדו שבמדינת פלורידה היא אחת המשפחות המודאגות מהתפשטות הנגיף, מאחר שבתם, אלה בת ה-8, סובלת מהפרעה נוירו-התפתחותית, אפילפסיה ומכשל חיסוני.

עמוס בבר בניו יורק (צילום: AFP)
"לאנשים לא אכפת מפגיעים". יום פטריק הקדוש בניו יורק(צילום: AFP)

"נראה שלאנשים לא באמת אכפת מאנשים שעלולים להיות פגיעים", אמרה בקי, אמה של אלה. "חלק מהאנשים פשוט לא לוקחים את זה ברצינות. כשאני רואה תמונות של אנשים מצטופפים בתוך ברים אני לא מאמינה". בקי ציינה שהיא חשה תסכול בעקבות מקרה אחר, שבמסגרתו אחד מחבריה שטס אל מחוץ לגבולות ארה"ב חזר למדינה ובחר שלא להיכנס לבידוד.

 

גם לאחר שבתי הספר במדינות רבות סגרו את דלתותיהם, ילדים עדיין עומדים בפני סיכונים באזורי המגורים שלהם. טינה ריימונד בת ה-53 מפנסילבניה אמרה שהיא כועסת מאוד על הגישה האדישה כלפי הנגיף. היא מכירה את החסרונות בגישה הזו בצורה הטובה ביותר – בנה טים בן ה-13 מת בשנת 2010 בהתפרצות שפעת החזירים. "הוא חזר הביתה מבית הספר ביום שישי וביום ראשון כבר הוטס לבית החולים בפילדלפיה" סיפרה ריימונד.

"לכו לפאב המקומי שלכם". דווין נונס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לכו לפאב המקומי שלכם". דווין נונס(צילום: AFP)

לדבריה, היא כועסת על התמונות שהיא רואה ברשתות החברתיות, שבהן נראים צעירים וצעירות מתקהלים בתקופה הזו. "ייתכן שהם מדבקים כבר ומעבירים את זה לכל החברים שלהם", היא אמרה. "אני לא קיבלתי את האזהרה המוקדמת הזו כששפעת החזירים התפרצה". בפוסט שפרסמה בפייסבוק היא כתבה: "אני סיימתי להיות נחמדה. הישארו בבית ושמרו על ילדיכם בבית!".

 

מחלוקת מפלגתית

כצפוי, המאבק בנגיף הקורונה שמתפשט בארה"ב לא פסח גם על שני צדי המפה הפוליטית. הדמוקרטים מצדם מבקרים את ממשל טראמפ על תגובתו המאוחרת להתפרצות לטענתם, בעוד כמה רפובליקנים ממעיטים בערכו של הנגיף.

 

כך לדוגמה, חברת הקונגרס והכוכבת הדמוקרטית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז מניו יורק, קראה ביום שבת האחרון לצעירים האמריקנים להישאר בבתיהם, עוד טרם ההכרזה על הגבלות או על המלצות לציבור. "תושבי ניו יורק ובמיוחד אנשים בריאים ואנשים מתחת לגיל 40 – בבקשה הפסיקו להתקהל בברים, מסעדות וחללים ציבוריים ברגע זה. תאכלו את הארוחות שלכם בבית", צייצה אוקסיו-קורטז בחשבון הטוויטר שלה. "גם אם אתם בריאים אתם עלולים להפיץ את הנגיף".

אלכסנדריה אוקסיו-קורטז (צילום: AP)
"להפסיק להתקהל בברים". אוקסיו-קורטז(צילום: AP)
 

מנגד, חבר הקונגרס הרפובליקני דווין נונס מקליפורניה קרא לאזרחים האמריקנים דווקא לצאת החוצה. "אם אתם בריאים, אתם ומשפחתכם – זה זמן נהדר לצאת וללכת למסעדה המקומית שלכם. בואו לא נפגע באנשים העובדים במדינה שנשענים על שכר וטיפים", אמר נונס. "לכו לפאב המקומי שלכם". באותו יום הורה ראש העיר לוס אנג'לס לסגור את כל הברים והפאבים בעיר.

 

"המשבר יכול לחלוף בקיץ"

אמש פרסם הממשל האמריקני שורה של הנחיות חדשות לציבור. בין היתר קרא הממשל לציבור להימנע מהתקהלויות של יותר מעשרה בני אדם למשך 15 יום. עוד נמסר כי הלימודים צריכים להיעשות מהבית ויש להימנע מטיולים ואו בילוי במסעדות ובברים. לפי ההנחיות, אנשים מבוגרים שנמצאים בקבוצת סיכון צריכים להישאר בבית ולהתרחק מאנשים אחרים. בניגוד למדינות אחרות, ההנחיות אינן מחייבות.

טראמפ במסיבת עיתונאים למניעת התפשטות נגיף הקורונה (צילום: רויטרס)
דונלד טראמפ(צילום: רויטרס)

בחדר התדריכים בבית הלבן נשאל הנשיא דונלד טראמפ מתי המגפה תחלוף. "אם נעשה עבודה ממש טובה, המשבר יכול לחלוף ביולי או באוגוסט", הוא השיב, הערכה פחות אופטימית מההערכות הקודמות. "נתמודד יחד כאומה אחת וננצח את הנגיף", הוא הוסיף. טראמפ נשאל גם איך היה מדרג את תגובת הממשל. "הייתי מדרג את זה 10. אני חושב שעשינו עבודה נהדרת", הוא השיב.

 

הנשיא גם הודה לראשונה כי הנגיף, שהכה בשווקים העולמיים, עשוי להכניס את כלכלת ארה"ב למיתון, מכה שעלולה להיות אכזרית עבור הנשיא המכהן בשנת בחירות. "אנחנו הולכים לגבות את חברות התעופה במאת האחוזים", הוא ציין, מבלי לפרט, בניסיון להרגיע.

 

הסטארט-אפ הישראלי בניו אורלינס

הסטארט-אפ הישראלי בניו אורלינס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתוך כך, החל לפעול בניו אורלינס סטארט-אפ ישראלי שמסייע לטיפול בחולי קורונה. הסטארט-אפ "קרביין" (Carbyne) פיתח פלטפורמה חכמה שהופכת את הסמארטפון לכלי עזר לפענוח מהיר של הסיטואציה ומאפשר בדיקה רפואית ראשונית של תסמיני נגיף הקורונה בשלט רחוק.

 

החברה החלה השבוע להפעיל את שירותיה במוקד 911 בניו אורלינס והטמיעה בו את המערכת בעקבות פנייה שקיבלה לסיוע בהתמודדות מול העלייה בכמות השיחות המופנות למוקד בנושא הקורונה. באמצעות חיבור למצלמת הטלפון, יכולים נציגי המוקד או הצוותים הרפואיים לנהל שיחת וידאו ולראות באופן ויזואלי את מצבו של מגיש הפנייה למוקד. בכך מצליחים להימנע ממגע פיזי אשר עלול להוביל להידבקות בנגיף.

 

אם נמצא כי צוות רפואי נחוץ באופן פיזי במוקד האירוע, הפלטפורמה החכמה מאתרת את המיקום המדויק ממנו יצאה השיחה ושולחת לשם את הסיוע באופן מיידי. אנשים אשר נדבקו בנגיף ומתקשים לנהל שיחה באופן ברור בשל מצבם הבריאותי, יכולים באמצעות הפלטפורמה של "קרביין" לנהל שיחה עם מוקדן באמצעות התכתבות בצ'אט פרטי ולקבל את הסיוע הנדרש.


פורסם לראשונה 17/03/2020 05:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"מזעזע". מבלים בבר בניו יורק
צילום: AFP
מומלצים