שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

פועלים פלסטינים יוכלו ללון חודשיים בישראל

במטרה לצמצם הידבקות בקורונה: שר הביטחון בנט מגביל כניסת פלסטינים לסקטורים חיוניים בלבד, אלו שייכנסו יוכלו ללון בארץ למשך חודש-חודשיים, באחריות המעסיק. יימשך הסגר על בית לחם ורצועת עזה

כוחות ביטחון פלסטינים  (צילום: AFP)
הסגר בבית לחם - נמשך(צילום: AFP)

במסגרת המאבק בהתפשטות נגיף הקורונה, שר הביטחון נפתלי בנט אישר כי החל ממחר (ד') פועלים וסוחרים פלסטינים מיהודה ושומרון, העובדים בענפים חיוניים למשק, יוכלו להיכנס ולעבוד בישראל וללון בה למשך חודש עד חודשיים באחריות המעסיקים. עוד הוחלט: הסגר בבית לחם וברצועת עזה - נמשך.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

נגיף קורונה בבית לחם הרשות הפלסטינית (צילום: AFP)
שוטרים בבית לחם(צילום: AFP)

 

 

לפי ההנחיות, תותר כניסתם של פועלים וסוחרים פלסטינים רק לסקטורים חיוניים למשק, בתחומים הבאים: בריאות, חקלאות, סיעוד, ובניין. תחומים נוספים יוגדרו בהתאם לצורך פרטנית על ידי משרד הביטחון ורשות החירום הלאומית. כניסת הפועלים תתבצע תוך הלנתם למשך חודש-חודשיים בישראל. ההלנה, על כל היבטיה, תהיה באחריות המעסיקים, בכפוף להתחייבויות שיסוכמו מול מערכת הביטחון.

 

בהודעת השר נמסר כי מעברי הסחורות ימשיכו לפעול כרגיל. האיסור על כניסת ישראלים לשטחי A ו-B יימשך גם הוא, כמו גם הסגר ברצועת עזה - שבה עדיין לא דווח על מקרי הידבקות בקורונה.

 

עוד נמסר כי ההחלטות הללו התקבלו בתיאום עם צה"ל, מתפ"ש, מל"ל ושב"כ, ובהתייעצות עם שרת הבינוי והשיכון יפעת שאשא ביטון, ואושרו על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

מדי יום נכנסים לשטח ישראל כ-120 אלף עובדים פלסטינים מהגדה. הם מועסקים בענפי החקלאות, בניין, תעשייה, מלונאות ועבודות מזדמנות אחרות. מדובר בכוח עבודה משמעותי למשק שאין לו תחליף. אותם עובדים בעלי היתרי עבודה שבים מדי יום לבתיהם בגדה המערבית.  

שלשום דווח כי ישראל בוחנת דרכים לחיזוק ענפי החקלאות והבנייה - תוך מניעת חדירת הנגיף לארץ משטחי הרשות הפלסטינית וייתכן כי תאפשר באופן חסר תקדים שהייה למשך חודשיים עבור עשרות אלפי פלסטינים מהגדה המערבית, מה שאכן קרה.

 

יו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש המועצה האזורית מרחבים, שי חג'ג' התייחס אז למהלך: "יש לנו משימה לאומית והיא להבטיח את אספקת המזון הטרי לאזרחי ישראל. כדי שהחקלאות הישראלית תוכל להמשיך ולייצר את המזון וכדי להבטיח את ביטחון המזון, אנו זקוקים לכוח עבודה. אני מודה למשרד הביטחון שהוביל את המהלך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בית לחם בצל הקורונה
צילום: AFP
מומלצים