התקווה: החל הניסוי הראשון למיגור הקורונה - 45 אנשים בריאים חוסנו
במדינת וושינגטון בארצות-הברית החלו בניסוי הראשון בעולם בבני אדם נגד הקורונה. 45 מתנדבים הושיטו את זרועם לטובת מציאת החיסון. החוקרים מצננים ההתלהבות: תוצאות למחקר - רק בעוד כשנה וחצי
תקווה חדשה לבלימת מגפת הקורונה: חוקרים בוושינגטון החלו לחסן 45 מתנדבים בחיסון הראשון בעולם נגד הקורונה. החיסון צפוי לעבור שלושה שלבי בדיקה, והמדענים מצננים את ההתלהבות הראשונית ואומרים: תוצאות יהיו רק בעוד שנה וחצי.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
מעל 100 ניסויים מתבצעים כיום (ג') ברחבי העולם בנסיון למצוא תרופה או חיסון נגד הקורונה, חלק מהניסויים מתבצעים גם בישראל. אבל מדובר בתהליך לא פשוט בכלל: לאחר מיפויו הגנטי של הנגיף החדש שהושלם לפני כחודש, היה צריך להבין היטב את המנגנונים בהם הוא מדביק את תאי הגוף במטרה לעצור תהליך היקשרות זה.
צפו במתחסנים:
חוקרי המכון האמריקני למחלות זיהומיות, הצליחו להבין את המנגנון הזה, ויצרו חיסון שאינו מכיל את הווירוס עצמו, אלא את אותם "קוצים" בקליפתו. קוצים אלה הם המפתח לתהליך ההיקשרות לתא האדם: לאחר שהווירוס חודר לגוף, הקוצים נצמדים לתאים במערכת הנשימה, ומאפשרים לחלבונים נוספים להמיס את תא האדם. המטען הגנטי של וירוס הקורונה חודר אז לתא, "גונב" את ה-DNA האנושי, ומתחיל להשתכפל ולהדביק עוד ועוד תאים בגוף.
החיסון כאמור, מכיל חלבונים הדומים לחלבוני ה"קוצים" של וירוס הקורונה. בעת הזרקת החיסון לשריר, הגוף מזהה את אותם "קוצים", ומתחיל לייצר נוגדנים נגדם. אלה אותם חיילי קו ראשון, המסמנים את הפולש הזר, ומאותתים למערכת החיסון להגיע ולהשמיד את הווירוס, לפני שהדביק תאים נוספים. בהדבקה הבאה, יזהו הנוגדנים את הווירוס כבר בפלישתו הראשונה, ולא יאפשרו לו לחדור לתאים נוספים.
החיסון החדש יעבור שלושה שלבי ניסוי קליני: השלב הראשון, אותו קיבלו 45 מתנדבים, הוא שלב הבטיחות, בו החוקרים מוודאים כי אין לחיסון תופעות לוואי מסוכנות. תוך כדי כך, גם יבדקו את רמת הנוגדנים הנוצרים בגוף הנחקרים, ויבינו האם יש טעם להמשיך לשלב השני, בו תיבדק יעילות החיסון על אוכלוסייה נרחבת.