שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

בכירים במערכת הביטחון דורשים יותר אחריות במאבק נגד הקורונה

אחרי פתיחת מלונות הקורונה בת"א ובירושלים מבלי לחכות לאישור משרד הבריאות, בכירים במערכת הביטחון טוענים כי לאור הבעיות שעתידות לצוץ - הם אלה שצריכים להוביל את הפתרונות. פיקוד העורף מגבש סיוע לערירים וחלוקת ציוד מיגון. בנט: "להתרחק מהקשישים כדי להגן עליהם"

 

 

אוהלי הבדיקות לקורונה שהוקמו בתל אביב    (צילום: נדב אבס)

אוהלי הבדיקות לקורונה שהוקמו בתל אביב    (צילום: נדב אבס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בכירים במערכת הביטחון לוחצים על מקבלי ההחלטות בעניין הקורונה להעניק למשרד הביטחון ולצה"ל את האחריות לתפעול המאבק בנגיף המתפשט. השר נפתלי בנט, שהורה לאחרונה על פתיחת בתי מלון גדולים (דן פנורמה בתל אביב ובירושלים) עבור חולי קורונה במצב קל למטרת החלמה, מתכוון לשכור מלונות נוספים כבר בימים הקרובים למקרה של תרחיש קיצוני עם עשרות אלפי נשאים - בכפוף לאישור הממשלה.

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

נפתלי בנט בדן פנורמה תל אביב (צילום: טל עוז, משרד הביטחון)
בנט ב"מלון הקורונה" בתל אביב(צילום: טל עוז, משרד הביטחון)

 

מלון דן (צילום: מוטי קמחי )
חיילים פורקים ציוד רפואי ל"מלון הקורונה"(צילום: מוטי קמחי )
  

המטרה במהלך היא להקל על העומס המסתמן בבתי החולים, כך שהרופאים יתמקדו בחולי הקורונה שנמצאים במצב בינוני וקשה. נוסף על כך, בפיקוד העורף גובשו צעדי מוכנות להסלמה במגיפה תחת פקודת מבצע בשם "קרן אור".

 

"עדיין לא הכרזנו על משק לשעת חירום, שבו המצב נמצא תחת אחריות מערכת הביטחון, אך אנחנו נוקטים צעדים בדרך לשם. משרד הבריאות צריך להישאר ה'מוח' תחת מדיניות ראש הממשלה, ותפקידה של מערכת הביטחון הוא לבצע - ומהר", אמרו היום (שלישי) ל-ynet גורמים ביטחוניים.  

 

 

 

כבר בתחילת המשבר, קצינים בפיקוד העורף הבהירו כי לצה"ל אין יתרון יחסי בסוגיה - ולכן מוטב להשאיר את המושכות בידיו של משרד הבריאות. אולם לאור ההתפתחויות, נראה שמעורבותו של הצבא במשבר תידרש להתרחב.

 

"המלונות הם רק חלק מהצעדים. בלי לחכות לאישורים של משרד הבריאות או הדרגים האחרים. אנחנו פועלים מתוך הסתכלות מה יהיה בעוד שבוע, ולא מה שיהיה מחר בבוקר", הוסיפו. "יש עוד שלל בעיות שיצוצו, ואנו נערכים להוביל את הפתרון שלהם, כמו חיילים שיישלחו לסייע לקשישים גלמודים. צה"ל הוא ה'כלבויניק' הלאומי של המבצע הזה, גם בהיבט של מיעוט הבדיקות לגילוי הנגיף".


מלון דן (צילום: מוטי קמחי )
מלון דן לאחר ההסבה(צילום: מוטי קמחי )
  

בעניין הבדיקות התפתחה מחלוקת בין השר בנט למערכת הבריאות, שעדיין לא הצליחה להגדיל משמעותית את נפח הבדיקות. "צריך לסמן יעד שתוך עשרה ימים נגיע ל-20 אלף בדיקות ביום כדי לאתר את הנשאים. גם אם הם צעירים ומרגישים תקין לגמרי, להוציא אותם מהחברה למלונות הקורונה לפי ההמלצה המפורשת של ארגון הבריאות העולמי", אמרו הגורמים. בשל כך, הנחה שר הביטחון את חיל הרפואה ופיקוד העורף לאתר ערכות בדיקה בעולם, לרכוש אותן ולשנע אותן במהירות לישראל, וייתכן שבימים הקרובים המהלך יצא אל הפועל. כך גם ציוד המגן לצוותים הרפואיים שנרכש על-ידי משרד הביטחון.

 

פיקוד העורף עוסק בימים אלה גם בנושא ההסברה לאוכלוסייה, ובשיקום הנגשת המידע באתרים הממשלתיים שקרסו בגלל עומס פניות. בפיקוד נערכים להתערב בעניין בקרוב תוך הישענות על היכולות התקשוביות של צה"ל. "צריך לפעול בראש פתוח, לתקן עצמנו תוך כדי, גם במלונות", הוסיפו הגורמים.

 

מוקדם יותר היום הודיע משרד הבריאות על שורת הנחיות חדשות לציבור - הכוללות איסור יציאה מהבית לפעולות שאינן חיוניות דוגמת עבודה, רכישת מזון והצטיידות בתרופות - אך מבלי להזכיר את המילה 'סגר'. כמו כן, התחבורה הציבורית תפסיק לפעול בערבים ובסופי שבוע.

 

החל מיום חמישי תהיה למשטרה יכולת להטיל קנסות מנהליים על אזרחים ובתי עסק, בין השאר על הפרת צו בידוד, אי-רישום באתר משרד הבריאות על חזרה מחו"ל וסירוב לפיזור ההתקהלות. העונשים ינועו בין קנסות של 5,000-3,000 שקל ועד חצי שנת מאסר. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תקשורת שר הביטחון
פיקוד העורף גיבש מהלכים למקרה של הסלמה
צילום: תקשורת שר הביטחון
מומלצים