שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

דרום קוריאה: "תאי טלפון" לבדיקת קורונה

בעזרת מבצע בדיקות ענקי – מ-300 אלף איש כבר נלקחו דגימות – הצליחה סיאול להשתלט על התפשטות הנגיף בשטחה. אחרי עמדות ה"דרייב אין" לבדיקת נהגים דרך חלון המכונית, עכשיו מוזמנים הקוריאנים להיכנס לתא פלסטיק אטום, ואיש צוות רפואי – עם כפפה לאורך כל הזרוע – יבדוק אותם

דרום קוריאה זכתה בשבוע האחרון לשבחים מרחבי העולם על כך שבעזרת עריכה של בדיקות רבות הצליחה למתן מאוד את התפרצות נגיף הקורונה בשטחה, וכעת מציג בית חולים אחד בסיאול שיטה יעילה במיוחד לזירוז ופישוט של תהליך הבדיקה.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

דרייב אין בקולורדו: תור לבדיקת קורונה    (צילום : רויטרס)

דרייב אין בקולורדו: תור לבדיקת קורונה    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  (צילום: AFP)
הכפפות כבר בלוח. תאי הבדיקה בסיאול(צילום: AFP)

בית החולים יאנגג'י הציב תאים המזכירים בצורתם תאי טלפון ציבורי כמו אלה שעיטרו בעבר את רחובות הערים בעולם, ובהם עורכים אנשי הצוות הרפואי בדיקות למטופלים מבעד ללוח פלסטיק המפריד ביניהם.

 

מדובר בשורה של ארבעה תאים, ובתוכם נעשה שימוש בלחץ אוויר שלילי כדי למנוע מחלקיקים לחמוק החוצה. התאים ניצבים באוהל מחוץ לבית החולים. הם מכונים "תאים טכניים לבדיקה בטוחה והערכה מהירה של בית החולים ינגג'י", שם שראשי התיבות שלו באנגלית הם SAFETY – ביטחון.

  (צילום: AFP)
דגימה מהנחיר והגרון. בתא ה-SAFETY(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
אוהל הבדיקות בבית החולים ינגג'י(צילום: AFP)

כל מטופל שנכנס לתוך התא זוכה להתייעצות מהירה עם איש צוות רפואי העונה לו דרך אינטרקום, ואם יש צורך הוא לוקח ממנו דגימה על-ידי הכנסת מקלון דק אל האף והגרון שלהם. איש הצוות נעזר בכפפת גומי המכסה את זרועו כולה, כפפה שהוטמעה כבר בלוח עצמו. התהליך כולו נמשך כשבע דקות, ולאחר מכן התא עובר חיטוי ומאוורר.

  (צילום: AFP)
התאים קלים בהרבה לחיטוי(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
אם הרופא הפנה אותך, לא תשלם(צילום: AFP)

נשיא בית החולים, קים סנג-איל, הסביר כי את תאי ה-SAFETY הקטנים קל בהרבה לחטא מאשר את חדרי הלחץ-השלילי הרגילים, וכי לכן הם מרחב בטוח בהרבה להיבדק בו. "לכל תא נכנס מטופל אחד בכל פעם, שלא כמו בחדרי הלחץ השלילי שבהם לא פעם מטופלים צריכים לחלוק את המרחב כשהם עוברים בדיקה", אמר. העובדה שבתאי ה-SAFETY נערכות הבדיקות מחוץ לבית החולים חוסכת את הצורך לחטא חלקים בתוכו.

 

רק לפני כחודש הייתה דרום קוריאה המדינה שבה מספר הנדבקים בנגיף הוא הגדול ביותר מחוץ לסין, אבל כעת נראה שההתפרצות נמצאת בה תחת שליטה הודות למבצע הבדיקות הענקי שקיימה. נכון לאתמול בלילה נערכו בדיקות כבר לכמעט 300 אלף איש. הבדיקות נעשות חינם לכל אדם שרופא הורה לו לעבור את הבדיקה או לכל אדם שבבדיקה מתברר כי אכן נדבק.

  (צילום: EPA)
דרייב-אין קורונה בסיאטל, ארה"ב. הטרנד התחיל בדרום קוריאה(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בתחילת ההתפרצות בדרום קוריאה הקימה המדינה עמדות "היבדק וסע", ממש כמו עמדות הדרייב-אין בחנויות מזון מהיר שבהן מקבלים את האוכל דרך תא היישר אל המכונית. בעמדות ה"היבדק וסע" לקחו אנשי צוות רפואי דגימות מאנשים דרך חלון מכוניתם, וכעת מתקיימים מבצעים דומים במדינות אחרות בעולם.

 

בשבוע האחרון נרשמים מדי יום פחות מ-100 מקרי הידבקות חדשים בדרום קוריאה, ואילו בתחילת החודש, לשם השוואה, היו נמצאים בה 600-500 מקרי הידבקות חדשים ביום. עם זאת, שלטונות דרום קוריאה מזהירים מהאפשרות של מוקדי הידבקות חדשים באזור סיאול, אזור שבו מרוכזת מחצית מאוכלוסיית דרום קוריאה. במדינה כולה חיים בסך הכול 51 מיליון בני אדם.

 

עד כה זוהו בדרום קוריאה 8,320 נדבקים, ומתו בה 81 בני אדם מהנגיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים