שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

גרוטו: "בכל העולם חסר ציוד, בארה"ב משתמשים בקיסמי אוזניים"

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות תקף באולפן ynet את הודעת שר הביטחון בנט כי משרדו יהיה אחראי לרכש הציוד מחו"ל: "אין צורך, שכל אחד יעשה מה שהוא טוב בו". הוא קרא לציבור שלא לקנות מסכות ברקע הטענות על מחסור במיגון לרופאים: "תשאירו אותן לצוותים הרפואיים"

 

 

איתמר גרוטו בריאיון לאולפן ynet    (צילום: אלכס גמבורג, משי בן עמי)

איתמר גרוטו בריאיון לאולפן ynet    (צילום: אלכס גמבורג, משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, התייחס הבוקר באולפן ynet למחסור בציוד רפואי בישראל לצורך ההתמודדות עם נגיף הקורונה, וטען כי הבעיה אינה רק בישראל: "יש מלחמה על הציוד הזה בעולם. בארצות הברית אין בכלל ערכות בדיקה כרגע ומשתמשים בקיסמי אוזניים".

 

על הודעתו של שר הביטחון בנט אמש כי משרד הביטחון יהיה אחראי מעתה על רכש הציוד הרפואי מחו"ל אמר גרוטו: "משרד הביטחון צריך לעסוק בביטחון וסדר ציבורי, ומשרד הבריאות צריך לעסוק בניהול האירוע הזה. אנחנו לא צריכים שמשרד הביטחון ינהל את זה. שכל אחד יעשה מה שהוא עושה הכי טוב".

פרופסור איתמר גרוטו (צילום: אלכס גמבורג)
פרופ' גרוטו(צילום: אלכס גמבורג)

לגבי הטענות על חוסר בציוד מיגון לצוות הרפואי אמר: "המחסנים כרגע מלאים בציוד קדימה אבל עדיין צריך לנהל את המלאי בצורה מושכלת ולהשתמש בציוד הנכון במקום הנכון. אחת הבעיות היא שיש שימוש יתר באמצעי מיגון במקום אחד וזה עלול לעשות חוסר במקום אחר. לכן אנחנו נוציא הנחיות מסודרות נוספות ואני מקווה שגם בתוך מערכת הבריאות אנשים ישמעו לקווים המנחים שלנו כדי שננהל את המלאי בצורה יעילה תוך כדי שאנחנו ממשיכים להצטייד".

 

  ()

רחובות תל אביב ריקים ()
רחובות תל אביב ריקים

הוא פנה לציבור ואמר כי אין צורך להסתובב ברחוב עם מסכות: "לאוכלוסייה הכללית זה לא יעיל וזה אפילו עלול להזיק. לא הייתי רוצה לראות אנשים מסתובבים עם מסכות לא רק בגלל שזה לא יעיל אלא שגם הייתה קריאה בכל העולם שאם יש מסכות צריך לשמור אותן לצוותים הרפואיים שבאמת צריכים אותן. 'אל תקנו מסכות'. תשאירו אותן לצוותים הרפואיים".

 

הוא טען כי הציוד שהובא על ידי המוסד בלילה לא פותר את בעיית המחסור בבדיקות: "מה שהגיע כרגע זה לא בדיוק מה שחסר לנו. כרגע מה שהגיע זה המכונה שמכניסים אליה את הבדיקה, וזה פחות חסר לנו. מה שחסר זה המטושים. הצפי שלנו הוא שבשבוע הבא כבר לא יהיה מחסור. אנחנו צריכים למצוא פתרון לפער של הימים הקרובים".

 

 

 

 

 

ש

 

 

 

 

כתבות אחרונות בנושא הקורונה:

מיום א' – בדיקות קורונה גם למי שלא בבידוד

עוד 96 נדבקים: עלה ל-529 מניין חולי הקורונה

רזרבות המזומנים של ישראל: מי יממן את הוצאות משבר הקורונה?

 

אנחנו חייבים את המוסד בשביל עניין כזה?

"אנחנו בהחלט נמצאים בבעיה כי בכל העולם מחפשים את אותם דברים קריטיים כמו ערכות בדיקה, אז אנחנו מפעילים את כל הכלים שיש למדינת ישראל לחפש בכל המקומות".

 

-זה בתיאום אתכם?

"הכל נעשה בתיאום מלא שלנו ובהובלה שלנו. אנחנו נותנים את ההנחיות מה להביא ומה צריך והגופים האחרים נרתמים לעזור".

 

על התנהגות הישראלים בימים האחרונים אמר: "אני חושב שלאנשים נפל האסימון אבל בכל זאת ישנן יחסית הרבה מכוניות בכביש. אני לא יודע אם זה סתם אנשים שהחליטו לצאת מהבית או שהם באמת עובדים בעבודה חיונית. מי שיכול שיבדוק את עצמו עשר פעמים ויתייעץ עם המעסיק שלו אם באמת חיוני שיגיע לעבודה".

 

-יש אוכלוסיות שפחות מקשיבות לכם?

"לא בכדי ראש הממשלה אתמול פנה למגזר החרדי והמגזר הערבי שם אנחנו רואים היענות יותר איטית. אבל גם שם רואים שיפור בהחלט משמעותי כולל סגירת בתי כנסת וישיבות. אנחנו נמצאים כל הזמן בקשר עם רבנים כדי להבהיר את החומרה של המצב ואני חושב שנעשית הסברה גם בציבור הזה גם על ידי הרבנים בקהילות ועובדי משרד הבריאות".

 

-אתמול התחלתם לשלוח הודעות לאנשים שאותרו ע"י האיכון של השב"כ. זה עובד?

"כן זה עובד. יש לזה בעצם שתי מטרות. אחת לזהות את אותם מגעים שאנחנו לא יודעים או יותר נכון שהם לא יודעים שהיו במגע, ומצד שני לצמצם את המעגלים ולא כל מי שהיה בסופר מסוים כבר כבר בסיכון אלא שנוכל לזהות יותר טוב ויותר ממוקד".

 

-אתה יכול להבטיח שהנתונים לא יזלגו החוצה?

"במערכת הבריאות בכלל ומשרד הבריאות בפרט יש מערכות אבטחת מידע מהטובות ביותר כי אנחנו משתמשים ואוגרים חומר רגיש כבר הרבה מאוד שנים. אני חושב שאפשר לסמוך שנדע לשמור על המידע הזה כמו שאנחנו שומרים על מידע רפואי שלפעמים הוא חסוי ורגיש הרבה יותר".

 

-סגר מלא זאת עדיין אופציה?

"אנחנו צריכים עוד לבדוק בכל מיני כלים האם יש היענות טובה של אנשים להנחיות. למשל כמות הנסיעות בתחבורה הציבורית. בהתאם לזה נחליט האם להפוך את זה למשהו יותר מחייב מאשר מה שעכשיו".

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גמבורג
פרופ' איתמר גרוטו
צילום: אלכס גמבורג
מומלצים