שתף קטע נבחר

 

בשל "הונאות הקורונה": המשטרה מקפיאה חקירות גדולות

מאז פרוץ המשבר חלה עלייה בפניות של אזרחים שנפלו קורבנות למעשי עוקץ. בשל כך, במשטרה נאלצים לטפל רק ב"אירועי חירום" המצריכים מעצר: "קשה לזמן חשודים לחקירות. אי אפשר לדעת מאיפה החשוד מגיע, עם מי בא במגע ומתי ישלוף את התירוץ שלפיו עליו להימצא בבידוד וישבש חקירה"

 

להב 433 (צילום: שאול גולן )
(צילום: שאול גולן )

בצל התפשטות נגיף הקורונה, חלה עלייה בהיקף עבירות ההונאה על-ידי גורמים עברייניים שמנצלים את המשבר כדי להוציא כספים מאזרחים תמימים שנמצאים במצוקה - לרוב באמצעות שימוש במיילים או הודעות SMS לשם "לקיחת הלוואה" - ובמשטרת ישראל נאלצים לתעדף את הטיפול בעבירות ולטפל רק ב"אירועי חירום" המצריכים מעצר ולהקפיא חקירות גדולות כדי לא לפגוע בהן.

 

גורמים במשטרה מסבירים כי קיים קושי לעצור חשודים ואז לשחרר אותם לבידוד. באגף החקירות, לדוגמה, הבינו שבשל המשבר - לא ניתן לפי שעה "לפוצץ" פרשיות גדולות. הסיבה: מגבלות זימון החשודים לחקירה - שיכולים לנצל את המצב ולומר כי עליהם לשהות בבידוד. כמו כן, גם אם נעצרו ונשלחו לביתם בשל אותו תירוץ - הם עלולים לשבש את החקירה.

 

גם אם הדבר לא נאמר באופן רשמי, הרי שלנוכח הפעילות מול בתי המשפט - ובעיקר זו של יחידת להב 433 - נראה שבמשטרה "הורידו פרופיל" באותן חקירות, שהגדולה שבהן שנחשפה הייתה ב-4 במרץ עם מעצר שמונה חברי כנופייה בצפון החשודים בעבירות של סחיטה, ניסיון רצח, תקיפה ועוד.

ארכיון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ארכיון(צילום: אורן אהרוני)
 

גורמים במשטרה אומרים כי "קשה לזמן חשודים לחקירות או לגביית עדויות". לדבריהם, "אי אפשר לדעת מאיפה החשוד מגיע, עם מי הוא בא במגע ומתי הוא ישלוף את התירוץ הזה של הצורך להימצא בבידוד. חקירה שאנחנו עובדים עליה חודשים ארוכים יכולה להשתמבש אם נזמן חשודים ובמקום לעצור אותם - נשלח אותם לבידוד והם ישבשו את ההליך".

 

"גם העבריינים מפחדים ופחות מסתובבים ברחובות"

אותם גורמים הוסיפו כי אין הם מותחים ביקורת על ההתנהלות, אלא מציגים מצב נתון. "כולם צריכים להתרגל למצב", אמר אחד הגורמים. "נכון שהמשטרה עשתה התאמות - אבל נראה שגם העבריינים די מפחדים. הם פחות מסתובבים ברחובות והראש שלהם פחות עסוק במעשים פליליים".

 

יצוין כי מאז פרוץ המשבר, הגיעו למשטרה דרך הרשות להגנת הצרכן עוד ועוד תלונות על עוקצים פיננסיים שמבוצעים על-ידי נוכלים שמנצלים את המצב. עד כה נרשמו כ-40 תלונות חדשות בנושא. כאמור, לרוב העבירה מתבצעת באמצעות שליחת מייל או SMS שכוללים קישוריות לאתרים של חברות עסקיות.

 

ברוב המקרים נדרש הקורבן להשאיר פרטים אישיים, כשלאחר מכן הוא מקבל שיחת טלפון מהנוכל שמבקש ממנו להעביר כספים בסך מאות ואלפי שקלים לטובת חשבון "קש" לצורך "פתיחת תיק הלוואה" שאינו קיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים