שתף קטע נבחר
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

שביב של תקווה: התרופה היפנית שהצילה חולי קורונה בסין

האם נמצא המרשם לבלימת התפשטות נגיף הקורונה? שימוש בתרופה יפנית בשם "פאביפיראביר" הביא לתוצאות טובות במטופלים בערים סיניות במהלך המשבר הגדול. במקרה שהניסויים הקליניים לא יתעכבו, ייתכן שהתרופה תקבל אישור לייצור המוני בחודש מאי

הרשויות בסין דיווחו כי שימוש ניסיוני בתרופה יפנית, שנועדה לטפל בזנים חדשים של שפעת, התגלתה כאפקטיבית מאוד בטיפול בחולי קורונה קלים. כך פורסם בתקשורת היפנית ובעיתון הבריטי "הגרדיאן".

    

 התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

ז'אנג שינמין, בכיר במשרד המדע והטכנולוגיה של סין, צוטט אומר כי התרופה, "פאביפיראביר", שמיוצרת על ידי חברת "פוג'יפילם" ביפן, הביאה לתוצאות קליניות טובות במטופלים בערים ווהאן ושנזן, אחרי שנוסתה על 340 מהם. "היא ללא ספק יעילה בטיפול", אמר שינמין.

  

  (צילום: shutterstock)
התגלתה כאפקטיבית מאוד בטיפול בחולי קורונה קלים. פאביפיראביר(צילום: shutterstock)

 

החולים שקיבלו את התרופה בשנזן נמצאו ללא הנגיף בגופם ארבעה ימים בממוצע אחרי שהתגלו כנשאים. זאת בהשוואה ל־11 ימים בממוצע אצל חולים שלא טופלו בתרופה, שמוכרת גם בשם "אביגאן". בנוסף, התרופה השיגה שיפור בתפקוד הריאות ב-91% מהמטופלים, בהשוואה ל-62% שלא קיבלו אותה. ב"פוג'יפילם" סירבו להתייחס לדיווח.

  

גם הרופאים ביפן עושים שימוש בתרופה, אצל חולים עם סימפטומים קלים ובינוניים. בכיר במשרד הבריאות היפני אמר כי התרופה לא התגלתה כיעילה אצל החולים היותר מורכבים. "נתנו את התרופה ל־80 מטופלים, אבל זה לא עבד טוב במקרים שהנגיף כבר ישב חזק בגוף", אמר הבכיר לעיתון "מאיניצ'י שימבום".

  

ב-2016 סיפקה יפן לגינאה את התרופה לטיפול בחולי אבולה. הבכיר במשרד הבריאות היפני הסביר עוד כי אם כל הניסויים הקליניים לא יתעכבו, ייתכן שהתרופה תקבל אישור לייצור המוני בחודש מאי.

  

המחקר על "פאביפיראביר" מצטרף לשורת מחקרים בניסיון למצוא את התרופה היעילה ביותר במלחמה בנגיף ברחבי העולם. חוקרים בולטים עוסקים בתרופות קיימות ושינוי ייעודן.

 

באוסטרליה ובארצות־הברית, למשל, מבצעים כיום מחקרים בתרופה "כלורוקווין", המיועדת לטיפול במלריה. מדענים מצאו כי לתרופה יש היסטוריה מוצלחת בטיפול בחולי סארס, נגיף השייך למשפחת הקורונה.

  

חוקרים מנסים לטפל גם בעזרת קוקטייל לטיפול בנשאי HIV, המסוגל להפחית את רמות הנגיף בגוף. גם תרופה שתוכננה במקור נגד נגיף האבולה הראתה יעילות נגד הסארס. התרופה, "רמדסיביר", אמנם התגלתה כפחות יעילה מתרופות אחרות נגד אבולה, אך הוכיחה עצמה בניסוי על תאים אנושיים.

 

בימים אלה החלו לטפל באמצעותה בחולי קורונה הנמצאים במצב אנוש. החולה הראשון היה גבר בשנות ה-50 לחייו מארה"ב, שהראה בעקבות זאת שיפור במצבו, אך לא ברור עדיין בוודאות אם השיפור הוא אכן בזכות התרופה.

  

ד"ר איתי גל עונה לשאלות הגולשים. צפו:

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תרופה לקורונה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים