זינוק בתמותה באיטליה: 627 מתו ביממה האחרונה
הטרגדיה באיטליה לא עוצרת: הערב עדכנו הרשויות במדינה כי עוד 627 בני אדם מתו היום מנגיף הקורונה, לעומת 427 אתמול. בכך עלה מניין המתים במדינה ל-4,032. כמו כן, 5,986 נדבקו תוך 24 שעות בקורונה - ומספר החולים עומד על 47,021 איטלקים
הטרגדיה באיטליה לא עוצרת. הערב (ו') עדכנו הרשויות במדינה כי עוד 627 מתו מנגיף הקורונה. מדובר בזינוק של 200 בני אדם מהנתון של אתמול - 427 מתים.
בכך עלה מניין המתים באיטליה ל-4,032. מניין החולים בסך הכל עומד על 47,021 בני אדם - יחד עם 5,986 שאובחנו ביממה האחרונה. כבר עם העדכון היומי מאתמול עקפה איטליה במניין המתים את סין, כשאתמול עמד המספר הזה על 3,405.
משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
נפרדים בטלפון, ומתים לבד: במוקד האסון באיטליה
הגבלות בניו יורק, שוקלים סגר בגרמניה ובלונדון
10,000 מתו מקורונה: העולם ממשיך להסתגר
הקורונה תרדוף את טראמפ עד לבחירות
עשירי העולם נוהרים למטוסים הפרטיים
מוקדם יותר היום דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס שבמחוז לומברדיה לבדו - מוקד ההתפרצות של המגפה באיטליה - מתו ביממה האחרונה 380 בני אדם. לפי גורם ששוחח עם רויטרס, מניין המתים בלומברדיה לבדה הגיע כבר ל-2,550.
אם אכן המספר מדויק, מדובר בעלייה היומית החדה ביותר שם מאז תחילת ההתפרצות בארץ המגף לפני כחודש. אותו גורם ציין כי בלומברדיה, שבירתה מילאנו היא המרכז הפיננסי של איטליה, התווספו למניין הנדבקים ביממה האחרונה עוד 2,380 בני אדם, וכי מניינם הכולל במחוז עומד על 22,264.
נשיא מחוז לומברדיה אמר אחר הצהריים כי הממשלה הסכימה לשלוח את הצבא למחוז, על מנת לאכוף את הסגר שהוטל עליו (כמו בשאר איטליה), במסגרת המאמצים לבלום את התפשטות הנגיף. אטיליו פונטנה, שכבר אתמול הזהיר כי בכוונתו לנקוט צעדים חריפים יותר בצל הזינוק הבלתי פוסק במספרי המתים והנדבקים במדינה, אמר במסיבת עיתונאים כי בעקבות אישור הבקשה שלו לסיוע מהצבא, 114 חיילים יישלחו ללומברדיה כדי לסייע באכיפת הסגר. "זה עדיין מעט מדי, אבל זה משהו חיובי", הוא אמר.
הרשויות במחוז ביקשו מהממשלה ברומא להחמיר עוד יותר את המגבלות על התושבים, שאוסרות פעילויות מסחריות לא חיוניות ומונעות התקהלויות ציבוריות. פונטנה אמר כי הנגיף ממשיך להתפשט במחוז. "לצערי, אני לא רואה שום שינוי במגמה של המספרים, שהולכים וגדלים", הוא אמר.
ברגמו, עיר של 120 אלף תושבים באזור האלפים של מחוז לומברדיה, היא האזור שנפגע באיטליה יותר מכל. אלו שעומדים שם בחזית המאבק בנגיף, בהם פקידים בבתי החולים ומפעילי חדרי המתים, סיפרו לסוכנות הידיעות AP כי ניתן היה למנוע את המשבר בברגמו אם תחינותיהם ליצור "אזור אדום" של סגר בעיר היו נענות בחיוב כבר ב-23 בפברואר. אלא שהצעדים הנוקשים הללו הורחבו לאזור ברגמו רק שבועיים לאחר מכן. "כשהנגיף הגיע לפה, לא הייתה שום בלימה שלו, והוא התפשט בעמקים מהר מאוד", סיפר ד"ר לוקה לוריני, מנהל היחידה לטיפול נמרץ בבית החולים המרכזי של ברגמו. "היו כמה שאמרו שזו שפעת נורמלית. אנחנו הרופאים ידענו שזה לא".
באיטליה מדווחים על עומס אדיר בבתי החולים, שקורסים תחת הנטל. במדינה חוששים לשלום הרופאים והאחיות המטפלים יומם ולילה באלפי חולי הקורונה, ולפי הדיווחים משם כבר 2,629 אנשי צוות רפואי נדבקו בנגיף. אתמול מסרה גילדת הרופאים הלאומית של איטליה כי עוד חמישה רופאים מתו מהנגיף, מה שמעלה את מספר הרופאים שמתו ממנו ל-13.
דניאלה קונפלוניירי, אחות בבית החולים סאן רפאל במילאנו, סיפרה שהיא חוששת לבריאות הצוות הרפואי שם. "אנחנו עובדים במצב חירום מוחלט. הבעיה היא שיותר מדי מאנשי הצוות שלנו הלכו הביתה כי הם נדבקו בנגיף. אז זה משאיר מעט מאיתנו לנהל את הכול", היא אמרה בפוסט ששיתפה ברשתות החברתיות. "המתח הפסיכולוגי מעל הגג. לצערי, אנחנו לא יכולים להכיל את הסיטואציה בלומברדיה. רמת ההדבקה גבוהה, אנחנו כבר לא סופרים אפילו את המתים".
שיעור התמותה באיטליה בקרב הנדבקים גבוה בהשוואה לשאר העולם, ועומד על כ-7%. בכיר בארגון הבריאות העולמי אמר השבוע שהמספרים המזעזעים שמגיעים מאיטליה קשורים בין השאר לעובדה שהאוכלוסייה במדינה מבוגרת יחסית. בהקשר זה יצוין כי במדינה חושדים שמספר המתים האמיתי מהנגיף גבוה יותר מהמספר הרשמי: באיטליה מדווחים על עלייה במספר המתים בבתי אבות ובמוסדות סיעודיים, ולפי גורמים שם מדי יום מתים בהם עשרות בני אדם מבלי שתיערך בדיקה שבה יתברר אם נדבקו בנגיף.
מניין המתים העצום באיטליה הוביל למראות חריגים ביותר, של כלי רכב צבאיים מפנים גופות מהעיירה ברגמו. בעיירה אזל המקום בחדר המתים בבית העלמין המקומי כבר לפני כמה ימים. צבא איטליה מסר אתמול כי בין 15 ל-20 משאיות וכ-50 חיילים השתתפו במבצע פינוי הגופות מברגמו, וכי הן הועברו למחוזות סמוכים לצורך קבורה או שריפה.
עדי וייס פינק, רופאת ילדים ישראלית שמתגוררת באיטליה, סיפרה היום לאולפן ynet כי המצב שם הוא "קטסטרופה". היא סיפרה כי "המספרים ממשיכים לעלות בצורה לא הגיונית", ולטענתה הדבר קשור לאי-מילוי הוראות הסגר שהוטל ברחבי איטליה ב-9 במרץ. "אנחנו ארבעה שבועות בלי גנים ובתי ספר, אבל עד לפני שבועיים הכול עבד כרגיל, קניונים, חנויות. אנחנו רק 11 יום בהסגר וגם לא הסגר כללי - אנשים עדיין מסתובבים, הרכבות עובדות, אנשים יוצאים לעבודה", היא סיפרה. לדבריה, "מיום שני כבר רואים הידרדרות ואנשים נמאס להם, אז אנשים לא עושים מה שאומרים להם, לא באמת יושבים בבית, לא באמת ממלאים אחר ההוראות".
בתוך כך, ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הורה הערב על סגירת כל המסעדות ובתי הקפה בממלכה בניסיון לעצור את התפשטות המגפה. "יש מי שחושב אולי לצאת לבלות הערב", אמר ראש הממשלה שלא פעל כפי שמקביליו בעולם פעלו בעקבות התפשטות הנגיף. "ולכל אלה אני אומר: בבקשה אל תעשו את זה".