שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

רק 306 נדבקים: מה קורה ברוסיה?

רוסיה, מדינה של 146 מיליון תושבים, דיווחה עד כה על קצת יותר מ-300 חולי קורונה. "המצב בשליטה", התגאה הנשיא פוטין. במדינה חושדים שהמצב בשטח חמור בהרבה: "לא להאמין למה שאומרים בטלוויזיה"

 

רחובות ריקים ברחבי אירופה

רחובות ריקים ברחבי אירופה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רוסיה החריפה היום את הצעדים במאבק נגד נגיף הקורונה. היום הודיעה המדינה שכל מתקני הספורט במוסקבה - כולל מכוני הכושר ובריכות השחייה - ייסגרו. במוסקבה נערכים לטיפול בחולים חדשים בקורונה, וסגן ראש העיר אמר שהרשויות עובדות מסביב לשעון כדי להקים בית חולים שדה בפרברי העיר, שיטפל במאות חולים. הבנייה תושלם בתוך כחודש.

 

רוסיה דיווחה עד כה על 306 נדבקים בנגיף הקורונה – רובם בבירה מוסקבה, אחד מהם מת מהנגיף. כדי למנוע התפשטות רוסיה אסרה זמנית על כניסת זרים והטילה מגבלות על טיסות ועל התקהלויות. בבירה מוסקבה בוטלו אירועים וחלק מבתי הספר נסגרו.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נואם ב פרלמנט  (צילום: רויטרס)
"המצב בשליטה". פוטין(צילום: רויטרס)
 

מספר החולים הנמוך ברוסיה מעלה בימים האחרונים שאלות רבות. ברשת CNN למשל תהו איך ברוסיה, מדינה של 146 מיליון איש, יש בערך אותו מספר נדבקים כמו בלוקסמבורג הקטנה (253 נדבקים במדינה של 628 אלף תושבים).

 

הנשיא ולדימיר פוטין הבטיח לציבור שהמאבק בקורונה נמצא בשליטה. אך כמו בסין, או באיראן, גם ברוסיה רבים מפקפקים בנתונים שמפרסמת המדינה וחוששים שהמצב חמור בהרבה. הם נזכרים בכמה מקרים שבהם השלטון הסתיר את האמת מהאזרחים, בין השאר באסון צ'רנוביל ב-1986 ובשריפות היער ב-2010 שבהן נספו עשרות אלפים. הממשלה מתעקשת שהנתונים מדויקים, ושהיא מתנהלת בשקיפות.

נגיף קורונה שדה תעופה רוסיה מוסקבה (צילום: AFP)
צוותים בשדה התעופה במוסקבה(צילום: AFP)
 

רוסיה הגיבה במהירות להתפרצות הקורונה בסין בסוף דצמבר. בסוף ינואר היא סגרה את הגבול הארוך שלה עם סין (4,200 ק"מ) ואסרה על רוב האזרחים הסינים להיכנס למדינה. ב-6 במרץ היה ידוע על 10 חולי קורונה בלבד ברוסיה. מאז המספרים עלו, ותוך פחות משבועיים חצו את ה-300 (כאמור, כך לפי הנתונים שמפרסמת רוסיה).

 

ברביעי אמר פוטין שבהשוואה למדינות באירופה עם אלפי נדבקים "המצב במדינה שלי נראה טוב יותר". בביקור במרכז שהוקם כדי לעקוב אחר התפשטות הקורונה אמר פוטין שהמצב נמצא תחת שליטה, ושרוסיה מצליחה להכיל את ההתפשטות. השבוע האשימו מומחים באיחוד האירופי את רוסיה בהפצת דיווחים שקריים על התפשטות הקורונה. אותם דיווחים, כך טענו באיחוד, נועדו לפגוע באמון שרוחש הציבור למדינות היבשת וליכולת שלהן להתמודד עם המשבר.

נגיף קורונה שדה תעופה רוסיה מוסקבה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

המסר שהממשלה רוצה להעביר ברור. "אין סיבה לפאניקה. כל הצעדים שאנחנו נוקטים עכשיו הם צעדי מנע", אמרה טטיאנה גוליקובה, סגנית ראש הממשלה שאחראית על תיק הבריאות. ובכל זאת, החרדה ברוסיה גדולה. מתחילת השבוע מפורסמות ברשתות החברתיות תמונות של מדפים ריקים במרכולים. תושבים בערים הגדולות ברחו לבתי הקיץ שלהם בפרברים.

 

"אני לא מפחדת מהמגפה אבל קניתי שתי חבילות של כוסמת. המנטליות שלנו היא לא להאמין למה שאומרים בטלוויזיה", אומרת סבטלנה, בת 47, שהגיעה לעשות קניות במרכול בסנט פטרבורג. כמו במדינות רבות אחרות, גם ברוסיה – למרות המסרים המרגיעים של השלטון – יש בהלת קניות ולקוחות מסתערים על המדפים ברשתות השיווק. ג'ל חיטוי ומסכה הם מוצרים מבוקשים גם במוסקבה.

בניית בית חולים שדה מוסקבה רוסיה נגיף קורונה (צילום: רויטרס, Kirill Zykov/Moscow News Agency)
בניית בית חולים שדה בפרברי מוסקבה(צילום: רויטרס, Kirill Zykov/Moscow News Agency)
 

רבים תוהים אם מספר החולים הנמוך שעליו מצהירה רוסיה אמיתי. אנסטסיה וסילייבה, נשיאת איגוד "ברית הרופאים" ובעלת ברית של מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלבני, מאשימה את הרשויות בהסתרת מידע – ואומרת שרוסיה נוטה לקטלג חולי קורונה כמי שסובלים מקשיי נשימה או מדלקת ריאות.

 

בנתונים הרשמיים אין אחידות. הלשכה לסטטיסטיקה ברוסיה דיווחה על זינוק של 37% במספר החולים בדלקת ריאות במוסקבה בינואר 2020 (לעומת ינואר אשתקד). לפי העירייה דווקא נרשמה ירידה במספר החולים בדלקת ריאות בינואר ובפברואר, של 7 ו-8 אחוזים בהתאמה. שר הבריאות הרוסי, מיכאיל מוראשקו, אמר שמספר המתים מדלקת ריאות ירד ב-20% בחודשים הראשונים של 2020.

בניית בית חולים שדה מוסקבה רוסיה נגיף קורונה (צילום: רויטרס, Kirill Zykov/Moscow News Agency)
(צילום: רויטרס, Kirill Zykov/Moscow News Agency)
 

ומה בנוגע לבדיקות הקורונה? רוסיה טוענת שנערכו יותר מ-110 אלף בדיקות לזיהוי חולי קורונה, אך העיתון הפופולארי "מוסקובוסקי קומסומולץ" מפקפק בדיווח הזה, ואומר שרק חולים במצב קשה אובחנו כחולי קורונה. סרגיי, עיתונאי ספורט בן 29, מספר מחוץ למרכול במוסקבה: "החיים ברוסיה גורמים לך לחשוב בכוחות עצמך, ולנסות לנתח את המידע ממקורות שונים".

 

השמועות על התפשטות הנגיף היכו גלים ברשתות החברתיות. פוטין קרא לרוסים שלא להאמין ל"סיפורים מזוייפים". רוסיה אף הקימה מוקד שנועד לאתר דיווחים שקריים ברשתות החברתיות ולמחוק אותם. הרוסים ברשת מגיבים למצב בהומור שחור: "ברגע שנגיף הקורונה חצה את הגבול הרוסי הוא הפך לשפעת עונתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים