מניין חולי הקורונה בישראל הגיע ל-1,071
לראשונה מאז התפרצות הקורונה, ישנם יותר מאלף חולים מאובחנים בישראל. 18 מתוכם במצב קשה, ירידה של שניים מהבוקר. 37 החלימו מהנגיף. 344 מהחולים נמצאים בביתם. 97 בבית מלון. משרד הבריאות משיק אפליקציה המאפשרת זיהוי של מגעים עם חולים מאומתים
משרד הבריאות דיווח הערב (יום א') כי מספר החולים בישראל עלה ל-1,071. בהם 18 במצב קשה.
מוקדם יותר עמד מניין החולים בקורונה על 945 בני אדם, בהם 20 במצב קשה. לפי הנתונים הקודמים של משרד הבריאות, 37 בני אדם החלימו מהנגיף. 19 מהם החלימו ושוחררו מבתי החולים ו-18 נוספים החלימו בבתיהם. 344 מהחולים נמצאים בביתם. 97 בבית מלון.
מצה"ל נמסר כי 19 מחולי הקורונה הם חיילים: חולה מספר 502 היא משרתת קבע בצה"ל, בת 21 ממרכז הארץ, מצבה קל. חולה מספר 993 היא חיילת בצה"ל, בת 20 ממרכז הארץ, מצבה קל. חולה מספר 855 הוא משרת קבע בצה"ל, בן 27 ממרכז הארץ, מצבו קל.
אחרי שעלו טענות על טעויות ובעיות באיכונים הסלולריים שהחלו לבצע בשב"כ בשבוע שעבר, משיק הערב משרד הבריאות אפליקציה בשם "המגן" שמטרתה למנוע התפשטות נגיף קורונה בישראל. האפליקציה מתבססת על נתוני המיקום בטלפון של המשתמשים, איכוני השב"כ והחקירות האפידימיולוגיות של משרד הבריאות.
האפליקציה מאפשרת זיהוי של מגעים בין חולים מאומתים לבין אנשים שבאו עימם במגע ב 14 ימים שקדמו לאבחון המחלה אצל החולה. במשרד הבריאות אומרים כי זהו אמצעי טכנולוגי שנועד לתת לכל אחד ואחת מאיתנו את היכולת לדעת באופן מהיר ומדויק באם היינו במגע עם אדם שנדבק בנגיף קורונה.
הבוקר בשעה 08:00 נכנסו לתוקף ההגבלות במסגרת התקנות לשעת חירום, שעליהן החליטה הממשלה בלילה שבין יום חמישי לשישי. בתקנות, שנועדו להילחם בהתפשטות נגיף הקורונה בישראל, נכתב, בין היתר כי אסור להפעיל "שוק קמעונאי הפתוח לציבור הרחב, וכן דוכן בשוק כאמור ובכלל זה דוכן למכירת מזון, ולמעט שוק סיטונאי". בעקבות זאת הגיעו שוטרים לשוק הכרמל בתל אביב ולשוק מחנה יהודה בירושלים והורו על סגירת דוכנים. גם שוק התקווה לא יפעל היום.
ראש העיר ירושלים משה ליאון אמר כי "על פי הנחיות הממשלה לשעת חירום השווקים סגורים. אני פועל מול משרדי הממשלה השונים כדי להשאיר את שוק מחנה יהודה פתוח".
אריה אבן, ניצול שואה בן ה-88 שמת ביום שישי האחרון לאחר שחלה בנגיף הקורונה, הובא הלילה למנוחות בבית ההלוויות שמגר שבירושלים. על פי הוראות משרד הבריאות, בית ההלווית עבר לפעול במתכונת חירום, והוקם בו אגף מיוחד שייתן מענה למתים נשאי קורונה. נציין כי בכל מחוז אחראי בית עלמין אחר על קבורת החולים.
בתוך כך, מספר חולי הקורונה בעולם חצה אמש את רף ה-300 אלף, כאשר סין עדיין מובילה במספר החולים - אבל המצב באיטליה קשה מאוד. אם קצב ההדבקה בארץ המגף יימשך - מספר החולים במדינה זו יעבור את אלו שבסין באמצע השבוע.
עד כה מתו ברחבי העולם יותר מ-13 אלפי בני אדם מהנגיף שהתפרץ בחודש דצמבר בסין. קצב התמותה הפך להיות מדאיג והוא עומד על יותר מ-4%, נכון לאתמול בשעה 20:00 בערב.
היועמ"ש אישר את דחיית שעון הקיץ בחודש
במקביל שר הפנים אריה דרעי יזם הארכה של שעון החורף בחודש, כדי למנוע הסתובבות של אנשים בשעות הערב ברחוב. שעון החורף אמור להסתיים ב-2:00 בלילה בין חמישי לשישי. ממשרד המשפטים נמסר כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר עקרונית התקנת תקנות שעת חירום, שעניינן הארכת שעון החורף.
שר הפנים דרעי עדכן במוצאי שבת את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות יעקב ליצמן ושר הביטחון נפתלי בנט בשיחת ועידה, על רצונו לדחות את מועד החלפת השעון. בנוסף הוא קיבל פנייה היום מבית הנשיא לדחות את שעון הקיץ, ושוחח בנושא גם עם ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, שהביע בכך תמיכה.
השר דרעי אמר: "יזמתי לפני מספר ימים את דחיית שעון הקיץ כדי למנוע מילדים ומבוגרים להסתובב בשעות אור נוספות, מחוץ לבית. ובכך לצמצם את השימוש במרחב הציבורי בימים אלה. התייעצתי על כך עם ראש הממשלה וקיבלתי את הסכמתו העקרונית. אנחנו הולכים לחוקק תקנות שעת חרום כדי לדחות את תחילת מועד שעון הקיץ ל-1 במאי, ונמצאים כעת בתהליכים מול משרד המשפטים כדי לאפשר הגשת תקנות שעת חרום לאישור הממשלה".
נתניהו: "תחגגו את הסדר עם המשפחה הגרעינית"
ראש הממשלה נתניהו התייחס הערב לסוגיית חג הפסח המתקרב ואמר: "תעשו את ליל הסדר עם המשפחה הגרעינית המצומצמת שלכם. תבקרו את ההורים לפני הסדר בסקייפ ובטלפון. הנגיף לא מבדיל בין חגים וימי חול. הוא לא מכבד את חגי ישראל". ראש הממשלה ענה לשאלות בשידור חי בפייסבוק.
נתניהו הוסיף: "תחשבו במונחים האלה - זה שינוי של השגרה. צריכים להיערך לאפשרות שכל אחד מדבק ושיש שיעור תמותה של 1%-3% - אולי פחות אבל עדיין זה מספרים גדולים מאוד. אתם רוצים להציל את החיים שלכם ושל היקרים לכם - תישמעו להוראות ותחשבו שכל אחד מכם יכול להידבק ולהדביק".
גרוטו: "התרחיש הגרוע ביותר הוא ש-20 אלף ישראלים ימותו"
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר הערב כי התרחיש הגרוע ביותר הוא ש-20-10 אלף אזרחים ימותו מקורונה. "חלק מהאנשים האלה סביר להניח שהיו מתים ממחלות אחרות בשל מחלות רקע שלהם, והמספר הזה למעשה יתווסף לתמותה השנתית בישראל שעומדת על כ-40 אלף איש בשנה", אמר. עוד הוסיף כי יש להוריד את הפאניקה סביב המגפה: "אנשים עלולים למות מהפחד לא לצאת לבית המרקחת לקנות תרופות, צריך להבין שזה לא מספרים גבוהים ביחס לתמותה השנתית".
גרוטו הוסיף כי "משרד הבריאות הזמין חצי מיליון בדיקות דם הבודקות לפי נוגדנים את הימצאות הנגיף. המטרה באמצעות הכלי הזה היא לעשות בדיקות רחבות באופן מחושב, על פי מדגם מייצג ובכך לקבל תמונה רחבה של המצב בישראל".