שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש אישר את דחיית שעון הקיץ בחודש כדי למנוע הסתובבות ברחובות

שר הפנים דרעי יזם הארכה של שעון החורף עד 1 במאי, כדי למנוע הסתובבות אזרחים בערב ברחוב. דרעי: "קיבלתי הסכמה עקרונית של נתניהו". היועמ"ש אישר עקרונית התקנת תקנות שעת חירום. שעון החורף אמור להסתיים בלילה שבין חמישי לשישי

שר הפנים אריה דרעי יזם הארכה של שעון החורף בחודש, כדי למנוע הסתובבות של אנשים בשעות הערב ברחוב. שעון החורף אמור להסתיים ב-2:00 בלילה בין חמישי לשישי. ממשרד המשפטים נמסר כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר עקרונית התקנת תקנות שעת חירום, שעניינן הארכת שעון החורף.

 

שר הפנים דרעי עדכן במוצאי שבת את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות יעקב ליצמן ושר הביטחון נפתלי בנט בשיחת ועידה, על רצונו לדחות את מועד החלפת השעון. בנוסף הוא קיבל פנייה היום מבית הנשיא לדחות את שעון הקיץ, ושוחח בנושא גם עם ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, שהביע בכך תמיכה.

 

השר דרעי אמר: "יזמתי לפני מספר ימים את דחיית שעון הקיץ כדי למנוע מילדים ומבוגרים להסתובב בשעות אור נוספות, מחוץ לבית. ובכך לצמצם את השימוש במרחב הציבורי בימים אלה. התייעצתי על כך עם ראש הממשלה וקיבלתי את הסכמתו העקרונית. אנחנו הולכים לחוקק תקנות שעת חרום כדי לדחות את תחילת מועד שעון הקיץ ל-1 במאי, ונמצאים כעת בתהליכים מול משרד המשפטים כדי לאפשר הגשת תקנות שעת חרום לאישור הממשלה".

רחוב ריק בירושלים (צילום: רויטרס)
רחובות ריקים בירושלים(צילום: רויטרס)
 

גורם בממשלה אמר כי היועץ המשפטי של משרד הפנים עובד על תקנות שעת חירום להארכת שעון הקיץ, שככל הנראה יאושרו בשעות הקרובות.

  

נתניהו: "תחגגו את הסדר עם המשפחה הגרעינית"

ראש הממשלה נתניהו התייחס הערב לסוגיית חג הפסח המתקרב ואמר: "תעשו את ליל הסדר עם המשפחה הגרעינית המצומצמת שלכם. תבקרו את ההורים לפני הסדר בסקייפ ובטלפון. הנגיף לא מבדיל בין חגים וימי חול. הוא לא מכבד את חגי ישראל". ראש הממשלה ענה לשאלות בשידור חי בפייסבוק.

 

נתניהו הוסיף: "תחשבו במונחים האלה - זה שינוי של השגרה. צריכים להיערך לאפשרות שכל אחד מדבק ושיש שיעור תמותה של 1%-3% - אולי פחות אבל עדיין זה מספרים גדולים מאוד. אתם רוצים להציל את החיים שלכם ושל היקרים לכם - תישמעו להוראות ותחשבו שכל אחד מכם יכול להידבק ולהדביק".

שוק מחנה יהודה (צילום: AP)
סוגרים בשוק מחנה יהודה בירושלים(צילום: AP)

בתשובה לשאלת ynet עד כמה המכון הביולוגי קרוב לפיתוח חיסון והיכן עומדת התוכנית לבצע בדיקת נוגדנים השיב נתניהו: "בדיקות נוגדנים מתקרבות אבל אני לא רוצה להגיד שמסתיימות בהצלחה. יש כיוון. זה נראה אפשרי. מקווה שזה יהיה בימים ובשבועות הקרובים. לגבי חיסון זה סיפור יותר מורכב. כל העולם עובד על זה. חיסון אני לא יודע אם נשיג - כל העולם עובד על כך. גם המכון הביולוגי עובד עם המדענים מהשורה הראשונה בעולם. יש גם לטפל במחלה, דלקת ריאות קשה. יש תרופות שמרפאות את המחלה, להבדיל מלהרוג את הנגיף. גם על זה אנו מסתכלים".

 

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר: "אנחנו מקווים שיהיה אפקט שיוריד התחלואה בקיץ. אנחנו יודעים שגם אם זה יקרה, זה יכול להמשיך בחורף אחר כך, ונצטרך להמשיך בכללי ההתנהגות האלה בחודשים הקרובים. אנחנו מקווים שנוכל להקל קצת אחרי חג הפסח. זה תלוי בהתנהגות שלכם. ככל שעכשיו נוכל לפגוש יותר את ההדבקה - נוכל לשחרר טיפין טיפין אחרי החג".

 

בתשובה לשאלה למה לא מטילים עוצר של שבועיים כדי להשתלט על המגיפה אמר בר סימן טוב: "יש משק חיוני. אנו לא יכולים לסגור את המשק לגמרי. לצערנו אנחנו לא יודעים לבוא ולומר שאם נעשה עוצר לשבועיים זה יסתיים אחרי שבועיים. תקופת הדגירה היא 14 יום אך נמשכת העברת המחלה מאדם לאדם. ולכן אסטרטגיה של שבועיים לא מספיקה. מה שכן יעזור זה להוריד את היכולת של אנשים להדביק אנשים.

 

"אנו רוצים להוריד הפוטנציאל של ההדבקה בין האנשים, ואת זה עושים באמצעות שמירת המרחק. הדבר האחר הוא שאם אתם מרגישים לא טוב אתם חייבים להיות בבידוד בבית. אל תחשבו לצאת ולא משנה איפה אתם עובדים. זאת הדרך היחידה שלנו למנוע התפשטות המחלה".

 

בתשובה לשאלה מתי תוגבר האכיפה על אנשים שיוצאים לפארקים אמר נתניהו: "אם לא יעשו מרצון לא תהיה ברירה ונעשה. היום דנו על זה. קבענו שניתן לזה עוד 24 שעות לבחון את זה. נקווה שלא נצטרך לעשות בצו".

 

נתניהו התייחס לסוגיית המחסור בציוד מיגון ואמר: "יש קרב אדיר. יש 200 מדינות שמתחרות על מסכות ומכונות הנשמה, סרבלים והכל. אף אחד לא צפה שתהיה מגיפה עולמית של הקורונה בהיקפים האלה. אם מישהו אומר שצפה הוא לא אומר אמת. כיוון שלא צפו יש מחסור בכל המדינות כולל בארה"ב ובמדינות באירופה. אנחנו מקיימים קשר עם העולם כדי ללמוד, ולקבל, ולקנות ולהשיג. יש לנו יתרון אחד: אנחנו מדינה קטנה. זה יתרון ואנחנו משתמשים בו באמצעים שונים. המטרה שלנו היא לצמצם פערים כדי להגן קודם כל על הצוותים הרפואיים".

 

על המחסור במיטות אמר נתניהו: "גם אם תגיע לרמה של המדינה הכי גבוהה ויש לך התפרצות של מגיפה - זה לא יעזור. האתגר האמיתי הוא לא איך להוסיף כמה מיטות. שם סוגרים את הפערים ומגיעים למקומות בין הטובים בעולם. אבל גם זה לא עוזר לנו. אם יש מגיפה עצומה ויש לך כמה אלפי מכונות הנשמה ואתה צריך עשרות אלפים - זה לא יעזור לך. אנו מנסים להגיע למצב שלא נצטרך עשרות אלפי מכונות הנשמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הרחובות הריקים בירושלים
צילום: רויטרס
מומלצים