שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

טראמפ שולח את המשמר הלאומי למוקדי הקורונה בארה"ב

אחרי 33 אלף נדבקים ו-417 מתים בארה"ב, הנשיא הפעיל את המשמר הלאומי בניו יורק, וושינגטון וקליפורניה. הוא הכריז שיישלחו אליהן בתי חולים ניידים עם אלפי מיטות - אך הבהיר: "אי אפשר שהתרופה תהיה גרועה מהבעיה עצמה". ראש העיר ניו יורק: "הגרוע מכל עוד לפנינו". חבילת סיוע ענקית נפלה בסנאט

 

טראמפ: "אנחנו עוברים מבחן לאומי גדול"    (צילום: רויטרס)

טראמפ: "אנחנו עוברים מבחן לאומי גדול"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מרחיב את הצעדים של ממשלו במסגרת המאבק בנגיף הקורונה, והודיע הלילה (ב') כי אישר להפעיל את חיילי המשמר הלאומי בשלושת מוקדי ההתפרצות המרכזיים בארה"ב: ניו יורק, וושינגטון וקליפורניה. הוא הוסיף שלמדינות אלו יישלחו מרכזים רפואיים ניידים עם אלפי מיטות נוספות לחולי הקורונה הרבים בהן. 

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

האישה שהדביקה שליש מהחולים במדינה אחת

אין הלוויות: הקורונה משנה את מנהגי האבל

מה תעשה המגפה למלחמות בעולם?

נפרדים בטלפון, ומתים לבד: מוקד האסון באיטליה

 

כ-33 אלף בני אדם נדבקו בנגיף בארה"ב ו-417 איש מתו. מדינת ניו יורק היא המוקד החמור ביותר, עם יותר מ-15 אלף נדבקים ו-117 מתים. בוושינגטון נדבקו כמעט 2,000 ומתו 95, ובקליפורניה נדבקו 1,642 ומתו 30.

  (צילום: AP)
קרא לאחדות ותקף את סין. טראמפ(צילום: AP)
  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

בתדרוך בנושא משבר הקורונה, שהפך כבר ליום-יומי, אמר טראמפ כי אישר את בקשותיהן של ניו יורק ומדינת וושינגטון להכריז בשטחיהן על מצב של "אסון משמעותי", והוסיף כי בקשה דומה של קליפורניה תאושר בקרוב. לפי פקידים בממשל טראמפ, הסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום (FEMA) תקים בניו יורק ארבעה מרכזים רפואיים ניידים עם אלף מיטות בכל אחד, בקליפורניה שמונה תחנות רפואיות עם 2,000 מיטות ובוושינגטון שלוש תחנות עם 750 מיטות ושתי תחנות קטנות יותר עם 250 מיטות בכל אחת. פיטר גיינור, יו"ר FEMA, הדגיש בתדרוך שהפעלת המשמר הלאומי לא מהווה הכרזה על משטר צבאי.

 

טראמפ טען שהסיוע לניו יורק ולקליפורניה יגיע כבר ב-48 השעות הקרובות. "דיברתי עם כל שלושת המושלים", אמר הנשיא. "הם מאוד שמחים על מה שאנחנו עושים". בנוסף לסיוע הזה, נזכיר, הממשל כבר אישר לשלוח שתי ספינות של הצי האמריקני, המתפקדות כבתי חולים ניידים, כדי לסייע בטיפול בחולי הקורונה. לפי CNN, ספינה אחת תישלח ללוס אנג'לס וספינה שנייה לחוף המזרחי של ארה"ב, ככל הנראה לניו יורק.

 

על רקע החשש שהתנאים בבתי הכלא האמריקניים יסייעו לנגיף להתפשט, הנשיא ציין בתדרוך בבית הלבן כי הוא שוקל לשחרר אסירים מבוגרים שנכנסו לכלא בגין עבירות לא-אלימות. דבריו אלו מגיעים לאחר שאתמול התברר כי בניו יורק, במתחם הידוע-לשמצה באי רייקרז איילנד, אובחנו כבר 38 נשאים של הנגיף – יותר ממחצית מהם אסירים.

  (צילום: AP)
"עשרה ימים ממחסור נרחב בציוד חיוני". מרכז רפואי בברוקלין(צילום: AP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

טראמפ בתדרוך היומי, אתמול    (צילום : רויטרס)

טראמפ בתדרוך היומי, אתמול    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טראמפ קרא בתדרוך לאזרחי ארה"ב להישמע להנחיות הנוגעות לריחוק חברתי. הוא שב וכינה את המאבק בנגיף מלחמה ב"אויב בלתי נראה". "אלו זמנים מאתגרים, מבחן לאומי גדול. אנחנו נוכיח שאנו יכולים לאתגר, אנחנו במלחמה במלוא מובן המילה". הוא פנה למיליוני האמריקנים שנאלצים כעת להסתגר בבתים, אחרי שכבר שמונה מדינות הכריזו על צעדים דרסטיים במסגרת המאבק בנגיף: "אנו כולנו מתאחדים כעם אחד. אף אמריקני אינו לבד כל עוד אנו מאוחדים. יהיה לכם מנהיג שיילחם עבורכם, זה יהיה ניצחון גדול".

 

בדבריו שב טראמפ וקרא לקורונה "הנגיף הסיני", כינוי שהוביל למתיחות בין וושינגטון לבייג'ינג. הנגיף, נזכיר, התפרץ בסוף השנה שעברה בווהאן שבמרכז סין, והרשויות שם הואשמו בניסיונות לטייח את ההתפרצות בשלבים הראשונים שלה. בתדרוך הלילה אמר טראמפ כי שוחח לאחרונה עם נשיא סין שי ג'ינפינג, אך ציין כי הוא "נרגז מעט" מהתנהלותה. לדבריו היא הייתה צריכה "להגיד לנו שלושה חודשים מוקדם יותר", על התפרצות הנגיף. במצב כזה, טען, "היינו יכולים להציל חיים רבים".

 

 

בהמשך כתב טראמפ בטוויטר כי ממשלו יקבל בתום תקופה של 15 ימים החלטה על "לאן אנחנו רוצים ללכת". הוא לא פירט מה עשויה לכלול החלטה שכזו. "אנחנו לא יכולים לאפשר לתרופה להיות גרועה יותר מהבעיה עצמה", הוסיף.

 

"בלי פעולה, אנשים שיכולים לחיות ימותו"

בתדרוך הלילה דיבר גם סגן הנשיא מייק פנס, שמופקד על ניהול מאמצי הממשל למיגור הנגיף. על רקע הסערה בארה"ב בשל המחסור בערכות בדיקה, פנס חשף שעד כה נערכו בדיקות ללפחות 254 אלף אמריקנים, וכי יותר מ-30 אלף מהם אובחנו כנשאים. הוא ציין שנתונים אלו לא כוללים בדיקות שנערכו בבתי חולים מקומיים או במעבדות פרטיות.

ביל דה בלזיו באירוע סולידריות עם נפגעי המתקפה בפרבר של ניו יורק, מונסי (צילום: רויטרס)
"הגרוע ביותר עוד לפנינו". ביל דה בלזיו(צילום: רויטרס)

6 (צילום: רויטרס)
רחובות ריקים במנהטן(צילום: רויטרס)

598 (צילום: AFP)
גם שדה התעופה JFK ריק מאדם(צילום: AFP)

הכרזתו של טראמפ על סיוע למוקדי ההתפרצות בארה"ב מגיעה שעות ספורות לאחר שראש העיר ניו יורק, ביל דה בלאזיו, הזהיר אמש כי בתוך ימים ספורים ייגמר הציוד החיוני להפעלת בתי החולים בעיר. התפוח הגדול מכיל את המספר הגבוה ביותר של חולי קורונה בארה"ב, ודה בלאזיו אמר כי בתי החולים בעיר נמצאים בנקודת שבירה.

 

"אנחנו בערך עשרה ימים ממחסור נרחב במכונות הנשמה, מסכות כירורגיות, הדברים הדרושים כדי להפעיל מערכת בתי חולים", הוא אמר. ראש העיר התחנן בפני טראמפ לגייס את הצבא שיסייע לדרבן ייצור והפצה של ציוד רפואי הנדרש בדחיפות. "אם לא נשיג עוד מכונות הנשמה בעשרת הימים הקרובים, אנשים שלא צריכים למות ימותו", אמר דה בלאזיו. הוא הזהיר כי "הגרוע ביותר עוד לפנינו".

 

דה בלאזיו כינה את המגפה "המשבר הגדול ביותר מאז השפל הגדול" בשנות ה-30. "זו הסיבה שאנחנו צריכים גיוס מלא של הצבא ואנחנו צריכים שהקונגרס יתנהג כאילו אנחנו בדרך לשפל הגדול הבא". יותר מ-9,000 מהנדבקים גרים בעיר ניו יורק. במדינת ניו יורק כולה מתו 117 חולי קורונה, 60 מהם בעיר ניו יורק. "אם הנשיא לא יפעל, אנשים שיכולים לחיות ימותו", אמר דה בלאזיו.

 

מאה מיליון אמריקנים בסגר

אתמול והלילה הצטרפו אוהיו, לואיזיאנה ודלאוור למדינות שהודיעו על סגר נרחב כדי להאט את קצב התפשטות המגפה. הקדימו אותן ניו יורק, קליפורניה, אילינוי, קונטיקט וניו ג'רזי. כמאה מיליון אמריקנים - אחד מכל שלושה - נמצאים בסגר.

 

 

מושל אוהיו, מייק דה ויין, אמר כי על פי המידע שבידיו "אנחנו נמצאים בזמן מכריע במלחמה זו, ומה שאנו עושים כעת יעשה את ההבדל. מה שאנחנו עושים עכשיו יאט את הפולש הזה כך שלמערכת הבריאות שלנו יהיה זמן לטפל בנפגעים". באוהיו דווח על 351 חולי קורונה ועל שלושה מקרי מוות ואילו בלואיזיאנה ישנם 837 נדבקים ו-20 מתים, כמה מהם במוסד סיעודי.

 

בתוך כך, אמש דווח על החבר הראשון בסנאט האמריקני שנדבק בנגיף הקורונה. מלשכתו של רנד פול הרפובליקני מקנטקי נמסר כי הסנאטור נדבק בנגיף. עוד נמסר כי הוא לא פיתח תסמיני מחלה. לפי הדיווחים בארה"ב, לפחות חמישה סנאטורים נכנסו בעקבות הודעתו של פול לבידוד. שני מחוקקים בבית הנבחרים - מריו דיאז-בלארט הרפובליקני מפלורידה ובן מקאדמס הדמוקרט מיוטה - כבר הודיעו שנדבקו בנגיף ונמצאים בבידוד.

 

המאבקים בקונגרס נמשכים

בהקשר זה יצוין כי הלילה נפל בסנאט האמריקני ניסיון להעביר חבילת סיוע ענקית לכלכלה האמריקנית. מדובר בהצעה שאם תאושר תעניק סיוע בהיקף של עד 2 טריליון דולר, והיא מגיעה אחרי שכבר אושרו חבילות סיוע בהיקפים קטנים הרבה יותר, של 8.3 מיליארד דולר ו-100 מיליארד דולר.

נדבק בקורונה, 5 סנאטורים בבידוד. ראנד פול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נדבק בקורונה, 5 סנאטורים בבידוד. ראנד פול(צילום: AFP)

מיץ' מקונל מנהיג ה רפובליקנים ב סנאט ארה
"לא זמן למשחקים בכלכלה האמריקנית". מיץ' מקונל(צילום: AP)

הצעת החוק הועלתה על-ידי הרפובליקנים להצבעה בהליך מנהלי ראשוני, למרות שהמשא ומתן עם הדמוקרטים עדיין לא הסתיים. היא נפלה בתיקו של 47 תומכים ו-47 מתנגדים. ההצעה אמורה להעניק סיוע כספי למשפחות, לעסקים קטנים וגם לתאגידים גדולים. היא כוללת שליחת צ'קים ישר לידי משלמי המסים, כדי לסייע להם בימים של מצוקה כלכלית קשה. הדמוקרטים טוענים כי חבילת הסיוע לפי הנוסח של הרפובליקנים לא מעניקה תמיכה מספקת לאזרחים בודדים ולעובדים, וכי היא ממוקדת יותר מדי בסיוע לתאגידים גדולים.

 

למרות שכמה רפובליקנים נכנסו לבידוד אחרי שהתברר שהסנאטור רנד פול נדבק בקורונה, זו לא הייתה הסיבה שההצעה נפלה הלילה, כיוון שבסנאט ממילא נדרש רוב מיוחד של 60 כדי לאשר הצעות חוק כאלו. מיץ' מקונל, מנהיג הרפובליקנים בסנאט, תקף את הדמוקרטים על התנגדותם: "הרעיון שיש לנו זמן לשחק משחקים עם הכלכלה האמריקנית ועם העם האמריקני הוא אבסורד מוחלט".

 

צ'אק שומר, מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט, הביע תקווה שניתן יהיה לגשר על הפערים בין הצדדים בתוך 24 שעות. הנשיא טראמפ התייחס בתדרוך הלילה לכישלון העברת חבילת הסיוע, והביע גם הוא אופטימיות שתושג בקרוב הסכמה. בעקבות הידבקותו של רנד פול בנגיף, טראמפ ציין כי הוא תומך במתן אפשרות לסנאטורים שנמצאים בבידוד להצביע מ"מקום חיצוני", כפתרון זמני.


פורסם לראשונה 22/03/2020 23:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
טראמפ בבית הלבן, הלילה
צילום: EPA
מומלצים