הקבוצה שטילטלה את אירופה / תוכן גולשים
איך לפעמים עונה של כישלון וכמעט ירידת ליגה מתחילה את התהליך הכי מוצלח ומשמעותי בקבוצת כדורגל. זה סיפורה של הקבוצה הנפלאה מברגמו שבאיטליה, אטאלנטה. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il
אם היו אומרים לג'אן פיירו גאספריני במחזור ה-6 בעונת 2011/12, לאחר שפוטר מאינטר, ש-7 שנים לאחר מכן הוא יעלה עם קבוצה קטנה מברגמו לליגת האלופות, הוא בטח היה מחייך או אומר שאתם משוגעים. בשנת 2014/2015 אטאלנטה הייתה קרובה לירידת ליגה, ומהבור הזה התחיל התהליך המשמעותי של המועדון. היא נשארה בליגה הראשונה אחרי שסיימה במקום ה-17, וחשבה איך לשפר עמדות לקראת העונה הבאה. השינוי האמיתי החל כאשר גאספריני הגיע ב-2016, והצליח לשלב שחקנים אלמוניים מרוב רחבי אירופה שנרכשו במעט מאוד כסף.
מערך הסקאוטינג של הקבוצה עושה עבודה מעולה, והצליח לגלות ולרכוש שחקנים שהפכו יחד למכונה שעובדת בקצב נהדר. כמעט כולם כובשים (14 שחקנים התחלקו השנה ב-70 שערי ליגה ו-86 בכל המסגרות, נתון שלא היה כמותו בהיסטוריה של הסרייה א'). הקבוצה בולטת בגיוון צורת המשחק, ומציבה חלק אחורי וקישור חזקים ויעילים, הפועלים בצורה מתואמת מאחורי השלישייה הקדמית הנהדרת והאיכותית של הקבוצה: פאפו גומס, יוסיפ איליצ'יץ' ודובאן ספאטה. כנראה שהתהליך הנפלא שמתרחש במועדון מגיע כבר מקבוצת הנוער, שעושה תהליך מדהים בשלוש השנים האחרונות, במקביל לקבוצה הבוגרת - אליפות בשנה שעברה, יתרון לקראת סיום העונה הנוכחית שהקורונה עצר.
מאוריציו קוסטנצי, מנהל מחלקת הנוער של אטאלנטה, אמר לאתר הרשמי של המועדון: אנו מודעים לכך שהכל נהיה קשה יותר עכשיו, מכיוון שהעלינו את רמת תשומת הלב לכל מה שמייצגת אטאלנטה בכדורגל האיטלקי. הגדלנו את הציפיות". עם זאת, על אף ההצלחה של הנוער בשלוש השנים האחרונות, אין אף בוגר מחלקה או איטלקים אחרים בהרכב הקבוצה למעט גוליני השוער (שגם הוא לא גדל במועדון). זו נקודה למחשבה עבור מנהלי המועדון לשנים הבאות, כשהסגל הזה יתחיל להתעייף ולהתבגר.
מועדון קטן עם הישגים מעטים
אז מה הסוד של גאספריני? המאמן בנה סגל שלא תלוי באף שחקן, בניגוד לקבוצות אחרות שתלויות בכוכבים שלהן, וזה היופי בכדורגל של אטאלנטה: כל השחקנים מורגשים על המגרש. האיטלקים משחקים במערך של 1-2-4-3 או 3-4-3 , מערך שמאפשר להם לבצע לחץ מאסיבי בכל מקום במגרש ולהניע את הכדור. צורת המשחק הזאת זה מראה את האופי של אטאלנטה והופכת אותה לקבוצה המפתיעה של השנתיים האחרונות, באיטליה ובאירופה. עם 86 שערים ב-33 משחקים בכל המסגרות, 2.6 למשחק, היא גם אחת הקבוצות האטרקטיביות ביבשת.
ואחרי שנתיים של הצלחות בליגה, אטאלנטה סיימה בשנה שעברה במקום השלישי והעפילה לראשונה בתולדותיה לליגת האלופות. מי שחשב שהבחורים של גאספריני יעצרו כאן הופתע שוב: המועדון הצנוע העפיל לרבע גמר הצ'מפיונס, וזאת עוד מבלי לשחק במגרשו הביתי שלא אושר, אלא בסן סירו. במשחק שמינית הגמר הראשון בביסה אטאלנטה את ולנסיה 1:4, ובגומלין נטול הקהל בספרד איליצ'יץ' הפגיז רביעייה בדרך ל-3:4.
הדבר היחיד שכנראה יעצור את אטאלנטה הוא נגיף הקורונה, שגרם לכל עולם הספורט להפסיק בבת אחת ויוצר לסימן שאלה לגבי המשך קיום מפעלי הכדורגל בעונה הנוכחית. זה יהיה כואב עבור אטאלנטה, הנקראת על שם אלת הציד מהמיתולוגיה היוונית. הקבוצה רוצה להמשיך לצוד ולהביא את השלל הכי ענק שהעלתה מאז ומעולם, ומקווה שנגיף הקורונה, שפגע קשות בעיר ובמדינה, יאפשר לה לעשות זאת כבר בזמן הקרוב.
רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים בגוף המייל או בקובץ וורד לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה. נא לא לצרף תמונות, טבלאות, גרפים או עיבודי מחשב לקבצים.