שתף קטע נבחר

 

חוטובלי: "ממשלה לא יכולה לתפקד עם יו"ר כנסת לעומתי"

השרה מהליכוד אמרה שההוראה של בג"ץ לאדלשטיין לכנס הצבעה על יו"ר כנסת עד יום רביעי היא פגיעה בהפרדת הרשויות בישראל: "השופטים נותנים יד לכאוס הפוליטי. לא יכול להיות שיו"ר הכנסת יטרפד כל מהלך של הממשלה". עם זאת הבהירה: "החלטות בג"ץ צריך לכבד"

 

חוטובלי: "שופטי בג"ץ נותנים יד לכאוס הפוליטי"    (צילום: אורי דוידוביץ, חגי דקל)

חוטובלי: "שופטי בג"ץ נותנים יד לכאוס הפוליטי"    (צילום: אורי דוידוביץ, חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שרת התפוצות ציפי חוטובלי (הליכוד) אמרה הבוקר (שלישי) בריאיון לאולפן ynet כי אם יו"ר הכנסת הנוכחי יולי אדלשטיין, גם הוא מהליכוד, יוחלף - הממשלה לא תוכל לתפקד. "צריך פיקוח פרלמנטרי תמיד, אבל לא יכול להיות שיו"ר הכנסת יטרפד כל מהלך של הממשלה", הסבירה.

 

כשעה לאחר קיום הריאיון התברר כי השרה חוטובלי נדרשת להיכנס לבידוד עד 1 באפריל, משום שנפגשה עם סמנכ"ל משרד התפוצות שאובחן כחולה קורונה.

ציפי חוטובלי (צילום: עידן ארבל )
"הייתה טעות להחרים את דיוני המליאה". חוטובלי(צילום: עידן ארבל )

בריאיון תקפה חוטובלי את בג"ץ על כך שהורה לאדלשטיין לכנס דיון על החלפתו עד יום רביעי ואמרה כי השופטים "נותנים יד לכאוס הפוליטי", אך הבהירה: "אנחנו צריכים לכבד את החלטות בג"ץ". על החרמת הדיונים על ידי בלוק הימין אתמול במליאת הכנסת אמרה: "זו הייתה טעות".

 

"אני חושבת שצריך להגיע לדיונים בכנסת. אני הייתי אתמול בכנסת עד הלילה, אחר כך התקיימה ישיבת ממשלה. אני חושבת שאנחנו צריכים להילחם על העמדות שלנו".

 

- זו דמוקרטיה.

 

"קודם כל, אתמול כחול לבן זרקה פצצת אטום על הכנסת. זה מה שקרה אתמול, השתלטות עוינת. על שש ועדות. לא היה דבר כזה, בתולדות מדינת ישראל. מאז ומתמיד הייתה חלוקה הגונה, הגיונית. גם כשאנחנו היינו עם הרוב המוחלט, היו ראשי ועדות שהגיעו מהצד השני. אנחנו המפלגה הגדולה, אני עדיין רוצה להזכיר. אין פרופורציות, אין שום כבוד לרצון העם".

 

- יכול להיות שזה נובע מכל הטריקים והשטיקים שהובלתם בשבוע שבועיים האחרונים? כאשר סירבתם לכנס את הכנסת, יו"ר הכנסת מתבצר בלשכתו ולא מוכן להצביע על החלפתו. ואז עשיתם כל מיני קומבינות, בעצם זכיתם פה במובנים מסוימים, בהתנהלות שלכם דחקתם אותם עם הגב אל הקיר.

 

"אטילה, לא היה כדבר הזה, לא היה כדבר הזה. זו התנהלות בריונית. אפשר תמיד לבקר מהלך כזה או אחר. אנחנו בשום שלב לא גרמנו לכך שכל הוועדות ינוהלו על ידי הליכוד. לא היה אירוע כזה בתולדות הליכוד, כל עוד אנחנו היינו בשלטון תמיד הייתה הגינות, היה כבוד למסורת של הכנסת".

 

הדיווח של כתבתנו הפוליטית מורן אזולאי    (צילום: אורי דוידוביץ, חגי דקל)

הדיווח של כתבתנו הפוליטית מורן אזולאי    (צילום: אורי דוידוביץ, חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

- אבל נדמה לי שהייתה הסכמה לגבי ועדת חוץ וביטחון, הייתה הסכמה על ועדת הכספים, ואז אתם יצאתם החוצה - מיקי זוהר פוצץ את הישיבה ויצא החוצה.

 

"אני רוצה לדבר על יולי אדלשטיין, כל הדיבור הזה על 'מתבצר בלשכתו'. הרי זה פשוט אי הבנה של תקנון הכנסת. פסיקות בית משפט צריך לקיים, שלא תהיה שום מחלוקת בעניין הזה. אנחנו צריכים לכבד את החלטות בג"ץ. אבל משהו קרה אתמול, אני חושבת שקרה אתמול משהו נורא קשה בהפרדת הרשויות בישראל. אני משפטנית, לכן אני אומרת שצריך לכבד את החלטות בג"ץ, אבל באותה מידה אני קוראת לשופטים - האם אתם רואים שאתם נותנים יד לכאוס פוליטי?! תחשוב רגע על ההיגיון, מה הוא ההיגיון שעומד מאחורי מתי יו"ר כנסת מתחלף?".

 

- נוהל פוליטי שהשתבש לאורך השנים. משם זה נובע, זה נבע מזה שהיו"ר הוא מטעם הפלגה השלטת.

 

"לא, לא, אל תדבר איתי על נוהג. בוא נדבר על מה זה בא לשרת, אני שאלתי אותך מה זה בא לשרת".

 

- יציבות.

 

"זה בא לשרת עוד עיקרון, עיקרון שבו ממשלה לא יכולה לתפקד עם יו"ר כנסת לעומתי. צריך פיקוח פרלמנטרי תמיד, אבל לא יכול להיות שיו"ר הכנסת יטרפד כל מהלך של הממשלה. בטח לא בעת הזאת שהיא עת חירום. אני רוצה להגיד שיולי אדלשטיין נהג בצדק כשהוא אמר שיש לו סמכות מוחלטת לפי התקנון לחכות להשבעת הממשלה. עכשיו אין ממשלה באופק, בג"ץ תרם לכאוס השלטוני. מה שקרה אתמול זה תרומה לכאוס השלטוני, לא קרה כאן שום דבר שתרם שמבצר את הפרלמנט. יש כאן שתי אפשרויות - או בחירות רביעיות שמסוכנות לישראל, או מציאות של ממשלת אחדות".

אסתר חיות ויולי אדלשטיין (צילום: ערוץ הכנסת )
"קרה משהו נורא בהפרדת הרשויות בישראל". חיות ואדלשטיין(צילום: ערוץ הכנסת )

 

- אז אם יש ממשלת אחדות, מה זה משנה אם זה מאיר כהן או יולי אדלשטיין לצורך העניין?

 

"זה מאוד משנה. מאיר כהן הוא נציגו של יאיר לפיד. יאיר לפיד מסרב כרגע באופן עיקש להיכנס לממשלת אחדות. כחול לבן לא יכולה להיכנס עם יאיר לפיד, כי לפיד מסרב. לכן ברור לחלוטין שבחירתו של מאיר כהן תהיה אירוע שיטרפד כניסה של גנץ לממשלת אחדות לאומית. והדבר הזה יגרור את מדינת ישראל באחת התקופות הקשות שלה לכאוס שלטוני מתמשך. וזו האחריות של כחול לבן, שזורקים פצצה ותורמים לכאוס".

 

- בואי ננהל דיאלוג. לצורך הדיון, כחול לבן ניסו להגיע לנקודה הזאת כדי לבוא למשא ומתן איתכם מנקודת עוצמה יותר גדולה ממה שיש להם כרגע, בטח לנוכח חוסר האמון בין גנץ לבין נתניהו ובכלל מה שאומר ראש ממשלת ישראל ברמה הפוליטית - אפס אמינות, בואי נגיד את האמת.

 

"אני אומרת לבני גנץ - אפס אחריות לאומית. לא היה כאן דבר כזה. כדי להיכנס לממשלה הוא חייב להפסיק להיות נושא כליו של יאיר לפיד. במקום להתנהל בצורה אחראית, במקום לבוא בצורה מנהיגותית ולהגיד שזו עת חירום. לא יכול להיות שהמערכת הפוליטית תהיה מנותקת בצורה כזאת בוטה מהמציאות הזאת".

 

- יש טענה ולפיה נתניהו לא באמת רוצה אחדות. הוא מעדיף את הסיטואציה שבה הוא נמצא כבר שנה וחצי - ראש ממשלה בלי ממשלה נבחרת, הוא ממשיך לנהל את העניינים, הוא לא חייב לאף אחד שום דבר. והוא מפחד לקבל החלטות לאחדות, הוא לא רוצה לחלק את תיק המשפטים, לא רוצה להסתכסך עם יריב לוין.

 

"תבוא בטענות לאיווט ליברמן שחושב שהיבא יזבק היא שותפה יותר הגיונית מנתניהו".

בני גנץ משה יעלון  (צילום: AFP)
"גנץ חייב להפסיק להיות נושא כליו של לפיד". ראשי כחול לבן(צילום: AFP)

- יכול להיות שנתניהו לא באמת רוצה אחדות, והוא מעדיף שבדצמבר, אחרי הקורונה, נעשה איזה בחירות הזויות?

 

"אני רוצה לשתף אותך בדיוני הממשלה. לא רק שנתניהו רוצה אחדות, הוא באמת פועל כדי להגיע לשם. והוא אומר ביושר ובהגינות, יו"ר כנסת לעומתי לא יאפשר לנו לעשות שום דבר מהדברים שאנחנו צריכים לעשות כממשלה היום. לצערי הרב, יכול להיות מאוד שאנחנו בדרך לסגר הרמטי".

 

- אז אדרבא, צריך פיקוח פרלמנטרי. שגם אותו מנעתם עד עכשיו.

 

"אבל הפיקוח הפרלמנטרי לא יכול להיות טרפוד פרלמנטרי. לא יכול להיות שבעת הזאת, שמי שיהיה שם יהיה שם כדי לטרפד כל החלטה של הממשלה באופן לא ענייני. צריך להבין משה שקורה כרגע עם יו"ר כנסת לעומתי זה יביא לשיתוק עבודת הממשלה. אנחנו לא מוכנים להביא לשיתוק עבודת הממשלה".

 

- איך בדיוק זה יהיה שיתוק עבודת הממשלה? אם הכנסת מפקחת על הממשלה, אולי בפעם הראשונה, אחרי 10 שנים של שליטה מוחלטת בכל המערכות, גם בשלטון וגם בכנסת, אתם חוששים מזה שיהיה פה פיקוח מצד הרשות המחוקקת? זה לא היה הרבה מאוד שנים, בטח לא בעוצמה כזאת.

 

"זה קשקוש. היה את זה לאורך כל הדרך, אנחנו מעולם לא הפקרנו את הכנסת כרשות עצמאית. דווקא בית המשפט העליון פגע אתמול בעצמאות הכנסת, פגע אתמול בשיקול הדעת של יו"ר הכנסת. אני חושבת שהוא פעל בחוסר שיקול דעת. אבל אנחנו נכבד את פסיקת בית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידן ארבל
ציפי חוטובלי
צילום: עידן ארבל
מומלצים