"במיוחד עכשיו - חשוב לשמור על הצדק ועל הזכויות"
בצל גלי הפיטורין, יש מי שיוודא שזכויותיכם נשמרות, ללא עלות. כך הפך יגאל גבאי, מנהל בכיר בעברו וכיום עו"ד לדיני עבודה - לסנגור של הסולידריות החברתית
בצל הקורונה, כמעט מיליון ישראלים נרשמו כדורשי עבודה - רובם הוצאו לחופשה ללא תשלום ממקום עבודתם. למרבה המזל, גם בימים מבלבלים אלה יש מי שמקדיש את זמנו הפנוי לייעוץ משפטי בחינם לכל מאן דבעי. "בשבוע האחרון אני נותן ייעוץ חינם לאנשים", אומר עו"ד יגאל גבאי, שמתמחה בין היתר בדיני עבודה. לדבריו, "אני מוכן לטפל בתיקים של כולם, ללא עלות. אקח רק אחוזים על בסיס הצלחה".
רוצים לדעת כל מה שמעניין על המגיפה? בואו למתחם הוויראלי "בלייזר בימי קורונה" >>>
גבאי, בן 52, כיום עו"ד. עד לפני זמן לא רב כיהן בתפקידים בכירים בחברות במשק, כולל בתפקיד מנכ"ל. למקצוע עריכת הדין נכנס מתוך שליחות ורצון לעזור לאנשים, ולא רק בגלל פרנסה. "אני נהנה מעשיית צדק ומעזרה לאנשים שאין להם", הוא אומר, "כי גם אני באתי משולי החברה וגדלתי בדימונה. אכפת לי מאותם אנשים שמנוצלים, כי ראיתי איך הדברים עובדים משני צידי המתרס. ראיתי איך כל אחד דואג לעצמו ואיך אנשים מתעשרים על גבם של אלו שעובדים ולא מעניין אותם איך הם גומרים את החודש או לא. בגלל שאני בא מהמקום הזה, אני הרבה יותר חומל ואמפתי לאלה שעוברים עכשיו תקופה מבלבלת וקשה, כי זהו עצם העניין עבורי. לא השתנתי כשהפכתי למנכ"ל, כי מעולם לא שכחתי מאיפה באתי".
כעת רוצה גבאי להושיט יד ולדאוג לכל אותם אנשים שלא יכול היה לעזור להם כשהיה ילד. "בגלל שהייתי בתפקידים בכירים בכמה חברות, אני מכיר את נושא דיני העבודה משני הצדדים", הוא מבהיר, "הן מצד העובד והן מצד המעסיק, ואני רוצה לתת מהידע שלי כדי לדאוג לאנשים".
לדברי עו"ד גבאי, אחת הבעיות בתקופת הקורונה היא שיש הרבה עסקים שמנצלים את המצב ובחסות המגיפה, גל הפיטורין וההוצאות לחל"ת מחליטים להיפרד מעובדים שלא יכלו לפטר בימים כתיקונם, בגלל עלויות גבוהות. "אני יודע איך לעשות את ההפרדה הזאת באופן מקצועי ולהביא לכך שאותו אדם יקבל את מה שמגיע לו", הוא אומר.
לעו"ד גבאי יש גם עצה טובה נוספת עבורכם, למה שתוכלו לעשות בינתיים. "נצלו את הזמן בבידוד הביתי כדי לבדוק ניירת", הוא אומר, "הרבה אנשים שאני מייעץ להם בשבוע האחרון מספרים לי שגובים מהם את כספי קרן ההשתלמות והפנסיה, אבל בפועל לא מעבירים את הכסף לקרנות. כלומר, אדם שפוטר צריך לבדוק את קרן הפנסיה שלו ולוודא שכל הכסף הופרש עבורו, שכן לפעמים - אפילו במשך כמה שנים - לא הפרישו לו את הכסף. הסיבה היא שיש מעסיקים שהתכוונו להפריש את הכסף הזה בבת אחת, דחו את הפרשות ובינתיים השתמשו בכסף לטובתם".
מתוך התקופה הרעה אפשר לראות גם את הטוב, ועו"ד גבאי לא לבד במאבק. "אני מאמין שעוד אנשים יצטרפו אליי ויראו שהסולידריות החברתית היא הדבר הנכון היום", הוא אומר, "אז אם יש משהו שאני יכול לעזור בו, לפחות כדי שאנשים יקבלו את מה שמגיע להם ואולי קצת מעבר, אני לשירותכם. מי שיש להם צריכים עכשיו לעמוד בפרונט ולעזור לשאר שלא יטבעו".
עו"ד יגאל גבאי מומחה לדיני עבודה, צוואות, ירושות והסכמי ממון.
טלפון: 053-2488001 | כניסה לאתר - כאן
igal@igabay.com