שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

נפתחו מתחמי בדיקות קורונה נוספים: "תורמים למאמץ"

אתמול והיום הצטרפו למתחם ה"דרייב אין" לבדיקות הקורונה בתל אביב מתחמים דומים גם בירושלים, באר שבע וחיפה - וכבר ביום הראשון פקדו אותם מאות נבדקים. סטודנט שמתנדב בלקיחת דגימות: "מבין את הסיכונים, אבל זה מספיק חשוב בשביל שאעשה את זה"

 

מתחמי "היבדק וסע" הבוקר, בירושלים ובבאר שבע    (צילום: רועי עידן, משה מזרחי)

מתחמי "היבדק וסע" הבוקר, בירושלים ובבאר שבע    (צילום: רועי עידן, משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי שבשבוע שעבר נפתח מתחם "היבדק וסע" ללקיחת דגימות לאבחון נגיף הקורונה בגני יהושע בתל אביב - השבוע נפתחו מתחמים דומים גם בשוק הבדואי בבאר שבע, בחניון מרכז הקונגרסים בחיפה ובחניון אצטדיון טדי בירושלים.

 

הבוקר (שלישי) בשעה 10:00 החל מתחם הבדיקות בבאר שבע לפעול, והוא צפוי להישאר פתוח עד השעה 23:00. למעשה, הפיילוט בבאר שבע החל כבר אתמול בערב, ובין השעות 17:00 ל-23:00 הגיעו אל המתחם כ-200 נבדקים.

מתחם
"מבין את הסיכונים, אבל זה מספיק חשוב". מתחם הבדיקות בבאר שבע(צילום: ספיר אלוק)

מתחם
מתחם "היבדק וסע" בבאר שבע(צילום: רועי עידן)

מתחם
מתחם הבדיקות בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

המתחם מיועד לתושבי העיר והסביבה, ובמד"א מסבירים כי יוכלו להיבדק בו מאות בני אדם ששוהים בבידוד ביתי, פיתחו תסמינים וזומנו על ידי מד"א להגיע. במקום יתקבלו רק אנשים שיגיעו ברכבם במועד שנקבע להם, אחרי שמשרד הבריאות אישר את הגעתם למתחם.

 

מיד כשנפתח המתחם הבוקר כבר נראה תור של נבדקים במכוניותיהם. במד"א העריכו שגם היום הם יגיעו לכמה מאות נבדקים. היו כמה שהגיעו למתחם למרות שלא נקבע להם תור, והשוטרים שמאבטחים את המקום לא הרשו להם להיכנס והם נאלצו לחזור על עקבותיהם.

 

במתחם פועלים בין ארבעה לשמונה מסלולים במקביל. כל אדם שמעוניין להגיע לבדיקה יצטרך, כאמור, לקבל אישור ממשרד הבריאות - ורק לאחר מכן יקבל תור שיישלח למכשיר הנייד שלו ובו מידע על התאריך והשעה שנקבעו לו, לאיזה מסלול הוא מוזמן - ויצורף גם ברקוד אישי לכל נבדק.

 אינפו קורונה בישראל תמונת מצב ()

 

 

מתחם
(צילום: ספיר אלוק)

מתחם
(צילום: שלו שלום)

מתחם
(צילום: מוטי קמחי)

יואב קימחי, סטודנט לרפואה בפקולטה למדעי הבריאות שמתנדב במתחם בב"ש, אומר כי העבודה נעשית במשנה זהירות וכמו סרט נע. הוא חלק ממאגר של כ-250 סטודנטים שהחליטו לתרום מזמנם למאבק בנגיף הקורונה, ועברו הכשרה מתאימה. "רובנו מאוניברסיטת בן גוריון, אבל יש לנו שיתוף פעולה ארצי כך שניתן להתנדב גם ממכללות אחרות באזור", הוא מציין.

 

קימחי וחבריו עברו הכשרה מתאימה של מד"א, והם לוקחים בעצמם את הדגימות מהנבדקים. במתחם בבאר שבע יש בכל משמרת 12 מתנדבים דוגמים בכל זמן נתון. "יכול להיות שהמספר יעלה בהתאם לצורך ולכמות הבדיקות. כל יום מכשירים עוד 30 סטונדטים נוספים", הוא מוסיף.

 

קימחי מבין את האחריות שהוטלה עליו ואת הסיכון, אבל מבחינתו זה המעט שהוא יכול לעשות: "לפי הסטטיסטיקה אני לא בקבוצת סיכון. מעבר לכך שאני רואה בזה תרומה משמעותית, אני פועל לפי כל הנחיות הזהירות איך להתמגן ולהימנע מחשיפה לנגיף" הוא מסביר. "אני מבין את הסיכונים ואת חומרת המחלה, אבל אני חושב שזה מספיק חשוב לעשות את זה. היה לי ברור שאני אעשה את זה. אני תורם את חלקי במאמץ".

 

פרופ' שוורץ: "זה מפריע לדעת מה קצב התקדמות המחלה"    (צילום: חגי דקל ואורי דוידוביץ')

פרופ' שוורץ: "זה מפריע לדעת מה קצב התקדמות המחלה"    (צילום: חגי דקל ואורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מתחם
(צילום: ספיר אלוק)

מתחם
(צילום: ספיר אלוק)

את פני הבאים למתחם הבדיקות בירושלים שנפתח הבוקר קיבל שלט המבקש מנוסעי המכוניות לסגור את החלונות ולכבות את המזגן כדי למנוע הדבקות. המתחם כולו בנוי כך שהמכוניות נכנסות מצד אחד, עוברות בדיקה באחד המסלולים, ויוצאות מהצד השני.

 

המתחם עצמו סגור לעוברים ושבים, והעובדים לובשים ביגוד מגן ומסכות. עד שעות הצהריים המאוחרות נבדקו כבר יותר מ-400 איש. גם מתחם זה פתוח בשלב זה רק לפי הפניה של מד"א או משרד הבריאות, ואינו פתוח לקהל הרחב.

 

 

 

ירין, חייל משוחרר ותלמיד ישיבה שהגיע להיבדק במתחם הירושלמי, סיפר: "יש לנו קרוב משפחה שנמצא בבית חולים עם קורונה, והיינו במגע איתו". לדבריו, חלק מבני המשפחה כבר החלו להראות סימפטומים של קורונה: "חשוב לדעת שהסימפטומים של הקורונה לכאורה הם לא כאלה חמורים, יכול להיות גם חום של שעה-שעתיים ואחר כך זה עובר. זה כמו שפעת קלה, לא כמו שפעת חמורה".

 

הוא הוסיף: "אנחנו מאוד מעריכים את כל המאמץ של כל האנשים פה. אנחנו מבקשים מהקדוש ברוך הוא שיציל את כולם ושלא יהיה שום מוות ונזק, ושאנשים יחלימו מהר".

 

פרופ' אלי שוורץ, נשיא האיגוד הישראלי למחלות טרופיות, אמר הבוקר באולפן ynet כי העלייה בכמות הבדיקות מעוותת את ההסתכלות על התפשטות הנגיף: "ככל שיש יותר בדיקות, אנחנו נדע מי חולה ונדע לבודד אותו. יש לזה חשיבות עצומה, אבל צריך לא לשכוח שזה בעצם מפריע לנו לדעת מה קצב התקדמות המחלה. אנחנו עוד לא נמצאים שם".

 

ראש מחוז צפון במכבי שירותי בריאות, ד”ר גלית קאופמן, חיזקה את דבריו של פרופ' שוורץ: "ככל שאנחנו נעשה יותר בדיקות אנחנו נדע יותר. אני חושבת שגם המדיניות של משרד הבריאות הולכת לכיוון הזה, וזה נכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ספיר אלוק
מתחם "היבדק וסע" בבאר שבע
צילום: ספיר אלוק
מומלצים