חולת קורונה בת 67 נפטרה בבית החולים וולפסון
עלה לשניים מספר המתים מסיבוכי קורונה בישראל: תושבת בת ים, שסבלה ממחלת רקע קשה, הלכה לעולמה. "הצוות נלחם על חייה במסירות רבה, אך מצבה הידרדר". מניין החולים עומד על 1,656, בהם 30 במצב קשה. שערי צדק: הפג שאובחן עם קורונה אינו נושא את הנגיף
חולת קורונה בת 67 מבת ים נפטרה בבית החולים וולפסון בחולון ובכך עלה לשניים מספר החולים שמתו מהנגיף בישראל. החולה סבלה ממחלת רקע קשה. היא אושפזה במחלקת טיפול נמרץ - שם הונשמה: "הצוות נלחם על חייה במסירות רבה, אך מצבה הידרדר והיא נפטרה למרות טיפול אינטנסיבי", נמסר מבית החולים.
"אנו משתתפים בצערה של המשפחה. נמסרה להם הודעה בנושא וצוותי העבודה הסוציאלית שלנו בקשר עמם", הוסיפו בבית החולים. במקביל, בבית החולים שערי צדק בירושלים אמרו בצהריים כי הפג בן חודשיים שלגביו דווח כי הוא נדבק בקורונה אינו נושא את הנגיף.
יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום
ראש העיר בת ים צביקה ברוט שוחח עם בני משפחתה של החולה שהלכה לעולמה. "העיר בת ים כואבת על מותה של תושבת העיר", אמר ברוט. "הבטחתי למשפחה שאנחנו נלווה אותם לכל אורך הדרך. העיר כולה משתתפת בצערם הכבד".
ברוט הוסיף: "אני שב ומבקש מתושבי העיר: הקפידו על הנחיות משרד הבריאות, ואל תצאו מהבית שלא לצורך. אנו ערוכים ברמה הגבוהה לכל תרחיש, אך אנו חייבים את שיתוך הפעולה של הציבור. אלו הנחיות מצילות חיים".
אריה אבן, ניצול שואה בן 88 מירושלים, היה הראשון שנפטר מסיבוכי ההידבקות בנגיף בישראל. הוא פונה ממתחם הדיור המוגן "מגדל נופים" בבירה לבית החולים שערי צדק - וביום שישי שעבר נקבע מותו.
הנגיף בבית האבות התפרץ לאחר שעובדת הסוציאלית נדבקה מתייר צרפתי. עם ההודעה על פטירתו, הבהירו בבית החולים כי אבן סבל ממחלות רקע רבות ומשמעותיות.
מוקדם יותר הודיע משרד הבריאות כי מניין הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל עומד על 1,656, מתוכם 30 במצב קשה.
כאמור, בית החולים שערי צדק עדכן בצהריים כי הפג בן חודשיים שמאושפז במצב קשה ואשר לגביו נמסר כי הוא חולה בקורונה, אינו נושא את הנגיף. "שלוש בדיקות חדשות שנעשו לפג, שתיים במעבדת הקורונה של שערי צדק ואחת במעבדה המרכזית בתל השומר, חזרו עם תוצאה שלילית", נמסר.
בנוסף, בית החולים השיקומי רעות בתל אביב עדכן כי אחות אחראית במחלקת שיקום גריאטרי נמצאה חיובית לקורונה. היא שוהה בביתה כבר שמונה ימים ומצבה טוב. 16 המטופלים במחלקה ישהו בבידוד עד 30 במרץ. לכל המטופלים אין תסמינים של המחלה.
במקביל דווח היום כי 29% מהחולים שאובחנו בישראל נדבקו בקורונה בבתי כנסת או בישיבות. מהנתונים שפרסם מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בנגיף קורונה עלה כי מספר ההדבקות בבתי הכנסת הוא 3.11 בממוצע.
באחד המקרים נדבקו לא פחות מ-17 בני אדם כתוצאה מאדם שהגיע להתפלל בבית כנסת. בבתי המלון, שם נדבקו 15% מכלל החולים, נדבקו בממוצע 2.64 בני אדם בממוצע.
כ-47% מהחולים שחקירתם הושלמה נדבקו בקורונה בזמן שהייתם בחו"ל, כ-5% נדבקו בביתם וכ-35% נדבקו במפגש ידוע עם חולה מוכר. עם זאת, מקור הידבקותם של 13% מהחולים אינו ידוע. כלומר, הם נדבקו במפגשים אקראיים ישירים או עקיפים עם חולי קורונה.
מתוך סך החולים, 48% מהישראלים שנדבקו פיתחו חום ותסמינים נשימתיים, 25% מהם פיתחו תסמינים נשימתיים ללא חום, 19% פיתחו חום ללא תסמינים נשימתיים והיתר היו ללא תסמינים כלל. בנוסף, מהנתונים עולה כי רוב החולים בישראל נמצאים בטווח הגילאים בין 20-29, כמעט 50 חולים מתחם לגיל 9 וכ-125 חולים בני יותר מ-70.
לצד בתי הכנסת והישיבות, המקומות המובילים להידבקות בקורונה הם מסעדות (12% מהנדבקים), סופרמרקטים וחנויות (7% בכל אחד), מרפאות (5% מהנדבקים) ובתי אבות (3%). גם מערכת החינוך ומעונות הילדים, שבכל אחד מהם נדבקו 3% מהחולים היו ברשימת המקומות המועדים.
עוד עלה כי 2% נדבקו במועדון, 2% באולמות אירועים, 2% בקניון, 2% בתנועת נוער, 1% בקלפי, 1% בפגישה, 1% במקווה, 1% בחדר הכושר והיתר במקומות אחרים. למרות שבמשרד הבריאות אמרו כי הבדיקות נערכו לאורך כל סוף השבוע - הנתונים שפורסמו מראים כי אכן חלה האטה במספר הבדיקות.
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר בצהריים כי מתוכננת החרפה של ההגבלות לציבור בגלל התפשטות הנגיף. "רק שירותי רפואה, מזון ותרופות יישארו פתוחים ודברים חיוניים שנדרשים כדי לתמוך באלה - חשמל, מים וכו'".
גרוטו ציין כי "העמדה של משרד הבריאות בנושא ברורה - זה אולי נשמע צעד קיצוני, אבל אני חושב שצריך לסגור גם את חנויות המזון ואולי לחלק לציבור מנות קרב, אבל זה דורש תשתית רבה". לדבריו, מטרת הצעדים היא להוריד את התחלואה על מנת להחזיר את הציבור לשגרה עד אחרי פסח.
הבכיר במשרד הבריאות הסביר כי העלייה במספר החולים בימים האחרונים נובעת מכך שנעשות יותר בדיקות - וגם כי החולים שמתגלים כעת אלה אנשים שנחשפו לפני 10-7 ימים. כך, לדבריו, רק לאחר תקופה דומה של הנחיות מחמירות יותר, יהיה ניתן לראות אם תהיה השפעה על התחלואה בישראל.
"הצעדים שעשינו עובדים בינתיים, וצריך להחמיר בהם ולחשוב על תהליך היציאה, כלומר כמה זמן יהיו המגבלות ואיך נצא מהן בהדרגה", אמר פרופ' גרוטו והסביר: "המטרה היא שמסוף פסח נתחיל לשחרר את האנשים חזרה לשגרה בקבוצות, ולפי הנתונים של האוכולוסיה, ובהתאם לרמת החיוניות לפתוח את מה שנסגר עד כה. אין הבטחה מוחלטת שזה יקרה, יכול להיות שנראה תחלואה באחוזים גדולים אבל זו השאיפה שלנו".
ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' סיגל סדצקי, אמרה הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי במשרד הבריאות "לוקחים בחשבון שייתכנו כמה גלי התפרצויות" של הנגיף. לדבריה, בשלב זה מספר החולים בארץ נמצא בשליטה - אולם "רק בידוד יכול לעזור לנו פה", הבהירה.