בהדסה בודקים את אנשי הצוות, משרד הבריאות מתנגד
שני בתי החולים בירושלים החלו במבצע בדיקות קורונה נרחב לאנשי הצוות. במשרד הבריאות מזהירים: "אשליה של ביטחון שיכולה לגרום לשאננות". בהנהלת בית החולים מתעקשים: "בזכות הבדיקות גילינו 8 אנשי צוות חולים"
מחלוקת בין משרד הבריאות לבתי החולים הדסה עין כרם והדסה הר הצופים בירושלים סביב היוזמה של בתי החולים לערוך בדיקות קורונה לצוותי הטיפול הנמרץ. מנכ"ל הדסה פרופסור זאב רוטשטיין אמר כי "הפיילוט צריך להכפיל את עצמו לכל בתי החולים בארץ, ובמקביל להמשיך מגמה זאת לאוכלוסיות חיוניות בארץ ולתעשייה, כחלק מתוכנית יציאה ממשבר הקורונה והבראת המשק". מנגד, במשרד הבריאות טוענים כי הבדיקות לא יעילות ועלולות להעניק אשליית ביטחון שתגרום להתנהגות שאננה.
התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
נפתחו מתחמי בדיקות קורונה נוספים: "תורמים למאמץ"
ישראל לא נערכה להתפרצות מגפה | דו"ח מבקר המדינה
האפליקציה שתגלה אם הייתם ליד נשא קורונה
תחילתו של העימות אתמול, אז הודיעה הנהלת הדסה כי תערוך בדיקות קורונה לצוותי הטיפול נמרץ בשני בתי החולים – עין כרם והר הצופים. כל איש צוות יעבור שתי בדיקות בהפרש של 5 ימים. כל הנסקרים השליליים לקורונה יישאו על דש בגדיהם תג גדול בצבע ירוק עם הכיתוב "נקי מקורונה".
בסוף הסבב הבדיקות, כך על פי התוכנית, יהיה צוות הדסה כולו נקי מקורונה, וישמור על עצמו גם מעבר לשעות העבודה על פי פרוטוקול חד, ברור ומחייב. החולים שנושאים את הנגיף מאושפזים בבידוד בבניין הישן במתחמים סגורים ומסוגרים.
עם תחילת המבצע נלקחו 134 בדיקות מטוש לאנשי צוות, זאת במקביל למאות בדיקות שגרתיות של מבחנות שמגיעות למעבדות בהדסה על ידי מד"א, ומחדר המיון ומחלקות בית החולים השונות. בין הנבדקים עד כה, צוותי היחידות לטיפול נמרץ, טכנאי וצוותי חדרי ניתוח ומיון ומערך ההנדסה. אחריהם צפויים לעבור את הבדיקה עוד מאות מהצוותים במיון, במחלקות הפנימיות ושאר העובדים.
"אנו מקבלים תוצאות ראשונות חיוביות וכבר נמצאו 8 אנשי צוות שלא ידעו שהם חולים והם א-סימפטומטיים", ציין פרופ' רוטשטיין. "בין החיוביים גם 6 אנשי צוות מהר הצופים, שם אין חולי קורונה כלל. כל אחד מהחיוביים בודד באופן מיידי, ומתקיימת חקירה אפידמיולוגית בגינו שבסיומה יבודד כל מי שבא איתו במגע".
מנכ"ל בית החולים הוסיף ואמר כי "במבצע שיתקיים במהלך הימים הקרובים נגיע למיצוי מלא של בדיקות כל העובדים שלנו בהדסה הר הצופים ועין כרם, כשצוות הזיהומולוגים, האחיות והאחים ועובדי המעבדות בהדסה פועלים לשם כך מסביב לשעון".
מנגד, פרופסור גרוטו ממשרד הבריאות אמר כי "עם הבדיקות הקיימות היום איננו יכולים לדעת אם אדם נדבק בקורונה או שהחלים מקורונה, אלא רק אם כרגע יש אצלו כמות מסויימת של וירוס פעיל. הרופא יכול להיבדק ולהימצא 'נקי' ואז לפתח את התסמינים עד הבדיקה הבאה. זה אפילו נותן אשליה מסויימת של ביטחון שיכולה לגרום להתנהגות שאננה. לעומת זאת אם היו משתמשים באותן בדיקות כדי לדגום מדגמית 10 רופאים בכל בית חולים, אז הייתה לנו תמונה של התחלואה בקרב צוותים רפואיים. זה היה נותן לנו הרבה יותר מידע".
בתוך כך, בבית החולים שערי צדק בבירה התקינו היום מערך מצלמות תרמיות לבדיקת חום לכל הנכנסים למרכז הרפואי. המערכת בודקת את החום של כל אדם שנכנס ובמידה שיש למבקר או מבקרת חום גבוה, מתקבל חיווי לבקר שמונע את כניסת המבקר.