שתף קטע נבחר

 

הרשות הפלסטינית קוראת לפועלים בישראל לחזור לגדה

הפלסטינים מגיבים להחרפה המתוכננת של ההגבלות בישראל, ופונים לעשרות האלפים שנכנסו לקו הירוק בשבוע שעבר. אם רבים מהם ייענו לכך - ייפגעו ענפי הבנייה והחקלאות שאמורים להמשיך לתפקד כרגיל

 

הפועלים הפלסטינים מגיעים לישראל בשבוע שעבר

הפועלים הפלסטינים מגיעים לישראל בשבוע שעבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על רקע ההנחה שהלילה (בין שלישי לרביעי) תחריף ממשלת ישראל את הצעדים במסגרת ההתמודדות במגפת הקורונה, הרשות הפלסטינית קוראת לעשרות אלפי הפועלים שנכנסו בשבוע לתחומי הקו הירוק לחזור באופן מיידי לתחומי הגדה המערבית. אם מספר גדול של פלסטינים ייענו לקריאה, מדובר במכה לענפי הבנייה והחקלאות בישראל, שצפויים להיכלל בהגדרת המפעלים החיוניים שממשיכים לתפקד כרגיל.

 

בשבוע שעבר, בצעד חסר תקדים, אישרה ישראל להכניס עשרות אלפי פועלים פלסטינים לענף הבניין והחקלאות. מאז הם שוהים בישראל, חלקם בסיוע פתרונות שסיפקו להם הקבלנים, ולא שבים לבתיהם בגדה כדי למנוע התפשטות של הנגיף. אלה שיחזרו יידרשו להיכנס לבידוד של 14 ימים בבתיהם.

 

ביממה האחרונה אובחנה חולת קורונה נוספת ברשות - סטודנטית שהגיעה מארה"ב. לפיכך עומד מספר חולי הקורונה בגדה המערבית על 58. ברצועת עזה אובחנו רק שני נשאים עד כה.

שוטרים פלסטינים  (צילום: EPA)
שוטרים פלסטינים אוכפים את ההוראות בחברון(צילום: EPA)

מוכר בייגל  (צילום: רויטרס)
דוכן הבייגלה ברמאללה, לפני ואחרי העוצר(צילום: רויטרס)

בתחילת השבוע הורה ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד אשתייה לתושבים בגדה המערבית להישאר בבתיהם לפחות בשבועיים הקרובים, כחלק מההתמודדות בקורונה. "כל האזרחים חייבים להישאר בבית", מסר והדגיש שמהעוצר פטורים רק צוותים רפואיים, עובדי בתי מרקחת, עובדי מרכולים ועובדים במאפיות.

 

אשתיה אסר על התנועה בין המחוזות והגעה לערים השונות פרט למקרים רפואיים דחופים. מדובר בעוצר כללי, למעט הליכה לבתי מרקחת למכולות. בנוסף, כל השבים מחו"ל מחויבים בכניסה לבידוד ביתי למשך 14 יום. מנגנוני הביטחון יתפרסו בערים ובכפרים כדי לשמור על הסדר ועל אכיפת ההנחיות.

 

 

 

חלק ניכר מהדיונים במערכת הביטחון בישראל, שעוסקים בהפעלת משק לשעת חירום (מל"ח), מוקדשים לנושא הפלסטיני. בישראל מבינים שאם ניקלע לתרחיש קיצוני של מחסור באוכל ותרופות, חיל האוויר עשוי לשלוח מטוסים להביא אוכל מחו"ל - וחלק מהמקומות בהם יוקצו לסיוע לרשות הפלסטינית אם יהיה צורך בכך.

 

ראש המחלקה לעניינים אזרחיים במתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף-משנה שרון ביטון, אמר: "העיסוק שלנו במשבר הזה נעשה לא דרך משקפיים של חובות משפטיות, אלא חובות מוסריות והומניטאריות, מתוך ההבנה שלנגיף הזה אין גבולות. עזה עלולה להדביק אותנו ואנחנו עלולים להדביק אותה, ואותו הדבר ביהודה ושומרון.

 

"במובנים רבים אזור יהודה ושומרון מורכב אף יותר, כי שם גרות אוכלוסיות ישראליות ופלסטיניות שמשתמשות באותן דרכים, ובחלק מהמקרים גם באותם מתחמי קניות, ולכן ההתמודדות היא תחת ההבנה שהמענה הוא אחד שלם ליחידה גיאוגרפית אחת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
שוטרים פלסטינים אוכפים את העוצר
צילום: EPA
מומלצים