בכיר ישראלי: "למשק ייקח שנים להתאושש מהצעדים שמשרד הבריאות מבקש"
המתח בין משרדי הממשלה גובר. גורם בכיר שמשתתף בדיונים של מקבלי ההחלטות מתח ביקורת חריפה על משרד הבריאות שלדבריו נמצא ב"קיבעון מחשבתי", ומציג תרחישי אימים מבלי שיש לו מספרים ודאיים. "צריך להסתכל על כל הצרכים של המדינה"
גורם בכיר שמשתתף בדיוני הממשלה מתח היום (ג') בשיחה סגורה ביקורת חריפה על מדיניות משרד הבריאות בטיפול במגפת הקורונה. "במשרד הבריאות נמצאים בקיבעון מחשבתי", אמר אותו בכיר. "לסגור הכי קל, לשקם בחזרה יהיה אולי בלתי אפשרי".
התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
עימות בין המשרדים על משק לשעת חירום
50 אלף נדבקו: טראמפ קורא "לפתוח" את ארה"ב
טיוטת התקנות שיובאו לאישור הממשלה
ברקע דבריו של הגורם הבכיר, הממשלה אישרה הלילה תקנות לשעת חירום שקובעות שורת הגבלות על התנועה במאמץ לבלום את התפשטות נגיף הקורונה. לפי ההודעה בתום ישיבת הממשלה, אלו ההנחיות החדשות,שייכנסו לתוקף ב-17:00: יציאה לזמן קצר תתאפשר עד מרחק של 100 מטר; שירותי התחבורה הציבורית יצומצמו באופן משמעותי ורק לצרכים שאליהם הותרה היציאה מהבית; יורשו לפעול שירותי משלוחים למזון ולשירותים חיוניים לתחזוקת הבית.
בתקנות לשעת חירום שאישרה הממשלה נקבע כי החנויות ייסגרו, כולל חנויות שמותר היה להפעיל עד עתה, כחנויות ביגוד ומחשבים. השר דוד אמסלם שב והציע לאסור קיום הפגנות, אבל ראש הממשלה בנימין נתניהו והיועץ המשפטי לממשלה התנגדו, והוחלט להמשיך ולהתיר זאת, על פי כללי "הריחוק החברתי". תפילה תהיה מותרת רק בחוץ ובסמוך לבית, והמשמעות היא סגירה זמנית של בתי הכנסת. המקוואות לגברים ייסגרו. לנשים יותרו - עד 5 נשים, ובתיאום תור מראש.
"אנחנו לא באמת יודעים מה המצב עכשיו", אמר הגורם הבכיר בתסכול, "לאף אחד אין מספרים ודאיים כי זה מתפשט כל הזמן. משרד הבריאות מציג תרחישי אימים לראש הממשלה שבאים על חשבון הכלכלה".
הגורם המשיך ואמר: "עוד לא נתנו מספיק זמן לצעדים הקודמים להתבסס בציבור, וכבר רוצים חבילת החמרות נוספת. משרד הבריאות צריך להסתכל בפרספקטיבה לאומית על כל הצרכים של המדינה, ולא רק על ההתעקשות שלהם להטיל סגר. לסגור הכי קל, לשקם בחזרה יהיה קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי".
מאחורי הקלעים התנהל ויכוח גדול על היקף הסגר שיוכרז במסגרת התקנות החדשות. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב דחף לסגר מלא הכולל סגירת מקומות עבודה שאינם חיוניים למשק וגם את הבנקים והתחבורה הציבורית. משרד האוצר התנגד בתוקף ונלחם לשמור את המשק במתכונת הנוכחית, ונראה כי התקבלה עמדתו.
כמו כן, ל-ynet נודע כי שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' אמר בישיבת הממשלה הטלפונית שהתכנסה בלילה (בין שני לשלישי) שלא תקין שמקבלים החלטה על סגירת התחבורה הציבורית בלי להבין ממשרד התחבורה את ההשלכות ואת החלופות האפשריות. ראש הממשלה שאל את המל"ל מדוע לא דיברו עם משרד התחבורה וסיכם שכך יהיה.