בקרוב אצלכם: יום ראשון בלי סגר במחוז הנגיף בסין
אחרי חודשיים הוסר הסגר במחוז חוביי. התושבים יוצאים אט-אט לרחובות, חוזרים לעבודה וקונים ארוחות טייק-אוויי. אורחים מגיעים שוב ברכבת: "שמעתי את החדשות – וקניתי כרטיס". גם בווהאן, שם החלה התפרצות הקורונה, כבר רואים את הסוף: אנשי העיר ייצאו מהבידוד ב-8 באפריל
משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
- בריטניה: הנסיך צ'רלס נדבק בקורונה
- ראשי ערים תופסים מפירי סגר: "אנשים מתים!"
- הכוכב של אמריקה: אנדרו קואומו נגד הקורונה
כ-60 מיליון בני אדם גרים במחוז חוביי, ואתמול הודיעו הרשויות כי בחצות הלילה שבין שלישי לרביעי הן יסירו את מגבלות התנועה, אחרי שבמשך ימים ארוכים לא נרשמו נדבקים חדשים והסתמן שההתפרצות הקשה הסתיימה.
"קניתי כרטיס הבוקר אחרי ששמעתי את החדשות", סיפרה צ'ן טינג, שהיא ובנה בן השלוש היו חלק מקבוצה של 40 תושבים שירדו מהרכבת בעיר שיאנינג במחוז חוביי. צ'ן בת ה-28 הגיעה לכאן מצ'ינגיואן שבמחוז גוונגדונג, בדרום סין, שם היא עובדת. היא התכוונה לבקר את הוריה במחוז חוביי כבר בפברואר השנה, אבל התפרצות הנגיף מנעה זאת ממנה.
"אני כל כך מחכה לחזור הביתה לראות שם את כולם", סיפרה בעודה ממתינה לאביה שיאסוף אותם אל בית המשפחה בעיר הסמוכה הואנגשי.
החשש: עוד התפרצות
בעיר שיאנגנג כבר נראו בשעות הערב (סין, נזכיר, מקדימה את ישראל בשעות אחדות) אנשים פוסעים ברחובות, נושאים מצרכים וקונים ארוחות טייק-אוויי. נכון להערב, מסעדות עדיין מכרו מזון רק בדרך הזו. מהרמקולים בקעו קריאות כמו "קנו אחת, קבלו את השנייה בחינם". כל מי שנראה שם ברחובות הסתובב עם מסכה.
בבירת המחוז, ווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף לראשונה בשוק לממכר חיות למאכל, הסגר יוסר רק ב-8 באפריל, ותהיה זו אבן דרך במלחמה של סין בקורונה. בשבועות האחרונים, אם התמעטות המקרים החדשים בסין עד לשיעור נמוך מאוד, החלה בייג'ינג להתמקד יותר ויותר במניעת הגעה של נשאי הנגיף מחו"ל לתחומיה.
אף שהסגר טרם הוסר מעל ווהאן, גם שם יש סימנים לחזרה לשגרה. גברים במסכות מגן נראו שם היום עובדים על גשר, אחרי שהותר לבנאים לחדש את מיזמי הבנייה בעיר. תושבים נופפו מחלונות בתיהם לעבר צוות רפואי שנערך לעזוב את העיר.
הרשויות של מחוז חוביי הורו לפועלים שהיו עד כה מבודדים בבתים במשך שבועות לחזור מהר ככל האפשר לעבודתם, וגם אתרי תיירות במחוז החלו להיפתח מחדש. השלטונות במחוז הבטיחו כי ימשיכו לפעול כדי למנוע התפרצויות חוזרות של הנגיף על רקע שובם של התושבים לרחובות.
לא שומרים על שני מטר
נוסעים שהגיעו היום לשיאנינג עברו בדיקות שנמשכו כ-30 דקות והתבקשו להציג בטלפונים הסלולריים שלהם אישורים המעידים כי לא שהו ב-14 הימים האחרונים באזורים בסיכון גבוה בסין. ניכר היה שנוסעים אינם נשמעים להוראות לשמור על מרחק של שני מטרים זה מזה.
כמה אנשים בעיר הביעו דאגה מהדיווחים שנפוצו אתמול ושלפיהם גבר בעיר פושאן שבמחוז גוונגדונג שביקר בשיאנינג אובחן כנשא של הנגיף. העיתון הסיני הממלכתי "יומון העם", שדיווח על המכר, לא פירט כיצד התאפשר לאיש לצאת ממחוז חוביי ב-17 במרץ.
בסך הכול אובחנו בסין מאז תחילת התפרצות הנגיף 81,218 נדבקים, ו-3,281 בני אדם מתו. איטליה וספרד כבר עקפו אותה במספר המתים, וסין נראית כעת כמו מדינה בהתאוששות מהירה. אבל גם למשטר בבייג'ינג ברור: הסכנה לא חלפה כלל, וחייבים להמשיך לעמוד כל העת על המשמר.