יש כאן רופא? גרמניה מגייסת פליטים נגד הקורונה
גרמניה זקוקה לכוח אדם בבתי החולים, ומחפשת רופאים ואנשי צוות בין המוני הפליטים והמהגרים שהגיעו אליה. בסקסוניה, מעוז הימין הקיצוני, קראו להם להירתם למאמץ נגד המגפה: "העזרה שלכם מבורכת"
לפני חמש שנים שטף גל של פליטים ומהגרים את גרמניה, גרם לחרדה ולסערה פוליטית וחיזק את הימין הקיצוני. כעת, כשנגיף הקורונה משתולל בגרמניה ובשאר העולם, מגייסת גרמניה את הפליטים והמהגרים למאבק בנגיף - לאור מחסור בכוח אדם בבתי החולים.
ממשלת גרמניה הודיעה שהיא עשויה להכפיל את מספר המיטות ביחידות לטיפול נמרץ, ובנוסף לייצר עוד מכונות הנשמה. בניגוד לציוד, כוח האדם בצוותים הרפואיים הוא עקב האכילס של האסטרטגיה הגרמנית במאבק נגד הנגיף. גרמניה זקוקה לעוד אנשי צוות.
במדינת המחוז סקסוניה, המעוז של מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" מהימין הקיצוני, קראה המועצה הרפואית האזורית לרופאים שהגיעו לגרמניה כפליטים ומהגרים לתרום למלחמה במגפה. "רופאים זרים שנמצאים בסקסוניה, ועדיין לא הוציאו רשיון לעסוק ברפואה, יכולים לעזור נגד הקורונה", נכתב בדף הפייסבוק של המועצה.
הרצון לשלב את המהגרים בשירותי הבריאות בסקסוניה הוא למרות התחזקות של "אלטרנטיבה לגרמניה" בבחירות האזוריות בשנה שעברה. הזעם הציבורי בעקבות משבר הפליטים סייע למפלגה מהימין הקיצוני לנצח את המפלגה השמרנית של הקנצלרית אנגלה מרקל, שסיימה במקום השני בבחירות בסקסוניה.
כזכור, מרקל החליטה ב-2015 לפתוח את גבולותיה של גרמניה למיליון פליטים ומהגרים שהגיעו מאזורי קרבות במזרח התיכון. זה היה רגע מכריע בכהונתה כקנצלרית. לא רק "אלטרנטיבה לגרמניה" גינתה את ההחלטה, אלא גם חברים במפלגה של מרקל. סרט חדש בנושא, "מרקל – אנטומיה של משבר", מותח ביקורת על הטיפול של הקנצלרית במשבר המהגרים.
בעקבות התפשטות הקורונה דרושים אנשי צוות לבתי החולים, מכל רקע אפשרי. המועצה הרפואית האזורית בסקסוניה דיווחה שלשום ש-300 מתנדבים השיבו לפרסום בפייסבוק, כולל "רופאים זרים רבים שהליך הנפקת הרשיון הרפואי שלהם טרם הושלם. העזרה שלהם מבורכת".
מכון רוברט קוך למחלות מדבקות דיווח אתמול על 31,554 נדבקים בקורונה ברחבי גרמניה. עד כה מתו במדינה 149 בני אדם מהנגיף. הממשלה אמרה שגרמניה עדיין רק בתחילת ההתמודדות מול המגפה.
שהדי שהדה, מהגר בן 29, מוכן לתרום מניסיונו במאבק נגד הקורונה. שהדי הגיע לגרמניה באפריל עם ויזת עבודה, אחרי שלוש שנות התמחות כרופא אף אוזן גרון בסוריה. החודש הוא היה אמור לעבור מבחן בקיאות בשפה, כדי להתחיל לעבוד כרופא בסקסוניה. הבחינה בוטלה בגלל המגפה.
כשהסורי הצעיר ראה את הפרסום בפייסבוק הוא מיהר ליצור קשר. "אני מחכה שהם יצלצלו אליי", הוא מספר. "מאוד שמחתי כשראיתי שאני יכול לתרום למדינה שאני חי בה".