שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

אופטימיות זהירה בניו יורק: "אנחנו בדרך הנכונה"

מושל ניו יורק מרוצה מירידה במספר חולי הקורונה שמגיעים לבתי החולים. הוא טוען שהמגבלות שהוטלו על הציבור מתחילות להראות תוצאות: "הסימנים מעודדים אבל הדרך עוד ארוכה". ירידה חדה בפשע בניו יורק בימי הקורונה. חשש בלואיזיאנה: ניו אורלינס - המוקד הבא של המגפה

 

מדינת ניו יורק סובלת מנגיף הקורונה יותר מכל מדינה אחרת בארה"ב. מספר החולים במדינת ניו יורק עומד על 30,800 בני אדם, יותר מ-17,800 מהם רק בעיר ניו יורק. 285 מתו מנגיף הקורונה במדינת ניו יורק.

 

הכוכב של אמריקה: אנדרו קואומו נגד הקורונה

 

ניו יורק הייתה אחת המדינות הראשונות בארה"ב שהחליטה לסגור חנויות ומקומות עבודה לא חיוניים. החל מ-22 במרץ, יום ראשון, נדרשים תושבי ניו יורק להישאר בבתים. בנוסף נסגרו עסקים וחנויות, הוטלו מגבלות על התקהלויות והאזרחים התבקשו לשמור מרחק.

ארה
תור לבדיקת קורונה בקווינס(צילום: AP)
 

היום אמר מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, שנראה שהמדיניות שמכבידה על האזרחים מתחילה לעבוד. במסיבת עיתונאים אמר המושל שיש סימנים ראשונים לכך שהצעדים נגד הקורונה בניו יורק נושאים פרי. המושל אמר שבימים האחרונים חלה האטה בקצב התפשטות הנגיף, ושהמספרים "כמעט טובים מכדי להיות אמיתיים". עם זאת הוא הדגיש שעוד הרבה צריך להיעשות כדי לנצח את המגפה.

 

קואומו מבסס את האופטימיות שלו על תחזיות שמעריכות תוך כמה ימים מספר המאושפזים יכפיל את עצמו. המושל אמר שביום ראשון התחזית הייתה שמספר המאושפזים יכפיל את עצמו בכל יומיים. בימים שני ושלישי חלה ירידה - 3.4 ימים ו-4.7 ימים בהתאמה. בשני דווח בניו יורק על 5,707 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. למחרת נרשמה ירידה – 4,790 נדבקים.

ארה
(צילום: AP)

"זה סימן טוב מאוד, זה סימן חיובי", אמר המושל. הוא העריך שניו יורק נמצאת "בדרך הנכונה". עם זאת קואומו הוסיף ש"הדרך ארוכה" ושבמערכת הבריאות בניו יורק מצפים שכ-120 אלף מאושפזים יגיעו לבתי החולים בניו יורק – שבהם יש כ-50 אלף מיטות.

 

קואומו הדגיש שהנגיף עדיין מתפשט במהירות, והוסיף ש"האתגר הגדול ביותר" שניו יורק מתמודדת איתו כעת הוא מחסור במכונות הנשמה. הוא אמר שניו יורק זקוקה ל-30 אלף מכונות הנשמה, אך כרגע יש לה 4,000 בלבד. קואומו אמר שניו יורק רכשה 7,000 מכונות, ושהממשל הפדרלי סיפק עוד 7,000, כשהבין את חומרת המצב בניו יורק. קואומו אמר שהרופאים יתחילו לבחון אפשרות של שימוש במכונה אחת לשני חולים.

 

במקביל החליטה ניו יורק על צעדים נוספים לבלימת התפשטות הקורונה. כמה רחובות בעיר ניו יורק נסגרו לתנועה, והתושבים התבקשו להפסיק לעסוק בספורט בפארקים הציבוריים כדי לצמצם מגע. "הקרבה שלנו הופכת אותנו לפגיעים", אמר קואומו.

ארה
חולה קורונה מפונה לבית החולים(צילום: רויטרס)
 

בניו יורק, ובארה"ב כולה, יש ביקוש גדול לבדיקות קורונה. מחוץ לבית חולים ברובע קווינס בניו יורק השתרך היום תור ארוך של תושבים שהגיעו להיבדק באוהלים מיוחדים. בבית הלבן המליצו אתמול לאנשים שביקרו בניו יורק להיות בבידוד של 14 ימים. קואומו אמר שהיועץ הרפואי שלו דחה את ההמלצה הזאת.

 

בעקבות התפשטות הקורונה והצעדים הדרסטיים חלה ירידה גדולה בפשע בעיר ניו יורק. מקרי הפשע בעיר בתקופה של שבוע ירדו ב-17% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. ירידה דרסטית נרשמה בפשיעה האלימה: אירועי הירי צנחו ב-23.5%, האונס ב-69% והתקיפות ב-9%. הרחובות הריקים עודדו את הפושעים לגנוב מכוניות: מספר הגניבות עלה ב-52%.

ארה
(צילום: רויטרס)
 

בסך הכול כ-60 אלף איש נדבקו בקורונה ברחבי ארה"ב. לפחות 812 מתו עד כה. הנשיא דונלד טראמפ מעוניין לחדש בזמן הקרוב את הפעילות הכלכלית. אתמול אמר הנשיא שהוא רוצה לפתוח מחדש את אמריקה לעסקים בתוך שבועות, ולא חודשים. הוא טען שסגר מתמשך יגרום ליותר מקרי מוות מהנגיף עצמו.

 

מוקדי הקורונה בארה"ב הם במדינות ניו יורק, וושינגטון וקליפורניה. מדינות אחרות, בהן לואיזיאנה, חוששות שנגיף הקורונה יגרום לקריסת בתי החולים שלהן.

 

בלואיזיאנה חוששים שמוקד ההתפרצות הבא יהיה בעיר ניו אורלינס – למרות שהיא פחות צפופה ממוקדי התפרצות אחרים ושמזג האוויר בה חמים יחסית. קצב גידול החולים בניו אורלינס הוא מהגבוהים בעולם, והרשויות הזהירו שבתי החולים יקרסו עד 4 באפריל.

 

מספר החולים בלואיזיאנה זינק ב-24 שעות ב-30% ל-1,795 חולים, כ-70% באזור ניו אורלינס. לפני כחודש חגגו המונים בניו אורלינס בקרנבל ה"מרדי גרא" המסורתי.

 

בעקבות משבר הקורונה טקסס ואוהיו הורו לרופאים להפסיק לבצע הפלות וניתוחים שאינם דחופים. ארגונים למען הפלות מחו על ההנחיות של שתי המדינות, ואמרו שמדובר בצעד אידיאולוגי – ושהפלות הן לא הליך שאפשר לדחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חולה קורונה בניו יורק
צילום: רויטרס
מומלצים