אחרי הסירוב לממשלת מיעוט: הנדל והאוזר יצטרפו לגנץ?
חברי הכנסת מטעם תל"ם ינסו להתפלג לפני האיחוד עם יש עתיד, ולפי ההערכות, אם יצליחו גם יתמנו לשרים. במפלגתו של לפיד טוענים כי השניים כלואים יחד איתם
האם שני הח"כים מטעם תל"ם, צבי האוזר ויועז הנדל, ייאלצו להישאר באופוזיציה למרות שנאבקו על הקמת ממשלת אחדות לאומית? השניים סומנו בשבועות האחרונים כ"מורדים" בשל סירובם להיתמך על-ידי הרשימה המשותפת מבחוץ - אך לפי חוות דעת משפטית, כל עוד סיעתו של משה (בוגי) יעלון וסיעתו של יאיר לפיד לא יתאחדו - הם יוכלו לפרוש מבלי להיחשב כעורקים - ולפי ההערכות אף להתמנות לשרים.
ההתפתחות הפוליטית - סיקור נרחב:
גנץ נבחר ליו"ר הכנסת בדרך לממשלת אחדות: "אלה לא זמנים רגילים"
לפיד: "גנץ זחל לנתניהו - בוחרים נבגדו, הקולות נגנבו"
ח"כים מגוש המרכז-שמאל תקפו את גנץ: "רימית מיליוני מצביעים"
מסתמן: כך תיראה ממשלת נתניהו-גנץ
ח"כים רבים בכחול לבן כעסו על השניים, בטענה שהם מונעים את החלפת נתניהו ומסכלים הקמת ממשלה חדשה בראשות גנץ. מנגד, הנדל והאוזר טענו כי אינם מוכנים לתמוך ביחד עם הרשימה המשותפת בהצבעה על השבעת ממשלה חדשה. לטענתם, הדרך היחידה לפתור את הפלונטר הפוליטי היא הקמת ממשלת אחדות.
האוזר והנדל רוצים להצטרף לממשלה עם גנץ ונתניהו - אבל תרגיל פרלמנטרי מהיר של יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, ביחד עם ראש מפלגתם יעלון, עלול למנוע מהם, לפי חוות דעת משפטיות, להיכנס לממשלה. לפיד ויעלון החליטו לאחד את שתי הסיעות שלהם, ובמקרה שכזה הנדל והאוזר לא נחשבים לשליש מחברי הסיעה ועזיבה תגדיר אותם כעורקים, שלפי החוק לא יכולים להתמנות לשרים בממשלה ולקבל יחידת מימון.
עם זאת, האיחוד טרם אושר באופן רשמי, וגורמים בכחול לבן המעורים בפרטים אמרו כי האוזר והנדל מתכוונים להיאבק נגד ההחלטה. "הם לא מתכוונים להישאר בכחול לבן של לפיד ויעלון", אמרו הגורמים. "הנדל והאוזר ינסו לפעול משפטית כדי להשתחרר מהסיעה, ואפילו שוקלים לערוק כדי להצטרף לממשלה".
כאמור, ברגע שחברי כנסת בוחרים לערוק מסיעתם, הם לא יכולים לכהן כשרים ואף לא יכולים להתמודד לכנסת מטעם סיעה קיימת ולקבל יחידת מימון מפלגות. מסיבה זו, חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס, שערקה ממפלגת ישראל ביתנו בכנסת ה-20, לא יכלה לחבור בבחירות הראשונות לכחול לבן - שבה הייתה חברה סיעת יש עתיד.