שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock, עמית שאבי, ירון ברנר

הדילמה של בנט ושקד: מה יעלה בגורלם במקרה של ממשלת נתניהו-גנץ?

שר הביטחון שוחח עם רה"מ נתניהו בעניין המגעים עם בני גנץ, אך בליכוד עדיין לא הוחלט אם להכניס את בנט לממשלה החדשה. גורמים בימין: "כשלגנץ יש 15 אצבעות מול 58 של הימין - ממשלה פריטטית זה לא סביר"

  

 

הדילמה של ימינה: הסכם האחדות המתגבש בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר חוסן לישראל בני גנץ, ולפיו בלוק הימין יקבל 15 תיקים בלבד, עשוי לבשר רעות לשותפים הטבעיים לכאורה של נתניהו.

השקת קמפיין ימינה ברמת אלקנה (צילום: יאיר שגיא)
בכירי ימינה. ייכנסו לממשלה?(צילום: יאיר שגיא)

 

הדרמה הפוליטית - כתבות נוספות:

מסתמן: כך תיראה ממשלת נתניהו-גנץ

נתניהו הצביע בעד: גנץ נבחר לתפקיד יו"ר הכנסת

כחול לבן התפרקה

הח"כים תקפו את גנץ: "רימית מיליוני מצביעים"

לפיד: "גנץ זחל לנתניהו - בוחרים נבגדו, הקולות נגנבו"

מקורבי גנץ על לפיד: "חשב שהוא מנהל את כחול לבן"

 

בעוד שהמפלגות החרדיות יישארו במשרדי הממשלה שבהם החזיקו עד כה, יהדות התורה בבריאות וש"ס עם משרד הפנים ומשרד הדתות, במקרה של נפתלי בנט, איילת שקד, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ, תמונת המצב לא ברורה.

 

יו"ר ימינה שוחח הערב (חמישי) עם נתניהו, וניסה להבין לאן הוא מייעד את מפלגתו. בליכוד ציינו כי נתניהו עדיין לא הכריע אם מפלגתו של בנט תהיה חלק מהממשלה.

 

במהלך המגעים עלתה אפשרות ולפיה נפתלי בנט יעזוב את משרד הביטחון ויעבור למשרד החינוך - אולם בנט עדיין לא נתן את הסכמתו למהלך.

 

 

קושי נוסף שטמון בהסכם הקיים כיום נוגע להסכם בין בנט ושקד, לפיו הם יקבלו תיקים שווים בגודלם, עלול להערים קשיים לאור מספר התיקים הקטן שיישאר לגוש הימין וכמות התיקים הגדולה שנתניהו יצטרך להשאיר למפלגתו.

 

בשעות האחרונות אנשי ימינה עורכים התייעצויות לקראת צעדיהם הבאים. גורמים ופעילים מרכזיים בימינה סבורים כי בשל ממשלת האחדות התפקידים שיקבלו יהיו חסרי השפעה - וייתכן שעדיף להם להישאר בחוץ.

 

גורמים בגוש הימין טענו כי "ממשלה פריטטית, כשגנץ מגיע עם 15 אצבעות מול 58 אצבעו של בלוק הימין - זה מהלך לא סביר וצפויה התנגדות חריפה לזה".

בנימין נתניהו בני גנץ הצבעה בכנסת (צילום: ערוץ הכנסת)
בדרך לאחדות? נתניהו וגנץ במליאת הכנסת, היום(צילום: ערוץ הכנסת)

דרכו של גנץ לממשלת נתניהו נסללה לאחר שהוא החליט להתמודד בעצמו על תפקיד יו"ר הכנסת - בניגוד לסיכום עם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד ולפיו ח"כ מאיר כהן הוא המועמד לתפקיד. בעקבות ההתרחשויות, הגישו לפיד ומשה (בוגי) יעלון בקשה להתפצל - ומפלגת "כחול לבן" התפרקה.

 

גנץ נבחר במקום היו"ר הקודם יולי אדלשטיין בתמיכת מחנה הימין. 74 חברי כנסת הצביעו בעד, 18 נגד, והשאר לא השתתפו בהצבעה.

 

גנץ נשא נאום לאחר הבחירה וניסה להסביר את המהלך: "אלו הם אינם ימים רגילים. בשעת החירום הזו נושאים אלינו עיניהם מאות אלפי אזרחים שאיבדו פרנסתם בימים האחרונים. שעת החירום הזו היא גם שיאו של המשבר הממשלתי והפרלמנטרי המורכב והקשה ביותר מאז קום המדינה. בכדי למצות האפשרות להקים ממשלת חירום לאומית ורק בגלל זה החלטתי להעמיד עצמי היום לבחירת יו"ר הכנסת. אני הקמתי את כחול לבן, ואני גאה על כך. התכוונתי ואני עדיין אשמח לעשות הכל בכדי שנמשיך ללכת יחד. אני קורא גם לכל שותפיי הפוליטיים האפשריים לנהוג באותה הדרך".

 

הוא הדגיש: "בל נטעה, לא אתפשר על העקרונות שאכן עבורם הצביעו למעלה ממיליון אזרחים. נתניהו יודע זאת היטב והוכחנו זאת היטב בימים האחרונים. לא נתפשר על הדמוקרטיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
נפתלי בנט ואיילת שקד
צילום: טל שחר
מומלצים