ח"כ תמנו-שטה עוזבת את לפיד: "גנץ עשה את הדבר הנכון"
בכוונתה לעבור ממפלגת "יש עתיד" אל "חוסן לישראל" של גנץ ולהצטרף איתו לממשלה עם נתניהו. "בעת המורכבת הזאת, בשל משבר הקורונה, האינטרס הציבורי הוא ממשלת אחדות", הסבירה
חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה הודיעה הבוקר (ראשון) כי בכוונתה לעזוב את מפלגתו של יאיר לפיד "יש עתיד" ולהצטרף ל"חוסן לישראל" שבראשה עומד יו"ר הכנסת בני גנץ. תמנו-שטה שוחחה עם לפיד ואמרה לו כי היא מעוניינת להצטרף לממשלה בראשות בנימין נתניהו. לפיד אמר כי אין בכוונתו להערים קשיים על פרישתה, אולם רק הוועדה המסדרת יכולה להחליט על פילוגים ופיצולים.
"אני מאמינה שבעת המורכבת הזו - בשל משבר הקורונה, הפלונטר הפוליטי והשסעים החברתיים - האינטרס הציבורי הוא ממשלת אחדות שתתפקד בצורה מיטבית מול האתגרים העומדים לפנינו", הסבירה תמנו-שטה בהודעה שפרסמה. "אני רוצה להודות לח"כ יאיר לפיד מעומק הלב על שנים של חברות ועשייה משותפת, ולכל חברי הכנסת של יש עתיד, לפעילי המפלגה ולכל האנשים המדהימים שפגשתי לאורך השנים".
בימים האחרונים מתחה ח"כ תמנו-שטה ביקורת חריפה על יו"ר מפלגתה ואמרה כי הוא מכשיל את המשא-ומתן להקמת ממשלת אחדות. לדבריה, בנסיבות הנוכחיות צריכה הייתה כחול לבן להיכנס לממשלת נתניהו מאוחדת, ולא להתפלג בעקבות החלטתו של בני גנץ.
"זו טעות חמורה של לפיד לא להצטרף לממשלת אחדות, זה מה שהעם רוצה", היא אמרה בשיחות סגורות והוסיפה: "אני חושבת שגנץ עשה את המעשה הנכון".
גם הח"כים יועז הנדל וצביקה האוזר ממפלגת תל"ם של משה (בוגי) יעלון דורשים לפרוש מהסיעה המשותפת ולהצטרף לקואליציה, במסגרת סיעה עצמאית, או במסגרת מפלגת "חוסן לישראל". אם שלושת הח"כים הפורשים יצליחו לעבור לשורות הקואליציה תמנה מפלגתו של גנץ 18 ח"כים, במקום 15 ח"כים כפי שיש לו כיום.
בינתיים הודיעה ח"כ רדיר כמאל מריח מחוסן לישראל, שמתחה ביקורת על ההצטרפות לממשלה, כי היא נשארת עם גנץ לפי שעה. היא אמרה כי היא מחכה לתשובות לגבי דרישות שהציגה לגנץ, כמו תיקון חוק הלאום וביטול חוק קמיניץ המחמיר את הענישה על עבירות תכנון ובנייה.
הליכוד וחוסן לישראל מסקרו הבוקר כי במהלך פגישתם הלילית הגיעו גנץ וראש הממשלה בנימין נתניהו ל"הבנות והתקדמויות משמעותיות" בדרך להקמת ממשלה. לפי ההודעה שפרסמו הצדדים, במהלך היום תתקיים פגישה נוספת במטרה להגיע לחתימה על הסכם. נתניהו וגנץ אמרו כי בכוונתם "להקים ממשלה שתתמודד עם משבר הקורונה והאתגרים הנוספים שעומדים בפני מדינת ישראל".
גורמים פוליטיים אמרו כי תידרש עוד פגישה, אולי אפילו שתיים. לצדדים נותר לסגור סופית את החלוקה של המשרדים ואת האיוש במקומות שצריכים להיות בהסכמה כמו תיק המשפטים. אחרי שעות של ישיבה החליטו להתפזר לישון כמה שעות ולחזור לדבר.