בארה"ב חוששים: "100 אלף ימותו מקורונה"
ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה של ממשל טראמפ למחלות זיהומיות, מעריך שמיליוני אמריקנים יידבקו בקורונה: "בין 100,000 ל-200,000 ימותו". ברקע: המחסור במכונות הנשמה וזינוק במספר הקורבנות, שהכפיל את עצמו ביומיים
ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הראשי של הממשל האמריקני למחלות זיהומיות, הביע היום (א') חשש שמספר קורבנות הקורונה בארה"ב עלול להגיע ל-200 אלף איש. בראיון ל-CNN אמר פאוצ'י שמיליוני אמריקנים יידבקו בנגיף.
פאוצ'י, ראש המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות, אמר שלפי התחזיות יותר מ-100 אלף איש ימותו מנגיף הקורונה בארה"ב. הוא אמר שתחזיות קודרות בהרבה, שמעריכות שמיליון איש ימותו, כרגע לא על הפרק. "זה לא בלתי אפשרי, אבל מאוד, מאוד לא צפוי". להערכתו מספר המתים בארה"ב יהיה בין 100,000 ל-200,000.
פאוצ'י, אחד הגורמים הבכירים במאבק של הממשל בנגיף הקורונה, אמר ל-CNN שהוא לא מתחייב שהתחזית שלו תתממש. הוא אמר שהמספרים משתנים במהירות. "אפשר בקלות לטעות ולהטעות אנשים", הוא אמר.
כשפאוצ'י התייחס למחסור הממושך בבדיקות לגילוי קורונה בארה"ב, הוא דווקא נשמע מעט יותר אופטימי. "אם משווים את המצב שבו אנחנו נמצאים עכשיו למה שהיה לפני כמה שבועות, מספר הבדיקות שעשינו גדל בצורה מדהימה". הוא נשאל אם זמינות הבדיקות תגרום להסרת חלק מהמגבלות שהוטלו על אזרחים ואמר שהסרת מגבלות התנועה והעבודה תתבצע רק בעוד כמה שבועות.
המומחה האמריקני אמר את הדברים בזמן שבניו יורק, ניו אורלינס וערים גדולות אחרות מדווחים שהציוד הרפואי הולך ואוזל. בארה"ב מודאגים ממחסור במכונות הנשמה בחלק מהערים הגדולות. אתמול כבר חצה מספר המתים בארה"ב את ה-2,100 – כפול ממספר המתים ביום חמישי. מספר הנדבקים בארה"ב הגיע ליותר מ-123 אלף – יותר מכל מדינה אחרת בעולם.
עוד 237 מתים בניו יורק
מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו, דיווח הערב שביממה האחרונה מתו עוד 237 בני אדם מנגיף הקורונה. עד כה מתו בניו יורק 965 בני אדם מהנגיף. עוד 7,195 חלו בקורונה בניו יורק ביממה האחרונה – 59,513 בסך הכול.
ב-21 בינואר דווח בארה"ב על נדבקים ראשונים בנגיף הקורונה. המוות הראשון היה ב-29 בפברואר. הנדבקים הראשונים היו במדינת וושינגטון, שם התפשט הנגיף במוסדות סיעודיים. מאז התפשט נגיף הקורונה לכל 50 מדינות ארה"ב. מספר התושבים בארה"ב הוא השלישי בגודלו בעולם – 330 מיליון בני אדם.
ד"ר דברה בירקס, שעומד בראש הצוות המיוחד שהקים הבית הלבן, אמרה שמדינות בארה"ב שבהן יש מספר קטן של נדבקים צריכות להיערך לעלייה בכמות הנדבקים. "זה לא יפסח על אף מדינה, על אף מטרופולין", היא אמרה.
ראש העיר ניו יורק ביל דה בלאזיו אמר שהעיר זקוקה לעוד מאות מכונות הנשמה, מסכות וציוד רפואי נוסף עד 5 באפריל. בניו אורלינס, מוקד קורונה נוסף, הזהירו שבסביבות 4 באפריל כבר לא יהיו מכונות הנשמה פנויות. מושל מדינת לואיזיאנה, ג'ון בל אדוארדס, אמר שבמדינה עדיין לא יודעים אם הם יקבלו מכונות הנשמה חדשות מהמאגר הלאומי.
לואיזיאנה ניסתה לרכוש 12 אלף מכונות הנשמה מחברות מסחריות, והשיגה עד כה 192 בלבד, כך לפי המושל אדוארדס. "טרם קיבלנו אישור למכונות הנשמה מהמאגר הלאומי. אני ממשיך להפעיל לחץ בנושא ומקווה שאנחנו נקבל חלק ממה שנשאר. זה מה שגורם לי להישאר ער בלילה".
הנשיא דונלד טראמפ, ששקל להטיל סגר על מדינות ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט, הודיע הלילה שהוא לא מתכוון לעשות זאת. "ביקשתי מהמרכזים לבקרת מחלות ומניעתן לפרסם 'אזהרת מסע קשה', שעליה יפקחו המושלים, בהתייעצות עם הממשל הפדרלי", אמר טראמפ. "סגר אינו נחוץ". רעיון הטלת הסגר שאותו העלה טראמפ בימים האחרונים הכעיס מאוד את מושלי המדינות.
בתחילת משבר הקורונה בארה"ב דחה טראמפ אפשרות של שיבושים בחיי היומיום, והשווה את הקורונה לשפעת עונתית. באתר של המרכז האמריקני למעקב אחרי מחלות ומניעתן נכתב שמספר המתים משפעת בארה"ב (משנת 2010) נע בין 12,000 ל-61,000 בשנה. במגפת השפעת הספרדית שהיכתה בעולם ב-1918 וב-1919 מתו 675,000 איש בארה"ב.