ההתפרצות בדיור המוגן בירושלים: רוב הבדיקות שליליות
מתוך 166 בדיקות שנלקחו מדיירים ואנשי צוות בבית הדיור המוגן "מגדל נופים" חזרו 141 שליליות ואחת שטרם אובחנה באופן סופי. 24 מטפלות שנבדקו עדיין ממתינות לתשובה. למרות תום תקופת הבידוד, הדיירים עדיין לא יוצאים מחדריהם
משרד הבריאות הודיע כי הבדיקות של מירב השוהים בבית הדיור המוגן "מגדל נופים" בירושלים חזרו שליליות לנגיף הקורונה. בסוף השבוע האחרון נלקחו בדיקות מ-166 בני אדם – דיירים, מטפלים ומטפלות במקום. 141 בדיקות חזרו שליליות ובדיקה אחת נוספת טרם אובחנה סופית. במקביל, 24 בדיקות נוספות למטפלות במקום עדיין ממתינות לתשובה.
שרשרת ההידבקויות בבית הדיור המוגן החלה לאחר שעובדת סוציאלית שלא ידעה כי נדבקה הגיעה למקום העבודה. היא אובחנה ופונתה לבית החולים, אך הדביקה לפחות 10 עובדים ודיירים בבית הדיור המוגן. שלושה מהדיירים שנדבקו בנגיף גם נפטרו – אריה אבן שהיה הקורבן הראשון מנגיף הקורונה, ובן 87 ובת 89 שנפטרו גם הם.
ביום חמישי האחרון בדקו נציגי מד"א את כל דיירי הדיור המוגן, ששהו בבידוד רשמית עד יום שישי אך עדיין ממשיכים להסתגר בחדריהם. הבדיקה התבצעה רק שבועיים לאחר ההתפרצות הראשונה בבית הדיור המוגן.
"אנחנו עדיין ממתינים לתשובות נוספות של המטפלות בבית האבות", אמרה ד"ר חן זמיר, רופאת מחוז ירושלים במשרד הבריאות. "הקפדה על הנחיות הבידוד ושמירה על ההיגיינה היא מרכיב קריטי בשמירה על הבריאות ומניעת המחלה".
"אחרי פרק זמן של כשבועיים חזר לכולנו האוויר לריאות", אמר עו"ד יוסי בן דור, שהוריו מתגוררים בבית הדיור המוגן. "ההחלטה להיכנס לעוצר ביתי מוחלט בשעה שבכל המדינה מתלבטים אם להטיל סגר מלא או חלקי הוכיחה את עצמה. כעת הדבר החשוב הוא לשמור על סטריליות המקום, גם אם משמעות הדבר היא המשך הבידוד הביתי".
הבוקר עדכן משרד הבריאות כי מניין חולי הקורונה בישראל עלה ב-405 מאז אתמול בבוקר, ל-3,865 בני אדם, מתוכם 66 במצב קשה. ראש חטיבת רפואה במשרד הבריאות, ד"ר ורד עזרא, אמרה היום כי "רואים עלייה בחולים הקשים והמונשמים, סוג של קפיצה. הקפיצה בקשים ובמונשמים מאתמול מטרידה אותי מאוד כי זה עלול להעיד על מגמה בעייתית שיכולה להשפיע על המערכת ועל העומס הרב שיהיה עליה".
עזרא ציינה כי במשרד נערכים לתרחיש שבו 100% ממיטות האשפוז בבתי החולים ייתפסו על-ידי חולי קורונה, וכי בתי החולים תודרכו להיערך למצב שבו יש 5,000 מונשמים. "זה תרחיש קשה", אמרה עזרא. "זה מדיר שינה מעיניי, ואני לא יודעת אם נוכל לעמוד בזה".
"אנחנו כבר מצמצמים הרבה מאוד מהפעילות של בתי החולים", הוסיפה עזרא. "אנחנו מפסיקים פעילות אלקטיבית. פעילות בתי החולים הכללית תצטמצם לדברים מאוד גרעיניים. מפגשי רופא ומטופל התחילו כבר להיות מרחוק. זה תרחיש לא פשוט".