תוך 12 שעות: עלייה של 37% במספר חולי הקורונה המונשמים
מניין הנדבקים בנגיף בישראל עלה ל-4,247, מהם 74 בני אדם במצב קשה. 59 מהחולים הקשים מונשמים, ביחס ל-43 בשעות הבוקר. נתונים מדאיגים מבתי החולים: מונשמים רבים מהמגזר החרדי. האכיפה באזורי המגורים שלהם תוגבר. אחוזי תמותה נמוכים בישראל ביחס למדינות אחרות
התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים:
הממשלה תדון בהגבלות נוספות ב-23:00
רוב הבדיקות בבית הדיור המוגן "מגדל נופים" שליליות
שיעור האבטלה בישראל טיפס ל-22.6%
אזרחים יקבלו שאלון יומי שיבחן תסמיני קורונה
בארה"ב חוששים: "100 אלף ימותו מקורונה"
במהלך היום התגלו 628 חולים חדשים, וזהו היום עם מספר החולים המאובחנים הכי גבוה. העלייה במספר המאובחנים נובע בין היתר מהעלייה במספר הבדיקות.
ישראל עלתה למקום ה-18 בעולם במספר החולים המאובחנים. בישראל אחוז המתים הנמוך ביותר מבין המדינות שבהן יותר מ-2,000 חולי קורונה.
לאורך היום נפטרו שלושה חולי קורונה. בן 92 שמת הבוקר בבית החולים שערי צדק בירושלים, פרל ויזל, בת ה-94 שנפטרה כתוצאה מסיבוכי הנגיף בבית החולים מעייני הישועה ורוזה שרמן ארבל בת ה-84 שנפטרה בבית החולים שערי צדק.
מוקדם יותר מסר משרד הבריאות כי הבדיקות של מירב השוהים בבית הדיור המוגן "מגדל נופים" בירושלים חזרו שליליות לנגיף הקורונה. בסוף השבוע האחרון נלקחו בדיקות מ-166 בני אדם – דיירים, מטפלים ומטפלות במקום. 141 בדיקות חזרו שליליות ובדיקה אחת נוספת טרם אובחנה סופית. במקביל, 24 בדיקות נוספות למטפלות במקום עדיין ממתינות לתשובה.
נזכיר כי שרשרת ההידבקויות בבית הדיור המוגן החלה לאחר שעובדת סוציאלית שלא ידעה כי נדבקה הגיעה למקום העבודה. היא אובחנה ופונתה לבית החולים, אך הדביקה לפחות 10 עובדים ודיירים בבית הדיור המוגן. שלושה מהדיירים שנדבקו בנגיף גם נפטרו – אריה אבן שהיה הקורבן הראשון מנגיף הקורונה, ובן 87 ובת 89 שנפטרו גם הם.
האכיפה תוגבר באזורים שבהם ההנחיות הופרו
במקביל, הממשלה נמנעת בינתיים מהטלת סגר כללי ומסתפקת בצעדים שיביאו להידוק ההנחיות הנוכחיות והגברת האכיפה באזורים שבהם נרשמו הפרות של ההנחיות – בדגש על המגזר החרדי. מבית החולים שיבא בתל השומר נמסר כי "בין 50% ל-60% מהמאושפזים במתחמי הקורונה הם מאוכלוסיות שגרות באזורי ההדבקה הגבוהים על פי משרד הבריאות". הכוונה היא למעשה לבני העדה החרדית. בחדשות 13 דווח כי בבילינסון שלושה מתוך חמישה חולים מונשמים הם בני העדה החרדית.
לצד זאת, בממשלה מתכוונים לצמצם ב-10% את כמות העובדים במשק, מ-30% ל-20%. נכון לעכשיו אין כוונה למנוע את המשך משלוחי המזון ממסעדות. כאמור, בממשלה מתכוונים בכל זאת להגביר את פעילות האכיפה באזורים שבהם נרשמו הפרות רבות של ההנחיות – בין היתר אזורים שבהם מתגוררים אנשי המגזר החרדי וכן אזורים שבהם קיימים מבודדי בית רבים. גם האכיפה במרכולים תתוגבר, כדי לוודא שההנחיות נשמרות.
"כדי לראות עליית מדרגה נוספת ולראות את הסגר פועל באופן מלא תידרש הקפאה שאינה מוחלטת של דברים לא-חיוניים. נשקלת אפשרות לצמצום נוסף של עבודה בסקטור הציבורי לטובת מקסום העבודה מהבית", אמרה בכירה במשרד הבריאות. "במקומות שבהם לא נשמעים לכללים ולהנחיות משרד הבריאות תתגבר המשטרה את האכיפה".
עוד ציינה כי "רוב הציבור נשמע להנחיות משרד הבריאות ומתקיימים שיח ועבודה משותפת עם משטרת ישראל על מנת להבטיח את בטיחות הציבור".
ביום שישי האחרון אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא מעוניין להטיל סגר למשך שלושה שבועות עד אחרי פסח. "כל שבוע אסתכל על זה ויהיה לי כיסא מפלט. אם המצב ישתפר - אני אוכל קצת לשחרר את המשק", אמר נתניהו. הוא הורה לאוצר להוריד את מספר האנשים שייצא לעבודה מ-30% ל-15% ואפילו לעשרה אחוזים. ככל הנראה בסופו של דבר, כאמור, יירד מספר העובדים לכ-20%. ישנה כוונה לצמצם את מספר העובדים גם במגזר הציבורי.
גורם בכיר אמר כי "נתניהו לא בטירוף של לכבות את המשק. יש הסכמה שהגופים החיוניים יעבדו. האווירה הכללית היא שמורידים את המשק למינימום תוך התחשבות בכלכלה".